BELEDİYE365 10.04.2025 05:31:37 0
Konaklı Gençler İklim Krizine Karşı Harekete Geçti

Konaklı Gençler İklim Krizine Karşı Harekete Geçti

Konaklı Gençler İklim Krizine Karşı Harekete Geçti


Konak Belediyesi’nin Sosyal İklim Derneği’yle birlikte yürüttüğü İklim İçin Gençlik Hareketi projesi kapsamında bir araya gelen gönüllü gençler, iklim krizinin önlenmesinde “Biz de varız” dedi. Düzenlenen etkinlikte hem eğitim alan hem de fikirlerini paylaşan gençler, Konak Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu’nun açtığı alan sayesinde projeden çıkan sonuçları Konak Belediyesi’ne sunarak katılımcılık ilkesine gençliğin gücünü katacak.

İklim kriziyle mücadele konusunda öncü çalışmalara imza atan Konak Belediyesi, Sosyal İklim Derneği ile birlikte hayata geçirdiği ve gençlerin kendilerini ifade etmenin yanı sıra karar alma süreçlerinde etkin olma şansı elde ettiği “Youth Act4Climate – İklim İçin Gençlik Hareketi” projesi kapsamında Konak Genç İklim Forumu gerçekleştirdi. İklim savunuculuğu eğitiminin ardından projenin ikinci etkinliğinde bir araya gelen gönüllü gençler iklim kriziyle mücadelede fikirlerini paylaşma fırsatı buldu. Tüm gün süren forum süresince gençler, iklim krizi, sürdürülebilir kalkınma ve gençlik katılımına dair taleplerini belirledi. Programın açılış konuşmalarını Konak Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu adına Başkan Yardımcısı Simge Eldeniz, Türkiye Belediyeler Birliği Proje ve Finansman Birimi Uzmanı Nilüfer Sivrikaya, UNDP Proje Müdürü ve Baş Teknik Danışmanı Neslihan Cankara, Sosyal İklim Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Gaye Tuğrulöz gerçekleştirdi. Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilen, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) tarafından uygulanan Sivil Katılım Projesi kapsamında hazırlanan proje sayesinde gençler, iklim krizi alanındaki çalışmalarının çıktılarını Konak Belediyesi’yle paylaşacak; krizle mücadele süreçlerinde katılımcı olacak.

“Elde ettiğimiz politika önerilerini Konak Belediyesi’ne sunacağız”

Konak Genç İklim Forumu,  açılış konuşmalarıyla başladı. Proje ortağı Sosyal İklim Derneğinin Yönetim Kurulu Başkanı Gaye Tuğrulöz, gençlerin sesinin duyulur olmasının önemine vurgu yaparak şöyle konuştu: “Konak Belediyesi’yle iki ayrı proje daha yürütüyoruz. Bugün, bir araya gelme nedenimiz olan Youth Act4Climate – İklim İçin Gençlik Hareketi projesini 12 ay boyunca Konak’ta, tüm gençlere iklim krizini nasıl anlatabiliriz, taleplerimizi Konak Belediyesi içinde nasıl anlatabiliriz, nasıl yenilikçi bir katılım süreci inşa edebiliriz ve gençler olarak sesimizi nasıl duyurabiliriz, diyerek yürütmeye başladık.  Gönüllü genç liderlerimiz aramızda. Bugünkü etkinliğimiz oldukça önemli ve burada çok önemli çıktılar da elde edeceğiz. Elde ettiğimiz politika önerilerini ise Konak Belediyesi’ne sunacağız. Bundan sonra gençlerin bu süreçte daha fazla yer almasını, uygulamaların bir parçası olmasını sağlamaya çalışacağız.”

“Konak Belediyesi’nin katılıma açık yaklaşımı takdire şayan”

UNDP Proje Müdürü ve Baş Teknik Danışmanı Neslihan Cankara ise gençlerin Konak Belediyesi’yle el ele gerçekleştirdiği bu projenin, Türkiye’nin farklı noktalarında yürüttükleri projelere örnek teşkil ettiğine dikkat çekerek, “Biz UNDP olarak biz bunun gibi 35 farklı projeyi daha destekliyoruz. İklim, afetlere karşı direnç, toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlanması, kırılgan grupların güçlendirilmesi alanlarında ve sivil toplum-kamu işbirliğinde yeni teknolojilerin de hayata geçirilmesiyle ilgili projeleri desteklemeye devam ediyoruz. Aslında konumuz katılım. Siz burada Konak Belediyesi’yle el ele olarak katılımın çok güzel bir örneğini sergiliyorsunuz. Konak Belediyesi’nin katılıma açık bir yaklaşım sergilemesi takdire şayan. Burası bizim diğer illerdeki projelerimiz için de örnek gösterdiğimiz bir oluşum ve işbirliği” ifadelerini kullandı.

“Konak’tan Türkiye’ye örnek olacak bir model oluşturacaksınız”

Türkiye Belediyeler Birliği Proje ve Finansman Birimi Uzmanı Nilüfer Sivrikaya da Türkiye’ye örnek bir model oluşacağını belirterek, “TBB olarak hedefimiz sivil toplumun yerel yönetişim süreçlerine daha etkin katılımını desteklemek; özellikle kadın, genç ve kırılgan grupların seslerini yerel politika alanında görünür kılmaktır.  Bugün burada örneğini gördüğümüz projeler aynı zamanda yerel düzeyde dönüşümün, katılımcılığın ve ortak aklın güçlü birer göstergesidir. Konak Belediyesi ve Sosyal İklim Derneği ortaklığıyla hayata geçirilen bu projenin, gençlerin iklim kriziyle mücadelede aktif rol almasını sağlaması; aynı zamanda politika önerileriyle çözüm üreten aktörler haline gelmesi son derece kıymetli. Forum boyunca, Konak’tan Türkiye’ye örnek olacak bir model oluşturacaksınız” diye konuştu.

