YAŞAM 15.05.2025 18:39:58 0
Manisa Büyükşehir yeni nesil uygulamalarını tanıttı

Manisa Büyükşehir yeni nesil uygulamalarını tanıttı

Manisa Büyükşehir yeni nesil uygulamalarını tanıttı


Manisa Büyükşehir Belediyesi, yeni nesil belediyecilik anlayışıyla teknolojiyi herkes için erişilebilir ve faydalı hale getirmek için çalışmalarını sürdürüyor.

MANİSA (İGFA) - Manisa Büyükşehir Belediyesi, vatandaşların hayatlarını kolaylaştırmak, güvenliğine katkı sağlamak, rahat ve huzurlu bir ortamda yaşamlarını sürdürmeleri için hayata geçirdiği projelere yenilerini ekledi.

Yol Arkadaşım, Benim Dilim ve Ben Buradayım isimli projeler için bir tanıtım toplantısı yapıldı. Manisa Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu Uğur Mumcu Sahnesi’nde yapılan tanıtıma, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek, Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Burak Deste, ilçe belediye başkanları, Genel Sekreter Yardımcıları Ali Kılıç, Ulaş Aydın, Pınar Mine Hacıalibeyoğlu, siyasi partilerin ilçe başkanları, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in eşi Didem Özel, Başkan Ferdi Zeyrek’in eşi Nurcan Zeyrek, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Yaklaşık 14 aydır vatandaşlarla tarladan sokaklara kadar her yerde bir araya geldiklerini söyleyen Başkan Ferdi Zeyrek, “Seçim zamanında da söylediğim gibi haftanın bir gününü ilçelerimizde geçiyorum. Esnaflarımızı, vatandaşlarımızı ziyaret ediyorum, sorunu yerinde görmek, yerinde tespit etmek ve sorunları sizlerden dinlemek istiyorum. Biz bambaşka bir Manisa için yola çıktık. Bu yolda sizler bizim her zaman için ortak aklımız olarak yanımızda oldunuz. Şehrimin sorunları sizlerle birlikte ortak aklı oluşturarak çözülecek. Geldiğimiz ilk ay bir manifesto yayınlamış, gelin şehrimizi birlikte yönetelim, şehrimize birlikte sahip çıkalım, sorunları aynı masada paylaşalım, demiştim. Şunu görüyorum ki biz bunu sizlerle birlikte başardık. Manisa’da yaşayan yaklaşık 1,5 milyon kişilik büyük bir aile olmayı başardık. Bu da beni çok mutlu ediyor. Bugün yeni bir sayfa açıyoruz. Manifestomuzda açıkladığımızı bir ileriye taşıyarak yeni nesil belediyeciliğin ikinci fazına geçiyoruz. Çünkü yeni nesil belediyeciliğin içinde alışılagelmiş belediye hizmetlerinin yanında halk temelli, katılımcı, çağı yakalamış, dijitalleşmiş, teknolojinin her şeyini şehri için kullanan, sürdürülebilir ve fikri takibini her zaman yapan bir yönetim anlayışı var. Bu yönetim anlayışına geçişimizin bugün ilk günüdür. Bunun için çok heyecanlıyım. Yeni nesil belediyeciliğin içinde dijital ve akıllı şehirler var. Katılımcı yönetim, sosyal belediyecilik, çevre dostu uygulamalar, kültür, sanat, eğitim var, girişimcilik ve inovasyon destekleri var. Bu desteklerin ve saydıklarımın içinde bir bütünü oluşturduk, bu bütüne yeni nesil belediyecilik dedik” dedi.

YOL ARKADAŞIM PROJESİ

İçinde bulunduğumuz haftanın Engelliler Haftası olduğunu hatırlatan Başkan Zeyrek, “Hepimiz birer engelli adayıyız. Yarın, belki bir dakika sonra, başımıza ne geleceğini bilemiyoruz. Engel hiçbir zaman göz ardı edilemez. Engelleri birlikte aşmak için yeni nesil belediyeciliği birleştirmek istedik. Bu uygulamalarımızla hayatlarını kolaylaştırmak, daha yaşanabilir Manisa’yı sizlere sunmak için yola çıktık. Yaklaşık 7-8 aydır kendi bünyemizdeki yazılımcı arkadaşlarla birlikte birçok proje geliştirdik. Engelli ve ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızın şehirdeki hayatlarını nasıl daha kolaylaştırabiliriz, diye koştuk. Hem dernekleri hem temsilcilerini masada buluşturarak fikir alışverişi yaptık” diyerek projeleri anlattı.



