YAŞAM 6.10.2026 21:16:23 0
Kocaeli’nin “Spor Kenti” kimliği fuarda konuşuldu

Kocaeli’nin “Spor Kenti” kimliği fuarda konuşuldu

Kocaeli’nin “Spor Kenti” kimliği fuarda konuşuldu

Reklam

Uluslararası 16. Kocaeli Kitap Fuarı’nda söyleşi, panel ve imza etkinlikleri tüm hızıyla devam ediyor. Karamürsel Alp Salonu’nda düzenlenen söyleşide, “Spor Kenti Kocaeli” kitabının lansmanı gerçekleştirildi.

KOCAELİ (İGFA) - Uluslararası 16. Kocaeli Kitap Fuarı’nda “Spor Kenti Kocaeli” kitabının lansmanı gerçekleştirildi. Karamürsel Alp Salonu’nda düzenlenen programa Kocaeli Üniversitesi’nden Prof. Dr. Levent Atalı’nın yanı sıra milli sporcular Eray Şamdan ve Merve Uslu da katıldı. Atalı ve milli sporcular, etkinlikte katılımcılara hitap ederek sporun Kocaeli’deki yeri ve kentin spor kültürüne ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Söyleşide sporun kent yaşamındaki yeri ve gençlerin spora yönlendirilmesinin önemi üzerinde duruldu. Kocaeli’nin spor alanındaki mevcut potansiyelinin daha da geliştirilmesine yönelik fikir ve öneriler katılımcılarla paylaşıldı.

KOCAELİ’NİN SPOR KÜLTÜRÜ GELECEĞE TAŞINIYOR

Programda, kentin spor geçmişinden geleceğine uzanan bir perspektif ele alınırken, Kocaeli’nin “Spor Kenti” kimliğinin daha da güçlendirilmesine yönelik değerlendirmelerde bulunuldu. Kentte spor kültürünün geliştirilmesi, gençlerin sportif faaliyetlere daha fazla katılım göstermesi ve mevcut potansiyelin geleceğe taşınması konuları öne çıktı.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’ne kitap fuarı aracılığıyla sunduğu kültürel hizmetten dolayı teşekkür eden eğitimci ve yazar Mithat Zorlu, “Eğitim ve Gelecek” başlıklı söyleşide, öğretmenlik anlayışını ve eğitimin toplumdaki rolünü anlattı. “Ben yüreklere dokunmayı seven, çocukların bireysel farklılıklarının farkında olan bir öğretmenim” diyen Zorlu, bir toplumun geleceğini sağlam temeller üzerine inşa edebilmesinde eğitimin büyük önem taşıdığını vurguladı. Zorlu, “Bir toplumun ayakta durabilmesi için eğitimin sağlam temeller üzerinde yükselmesi gerekiyor. Bizim bir kültürümüz var. Eğitimin bizim bu kültürümüzün üzerinde şekillenmesi, dallanması ve yeşermesi gerekiyor” dedi.

“YAPAY ZEKA BİZİ YÖNETMEMELİ”

Eğitimde yapay zekâ kullanımına dikkat çeken Zorlu, yapay zekânın bilinçli ve doğru amaçlarla kullanılması gerektiğini belirtti. “Yapay zekâyı insanın yönetmesi gerekiyor, yapay zekâ bizi yönetmemelidir” diyen Zorlu, öğrencilerin yapay zekâyı hazır bilgi almak yerine araştırmak, farklı fikirler geliştirmek ve çalışmalarındaki eksikleri görmek için kullanmaları gerektiğini vurguladı.

“Sözcüklerin Gücü” adlı söyleşide kitapseverlerle bir araya gelen Davranış Bilimleri Uzmanı ve Yazar Şengül Yiğit, iletişimin insan ilişkilerindeki önemine ve sözcüklerin insanlar üzerindeki etkisine dikkat çekti. İnsanların birbirleriyle tanıştıktan sonra birbirlerinin yüreklerine sözler bıraktığını ifade eden Yiğit, bu sözlerin zamanla toplumsal faydaya dönüşebilecek kitap, program veya projelere dönüşebildiğini söyledi. Vefanın kendisi için önemli bir duygu olduğunu belirten Yiğit, iletişimin de hayatındaki vazgeçilmez unsurlardan biri olduğunu dile getirdi.

