GÜNDEM 6.04.2025 16:26:16 0
Manisa Şehzadeler

Manisa Şehzadeler'de riskli bina için harekete geçildi

Manisa Şehzadeler'de riskli bina için harekete geçildi


Manisa’nın Şehzadeler ilçesinde, yapısal sorunları nedeniyle yıkım kararı alınan ve risk oluşturan bina hakkında sosyal medyada yapılan paylaşımlar üzerine, Manisa Büyükşehir Belediyesi ve Şehzadeler Belediyesi, olaya duyarsız kalmayarak harekete geçti.

MANİSA (İGFA) - Manisa Büyükşehir Belediyesi ile Şehzadeler Belediyesi ekipleri tarafından riskli binanın ön ve arka cephelerinde bulunan kaldırımlar bariyerlerle çevrilerek bölge yaya trafiğine kapatıldı.

Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Oğuz Murat Pınar ve Şehzadeler Belediye Başkan Yardımcısı Yenal Yıldırım da ekiplerle birlikte alanda keşif yaptı. Sürecin yasal çerçevede yürütüleceği ve mahalle sakinlerinin güvenliği ön planda tutulacağı, gerekli tüm adımların iki belediye tarafından koordineli şekilde atılacağı vurgulandı.

Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Oğuz Murat Pınar, “Sosyal medyada yer alan bir video ile bize ulaşan bu konuyla ilgili, Büyükşehir Belediye Başkanımız Mimar Ferdi Zeyrek’in talimatları doğrultusunda yerinde keşif yaptık. Şehzadeler Belediyemiz ile konuyu değerlendirdik. Yasal süreç çerçevesinde işlemlerin takipçisiyiz. Mahalle sakinlerine herhangi bir zarar verilmeden, tehlike yaratan ve yıkım kararı olan bu binanın ortadan kaldırılması ile ilgili ortak çalışmayı başlatmış bulunmaktayız. Zabıta Daire Başkanlığı’mız, alanda gerekli güvenlik önlemlerini aldı, takip etmeye de devam edecek. Gerekeni Manisa Büyükşehir Belediyesi ve Şehzadeler Belediyesi el birliği ile yapacaktır” ifadelerini kullandı.

Söz konusun binanın yapı ruhsatının 1992 yılında alındığını belirten Şehzadeler Belediye Başkan Yardımcısı Yenal Yıldırım, “6 Şubat 2020’den sonra kat malikleri Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü’ne müracaat edip binalarında bulunan hasarların kontrolünü talep etmiş. Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü ve İnşaat Mühendisleri Odası Manisa Şubesi’nden alınan raporla 2020 yılı Mart ayında binanın riskli yapı olduğu tespit edilmiş. Çeşnigir Camisi cepheli olmasından dolayı Şehzadeler Belediyesi tarafından Koruma Kurulu’na binanın yıkımı ile ilgili resmi yazı yazılmış. 2020 yılının Ağustos ayında söz konusu kuruldan yıkım izni gelmiş” diyerek binanın geçmişine dair bilgi verdi.

“KONUNUN TAKİPÇİSİYİZ”

Kentsel dönüşüm ve riskli yapıları ilgilendiren kanunda, yıkımın, malikler tarafından yapılması, buna imkan sağlanamıyorsa ilgili belediye tarafından yapılıp maliklere yansıtılmasının söz konusu olduğunu belirten Yıldırım, daha önce binanın yıkımı ile ilgili 3 kez ihaleye çıkıldığını, ancak yıkımın ihaleye giren olmaması vb. sebeplerle gerçekleşmediğini ifade etti. Yıldırım, “Büyükşehir Belediyesi ve Şehzadeler Belediyesi olarak konunun takipçisi olacağız. Gerekli önlemler daha da arttırılarak yıkımla ilgili kısa zamanda gerekli kanuna uygun olarak maliklerle görüşülüp yıkım yerine getirilecek. Konunun takipçisiyiz” diye konuştu.



IV. Uluslararası FoodFest Gastronomi Festivali domates hasadı ile başladı
Erzurum’da Doğu Cephesi Tarihi Alan Başkanlığı kurulacak
Erzurum'dan yenilenebilir enerji atağı
DBB personelinden olası afetlere karşı hazırlık
‘Diyarbakır Gezi Rehberi’ dijital ortamda
Diyarbakır'da engelliler fidan dikerek geleceğe nefes oldu
DBB Genç Kadınlar Voleybol Takımı Türkiye Şampiyonası’na galibiyetle başladı
Denizli Büyükşehir berberlere penuar dağıtımına başladı
Denizli'de 'Geçmişin Altın İzleri' sergiye çıktı
Denizli Büyükşehir Belediyesi halkla buluşuyor
Denizli Büyükşehir ile gençler geleceğe koşuyor
Balıkesir Büyükşehir'in minikleri madalyaları topladı
Balıkesir Büyükşehir'den Erdek'e özel mesai
Balıkesir Türkiye'nin parlayan yıldızı olacak
Balıkesir'den 30 bin liralık evlilik desteği
Antalya Ulaşım Master Planı tamamlanıyor
Antalya Balbey’de Kentsel Yenileme Projesi yeniden başladı
Birleşik Krallık Türkiye Büyükelçisi Başkan Muhittin Böcek’i ziyaret etti
IV. Uluslararası FoodFest Gastronomi Festivali domates hasadı ile başladı
Erzurum’da Doğu Cephesi Tarihi Alan Başkanlığı kurulacak

Erzurum’da Doğu Cephesi Tarihi Alan Başkanlığı kurulacak

Erzurum'dan yenilenebilir enerji atağı

DBB personelinden olası afetlere karşı hazırlık

‘Diyarbakır Gezi Rehberi’ dijital ortamda

Diyarbakır'da engelliler fidan dikerek geleceğe nefes oldu

DBB Genç Kadınlar Voleybol Takımı Türkiye Şampiyonası’na galibiyetle başladı

  • Cumartesi 23.3 ° / 11.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 16.9 ° / 8.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 21.5 ° / 8.7 ° false

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 32 26 1 5 51 83
2.Fenerbahçe 32 23 3 6 48 75
3.Samsunspor 33 17 10 6 12 57
4.Beşiktaş 32 15 7 10 17 55
5.İstanbul Başakşehir 32 15 11 6 9 51
6.Eyüpspor 33 14 11 8 8 50
7.Göztepe 32 12 10 10 13 46
8.Trabzonspor 32 12 10 10 13 46
9.Kasımpaşa 32 10 9 13 -2 43
10.Konyaspor 33 12 14 7 -4 43
11.Antalyaspor 32 12 13 7 -20 43
12.Gazişehir Gaziantep 32 12 14 6 -4 42
13.Kayserispor 32 10 11 11 -10 41
14.Rizespor 32 12 16 4 -12 40
15.Alanyaspor 32 9 15 8 -11 35
16.Sivasspor 33 9 17 7 -13 34
17.Bodrum FK 32 9 16 7 -13 34
18.Hatayspor 32 4 21 7 -31 19
19.Adana Demirspor 32 2 26 4 -51