YAŞAM 1.10.2026 12:39:03 0
Kocaeli'de idari yaptırımlara Encümen onayı

Kocaeli'de idari yaptırımlara Encümen onayı

Kocaeli'de idari yaptırımlara Encümen onayı

Reklam

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Encümeni’nde, denetimlerde tespit edilen ihlaller masaya yatırıldı. Bu kapsamda toplu taşıma araçları, işletmeler ve marketlere yönelik çeşitli idari yaptırım ve para cezalarının uygulanmasına karar verildi.

KOCAELİ (İGFA) - Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin haftalık olağan encümen toplantısı Genel Sekreter Dr. Hayri Baraçlı başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıda, kent genelindeki denetimlerde tespit edilen ihlaller ele alınarak çeşitli idari yaptırım kararları alındı. Toplu taşıma hizmetlerinden çevre ve gürültü denetimlerine, marketlerde satılan ürünlerden işgaliye ihlallerine kadar birçok konunun ele alındığı toplantıda, çok sayıda araç ve işletmeye milyon lirayı geçen idari para cezası uygulanmasına karar verildi.

ENGELLİ VATANDAŞA MÜDAHALEYE ARAÇ BAĞLAMA KARARI

Ulaşım Dairesi Başkanlığı Toplu Taşıma Şube Müdürlüğü’nden gelen maddeler kapsamında, kendi durağı dışında bekleyen bir ticari taksi ile engelli bir vatandaşa fiziki müdahalede bulunduğu belirlenen toplu taşıma şoförünün aracına bağlama cezası uygulanması kararlaştırıldı. Bunun yanında güzergâhını tamamlamama, duraklarda bekleyen yolcuyu almama ve personel çalışma belgesi bulundurmama gibi nedenlerden kaynaklı 87 araca ise toplam 322.335 TL idari para cezası kesilmesi karara bağlandı.

GÜRÜLTÜ SINIRINI AŞAN İŞLETMEYE 829 BİN TL CEZA

Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı’na bağlı Çevre Koruma ve İklim Değişikliği Şube Müdürlüğü’nün sunduğu maddeler de toplantıda görüşüldü. Denetimlerde tespit edilen ihlaller nedeniyle Gölcük Değirmendere’de faaliyet gösteren bir işletmeye izinsiz müzik yayını yaptığı gerekçesiyle 419 bin 509 TL, Çayırova Cumhuriyet Mahallesi’nde faaliyet gösteren bir işletmeye ise müzik yayın belgesi bulunmaması ve ölçümlerde ses seviyesinin izin verilen sınırların üzerinde çıkması nedeniyle 829 bin 18 TL idari para cezası uygulanmasına karar verildi.

27 MARKETE TARİHİ GEÇMİŞ ÜRÜN CEZASI

Zabıta Dairesi Başkanlığı’ndan gelen maddeler kapsamında da tespit edilen ihlaller görüşüldü. Marketlerde yapılan denetimlerde, son kullanma tarihi geçmiş ürün bulundurduğu belirlenen 27 markete idari para cezası uygulanmasına karar verildi. Başiskele’de faaliyet gösteren bir işletmeye ise kullanım sınırları dışında alan işgal ettiği gerekçesiyle idari para cezası uygulanması kararlaştırıldı.



Manisa'da Başkan Dutlulu Yuntdağı’nda
Manisa'da Başkan Dutlulu Yuntdağı’nda
Düzce’de yeni sezon kestane pazara indi
Kocaeli'de idari yaptırımlara Encümen onayı
Trabzon’da turizm moktalarının ziyaret saatleri kışa göre düzenlendi
İstanbul Büyükşehir Belediyesi öğrencilerin yanında
Gemlik Sümerbey Futbol Nesine 3. Lig 5. hafta maçı Tivibu Spor’da
Ordu’da ücretsiz meslek ve sanat kursları
Sekapark’ta denize ulaşan köpüklenmenin nedeni belli oldu: Firmaya 1,6 milyon TL ceza!
16. Kocaeli Kitap Fuarı Ahmed Güner Sayar’ı ağırlıyor
İzmit Belediyesi'nden dezavantajlı bireylere yüzme eğitimi
Gölyazı’ya çocukların gözünden bakış
BTÜ, Özbekistan’da akademik İş birliklerini güçlendirdi
SPK’dan 'fahiş kazanç' iadesi için yeni hesaplar
Eskişehir’de kanalizasyon bacalarında kapsamlı bakım
Karatay Halk Ekmek'e Tarım ve Gıda Politikaları'ndan ziyaret
Ordu’da otomobil tutkunları buluşuyor
Bursa Büyükşehir Başkan Vekili Biba'dan üniversitelilere tam destek mesajı
Kocaeli'de fuara ulaşım kolay.. Otoparka bırak, ringe bin, fuara ulaş

Manisa'da Başkan Dutlulu Yuntdağı’nda

Düzce’de yeni sezon kestane pazara indi

Kocaeli'de idari yaptırımlara Encümen onayı

Trabzon’da turizm moktalarının ziyaret saatleri kışa göre düzenlendi

İstanbul Büyükşehir Belediyesi öğrencilerin yanında

Gemlik Sümerbey Futbol Nesine 3. Lig 5. hafta maçı Tivibu Spor’da

  • Perşembe 19.7 ° / 13 ° Güneşli
  • Cuma 18.5 ° / 12.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 19.8 ° / 12.8 ° Çok bulutlu

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.AMED SPORTİF FAALİYETLER 6 4 1 1 8 13
2.GALATASARAY A.Ş. 6 4 1 1 3 13
3.BEŞİKTAŞ A.Ş. 6 4 2 0 7 12
4.KOCAELİSPOR 6 4 2 0 3 12
5.CORENDON ALANYASPOR 6 3 1 2 2 11
6.FENERBAHÇE A.Ş. 6 3 2 1 10 10
7.TRABZONSPOR A.Ş. 6 3 2 1 8 10
8.KASIMPAŞA A.Ş. 6 2 0 4 2 10
9.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 6 3 2 1 1 10
10.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 6 2 2 2 0 8
11.ARCA ÇORUM FK 6 2 3 1 1 7
12.İSTANBUL BAŞAKŞEHİR FK 6 2 3 1 -1 7
13.GENÇLERBİRLİĞİ 6 2 3 1 -8 7
14.ERZURUMSPOR FK 6 2 3 1 -8 7
15.TÜMOSAN KONYASPOR 6 1 4 1 -4 4
16.SAMSUNSPOR A.Ş. 6 1 4 1 -6 4
17.GÖZTEPE A.Ş. 6 0 3 3 -4 3
18.EYÜPSPOR 6 1 5 0 -14 3