Büyükşehir, LGS’ye Giren Öğrencileri Sınav Günü de Yalnız Bırakmadı
Sahne Maraş’ın Ödüllü Gösterisi “O Film Öyle Değil” Seyirciyle Buluşacak
Sakarya’nın doğa harikası noktalarında 7 farklı rota, unutulmaz bir macera
BÜYÜKŞEHİR’DEN KENE VAKALARINA KARŞI İLAÇLAMA
Eş Başkan Bucak, Kulp’ta muhtarların taleplerini dinledi
Ferdi Zeyrek’in adı Salihli’de yaşayacak
Başkan Seçer, ‘Gadir Hum Bayramı’ Kutlamasına Katıldı
ANKARA’DA İTFAİYE AĞI GENİŞLİYOR: 2025’TE 51 İSTASYON HEDEFLENİYOR
Doğu Karadeniz yağışlı, Marmara'nın batısında rüzgar alarmı
VAN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ YOL ÇALIŞMALARINI SÜRDÜRÜYOR
Jandarma, 186’ncı Kuruluş Yıl Dönümü Etkinlikleri Kapsamında Vatandaşlarla Bir Araya Geldi
Büyükşehir’le ‘Babalar Günü’ Şenlik Gibi Geçti
İSG profesyonelleri Kayseri Şeker'de buluştu
Kaymakam Murat Eren`e Veda Yemeği
İZMİT BELEDİYESİNDEN PAZAR YERLERİNDE HASSAS TERAZİ DENETİMİ
Pendik’in Kuşları Fotoğraf Karelerinde
Pusula Mardin’i Gösterdi, Gençler Tarihe Dokundu
İZMİT BELEDİYESİ DOĞRUDAN TEMİN MAL ALIMLARINDA EKAP’A GEÇİYOR

Büyükşehir, LGS’ye Giren Öğrencileri Sınav Günü de Yalnız Bırakmadı

Sahne Maraş’ın Ödüllü Gösterisi “O Film Öyle Değil” Seyirciyle Buluşacak

Sakarya’nın doğa harikası noktalarında 7 farklı rota, unutulmaz bir macera

BÜYÜKŞEHİR’DEN KENE VAKALARINA KARŞI İLAÇLAMA

Eş Başkan Bucak, Kulp’ta muhtarların taleplerini dinledi

Ferdi Zeyrek’in adı Salihli’de yaşayacak

  • Çarşamba 32.2 ° / 14.1 ° Güneşli
  • Perşembe 32.8 ° / 15.7 ° Güneşli
  • Cuma 32.8 ° / 14.9 ° Güneşli

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 36 30 1 5 60 95
2.Fenerbahçe 36 26 4 6 51 84
3.Samsunspor 36 19 10 7 14 64
4.Beşiktaş 36 17 8 11 23 62
5.İstanbul Başakşehir 36 16 14 6 4 54
6.Eyüpspor 36 15 13 8 5 53
7.Trabzonspor 36 13 11 12 13 51
8.Göztepe 36 13 12 11 9 50
9.Rizespor 36 15 17 4 -6 49
10.Kasımpaşa 36 11 11 14 -1 47
11.Konyaspor 36 13 16 7 -5 46
12.Alanyaspor 36 12 15 9 -7 45
13.Kayserispor 36 11 13 12 -12 45
14.Gazişehir Gaziantep 36 12 15 9 -5 45
15.Antalyaspor 36 12 16 8 -25 44
16.Bodrum FK 36 9 17 10 -17 37
17.Sivasspor 36 9 19 8 -16 35
18.Hatayspor 36 6 22 8 -27 26
19.Adana Demirspor 36 3 28 5 -58 2