“Gençlerimizin karar alma süreçlerine dahil olmalarını sağlıyoruz”

Konak Belediye Başkan Yardımcısı Simge Eldeniz, Başkan Nilüfer Çınarlı Mutlu’nun gençlere mesajını iletti. Başkan Mutlu’nun mesajında şu ifadeler yer aldı: “Ekolojik bir yıkımla karşı karşıyayız ve dünyamız yaşanabilir olmaktan büyük bir hızla uzaklaşıyor. Bir an önce, yerelden başlayarak, herkesin bu farkındalığı edinip, ne yapabileceğine kafa yorması gerekiyor. Hep birlikte günümüzün en önemli küresel çevre sorunu olan iklim meselesine odaklanmak ve kentlerimizi dirençli hale getirmek zorundayız. Konak Belediyesi olarak yakın geleceğimizi hatta bugünümüzü bile tehdit eder hale gelen iklim krizine karşı önemli çalışmalara imza atıyoruz. Aynı zamanda gençlerimizin karar alma süreçlerine aktif bir şekilde dahil olmalarını sağlıyoruz. Çünkü biliyoruz ki, geleceğimiz sizlerin ellerinde şekillenecek.”


İzmir,Konak Belediyesi
belediye365.com


Konya Selçuklu'da eğitim yatırımlarına kesintisiz destek
İETT GERİ DÖNÜŞÜMÜ OYUNA DÖNÜŞTÜRDÜ
NURİ ASLAN: İSTANBUL’U KİTABIN BAŞKENTİ YAPACAĞIZ
TOKİ'nin 105 sosyal konutu Pazaryeri'nde hak sahiplerine teslim edildi
İzmir Metrosu’ndan öğrencilere metro ve tramvay eğitimi
Cumhurbaşkanlığı uyardı, Sağlık Bakanlığı Israrcı! 'Gelmeyen hasta' kesintisine tepki büyüyor
Yüzyılın Konut Projesi'nde son hafta! Başvurular 19 Aralık'ta tamamlanıyor
Yunusemre Belediye Başkanı Balaban, Gülbahçe Mahallesi'nde Vatandaşlarla Buluştu
Başkan Altay, Konya’nın ilçelerinden gelen gençlerle buluştu
Kocaeli Gebze'de üstyapı çalışmalarını yerinde incelendi
Uluslararası Heyetler Şeb-i Arus Törenleri İçin Konya'da
Ankara’da “Park Et Devam Et” uygulaması 3 noktada hizmet veriyor
Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Altay, Gençlerle Buluştu: 'Hedefimiz Güzel Bir Dünya İnşa Etmek'
Bursa'da Osmangazi bir kreşe daha kavuşuyor
Bursa’da su ürünleri denetimleri sıkı tutuluyor
Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Altay, Şeb-i Arus Misafirleri ve Esnafla Buluştu
Konya'da Türkiye'nin İlk Siyer Sergisi Ziyarete Açıldı
Kırmızı bültenli 24 suçlu daha Türkiye'ye getirildi... 2,5 yılda 584 firari yakalandı

Konya Selçuklu'da eğitim yatırımlarına kesintisiz destek

İETT GERİ DÖNÜŞÜMÜ OYUNA DÖNÜŞTÜRDÜ

NURİ ASLAN: İSTANBUL’U KİTABIN BAŞKENTİ YAPACAĞIZ

TOKİ'nin 105 sosyal konutu Pazaryeri'nde hak sahiplerine teslim edildi

İzmir Metrosu’ndan öğrencilere metro ve tramvay eğitimi

Cumhurbaşkanlığı uyardı, Sağlık Bakanlığı Israrcı! 'Gelmeyen hasta' kesintisine tepki büyüyor

  • Pazar 12 ° / 2.6 ° Güneşli
  • Pazartesi 9.7 ° / 2.1 ° false
  • Salı 12.7 ° / 2.5 ° Güneşli

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 16 12 1 3 24 39
2.TRABZONSPOR A.Ş. 15 10 1 4 14 34
3.FENERBAHÇE A.Ş. 15 9 0 6 18 33
4.GÖZTEPE A.Ş. 15 7 3 5 9 26
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 15 7 4 4 7 25
6.SAMSUNSPOR A.Ş. 15 6 2 7 6 25
7.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 15 6 4 5 -1 23
8.KOCAELİSPOR 15 5 6 4 -3 19
9.CORENDON ALANYASPOR 16 3 4 9 -1 18
10.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 16 4 6 6 -3 18
11.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 15 4 6 5 3 17
12.TÜMOSAN KONYASPOR 15 4 7 4 -4 16
13.GENÇLERBİRLİĞİ 16 4 9 3 -4 15
14.KASIMPAŞA A.Ş. 16 3 7 6 -7 15
15.HESAP.COM ANTALYASPOR 16 4 9 3 -14 15
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 16 2 6 8 -17 14
17.İKAS EYÜPSPOR 16 3 9 4 -11 13
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 15 2 11 2 -16 8