Karamürsel Alp Salonu’nda vatandaşların yoğun ilgisiyle söyleşi etkinlikleri devam ediyor. Yazar, eğitimci, akademisyen ve birçok uzman isim vatandaşlarla bir araya geliyor. Eğitimci ve Yazar Lina Zakaria, İngilizcenin daha etkin ve kolay öğrenimine yönelik “İngilizceyi Daha Kolay Öğrenme” adlı söyleşisini gerçekleştirirken, yazarlar Haluk Öztekin ve Resul Orman da düzenlenen söyleşide katılımcılara hitap etti.



Merkez Bankası: Eylül'de enflasyonun ana eğilimi geriledi
Merkez Bankası: Eylül'de enflasyonun ana eğilimi geriledi
Yabancı dijital konaklama platformlarına yeni düzenleme komisyondan geçti... Yasalaşırsa 1 Ocak 2027'de yürürlüğe girecek
Kocaeli’nin “Spor Kenti” kimliği fuarda konuşuldu
İstanbul’da yatırım dolandırıcılığına 95 gözaltı!
ComplianceQuest ve Zolon PCS, ABD Gıda ve İlaç Dairesi’nin (FDA) kurumsal kalite yönetim sistemini modernize etmek üzere seçildi
Düzce'de trafik güvenliğini tehlikeye attı
Ankara'da üniversite öğrencilerine “Hoş Geldin” şenliği
Çevre Hizmetleri Yönetmeliği'nde değişiklik... İşletmelere asgari hizmet süresi ve ücret düzenlemesi
Tuvalu'nun sesini Antalya'ya taşıyacağız
MEB'den iki eser Azerbaycan Türkçesi'ne çevrildi
Orient Express 6, Bülent Atabay’ın mirasını podyuma taşıdı
Düzce Medya Grup’un kapısına zabıta geldi!
Beyşehir Hükümet Konağı’na temel, Yakamanastır Kır Evleri'ne açılış
NİLKOOP’ta Resul Tarman güven tazeledi
“Atıktan Sanata” projesi gastronomi manifestosuyla yeni boyut kazandı
Trabzon'da Başkan Genç’ten Su Ürünleri Araştırma Enstitüsü’ne ziyaret
Denizli’de çevre denetimleri sıkılaşıyor
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Üniversite sayısını 208'e çıkardık

Merkez Bankası: Eylül'de enflasyonun ana eğilimi geriledi

Yabancı dijital konaklama platformlarına yeni düzenleme komisyondan geçti... Yasalaşırsa 1 Ocak 2027'de yürürlüğe girecek

Kocaeli’nin “Spor Kenti” kimliği fuarda konuşuldu

İstanbul’da yatırım dolandırıcılığına 95 gözaltı!

ComplianceQuest ve Zolon PCS, ABD Gıda ve İlaç Dairesi’nin (FDA) kurumsal kalite yönetim sistemini modernize etmek üzere seçildi

Düzce'de trafik güvenliğini tehlikeye attı

  • Salı 21.8 ° / 11 ° Güneşli
  • Çarşamba 23 ° / 12.1 ° Çok bulutlu
  • Perşembe 23.8 ° / 13.8 ° Çok bulutlu

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.AMED SPORTİF FAALİYETLER 6 4 1 1 8 13
2.GALATASARAY A.Ş. 6 4 1 1 3 13
3.BEŞİKTAŞ A.Ş. 6 4 2 0 7 12
4.KOCAELİSPOR 6 4 2 0 3 12
5.CORENDON ALANYASPOR 6 3 1 2 2 11
6.FENERBAHÇE A.Ş. 6 3 2 1 10 10
7.TRABZONSPOR A.Ş. 6 3 2 1 8 10
8.KASIMPAŞA A.Ş. 6 2 0 4 2 10
9.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 6 3 2 1 1 10
10.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 6 2 2 2 0 8
11.ARCA ÇORUM FK 6 2 3 1 1 7
12.İSTANBUL BAŞAKŞEHİR FK 6 2 3 1 -1 7
13.GENÇLERBİRLİĞİ 6 2 3 1 -8 7
14.ERZURUMSPOR FK 6 2 3 1 -8 7
15.TÜMOSAN KONYASPOR 6 1 4 1 -4 4
16.SAMSUNSPOR A.Ş. 6 1 4 1 -6 4
17.GÖZTEPE A.Ş. 6 0 3 3 -4 3
18.EYÜPSPOR 6 1 5 0 -14 3