YAŞAM 23.04.2025 07:57:12 0
Manisa

Manisa'da 'Mesir' fuarı ticarete kapı açtı

Manisa'da 'Mesir' fuarı ticarete kapı açtı


Uluslararası Manisa Mesir Macunu Festivali kapsamında yer alan ve bu yıl 31’incisi düzenlenen Mesir Sanayi ve Ticaret Fuarı, kapılarını açtı. Fuarda çeşitli sektörlerden yüzlerce firma yer aldı.

MANİSA (İGFA) - 485’incisi düzenlenen Uluslararası Manisa Mesir Macunu Festivali kapsamında, bu yıl 31’inci kez düzenlenen Manisa Mesir Sanayi Ticaret Fuarı, düzenlenen törenle açıldı.

Manisa Büyükşehir Belediyesi Fuar Merkezi’nde gerçekleştirilen açılışa Manisa Valisi Vahdettin Özkan, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek, Şehzadeler Kaymakamı Fatih Genel, Şehzadeler Belediye Başkanı Gülşah Durbay, Yunusemre Belediye Başkanı Semih Balaban, İl Emniyet Müdürü Fahri Aktaş, İl Kültür ve Turizm Müdürü İbrahim Sudak, CHP Manisa İl Başkanı İlksen Özalper, Manisa Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Hasan Geriter, Manisa'yı Mesir’i Tanıtma ve Turizm Derneği Başkanı Ufuk Tanık, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Önemli bir haftayı birlikte yaşadıklarını ifade eden Manisa Valisi Vahdettin Özkan, Manisa Büyükşehir Belediyesi, ilçe belediyeleri ve Kültür Bakanlığı temsilcileri, dernek ile birlikte çok güzel çalışmalar yapıldığını kaydetti.

Emeği geçen herkese teşekkür eden Vali Özkan, “Fuarımız bütün bu etkinliklerin odağında bulunan güzel bir aktivite. Geleneksel yönü de var. Bu hafta içinde yapılıyor olması daha da anlamlı. Şehrimizin zenginliklerini hem şehrimizle paylaşmak hem küresel anlamda tanıtımının yapılıyor olması açısından bu programlar çok anlamlı. Bu fuar da bu odağın ortasında bulunuyor. Fuarla ilgili organizasyonu yapanlara teşekkürlerimi iletiyorum. Şehrimizdeki geleneğin, hem gelecek nesillere aktarılması hem de ticari faaliyete çevrilmesi açısından da önemli. Tüm katılımcılara teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek, fuarın, sadece ekonomik bir faaliyet değil aynı zamanda şehrin geleneklerini, üretim gücünü, vizyonunu ortaya koyan ve şehrin tanıtımında önemli bir noktada olduğunu söyledi. 31 yıllık geçmişe sahip fuarın, Mesir Festivali gibi bir geçmişe sahip olmasını umduğunu söyleyen Başkan Zeyrek, "Bugün başlayan Mesir Macunu Festivali’nin şehrin her yerinde etkinliklerle sürdüğünü söyleyen Başkan Zeyrek, “Pazar günü gerçekleştirilecek saçım töreniyle festival coşkusu zirveye ulaşacak. Manisa’nın tarihine, kültürüne ve ekonomisine yön veren bu gelenek sadece bir kutlama değil aynı zamanda birlik ve beraberliğin en güzel göstergesi olacaktır. Bu büyük ve köklü organizasyonu yalnızca konserler ve geleneksel mesir saçımı ile sınırlı tutmadık. Manisa hafta boyunca kültürden sanata, spordan gastronomiye ve herkesin paydaş olabileceği, eğlenebileceği atölyelere, etkinliklere ev sahipliği yapacak. Manisa’mın hem Türkiye’de hem uluslararası platformlarda marka kentler arasında yer alması açısından gerçekten bu festivali çok önemsiyoruz. Yaklaşık 4 aydır Vali Vahdettin Özkan’ın önderliğinde derneğimizle, ilçe belediyelerimiz ile birlikte saniye saniye planladığımız ve vatandaşlarımızın da bu etkinliklerin her aşamasında kendilerini ait hissedebilecekleri bu organizasyonlarda, biz kurumlar arası birliği ve beraberliği, Manisa’nın gücünü buradan hem ülkeme hem de uluslararası tüm platformlarda göstermek istiyoruz” diye konuştu.
 
“MANİSA GÜCÜNÜ PERÇİNLİYOR”

Manisa’nın ihracat rakamlarına da değinen Başkan Zeyrek, “2024 yılını 5 milyar 372 milyon dolarlık ihracatla tamamlayıp, 2025 yılının ilk 3 ayında 1 milyar 237 milyon dolarlık bir ihracatla Türkiye genelinde 7’inci sıraya yerleşen Manisa’mız üretimdeki gücünü dış ticaretteki istikrarlı yükselişiyle perçinliyor. Bu başarı sadece sayılardan ibaret değil, sabahın erken saatinde kalkıp dükkanını açan esnafıyla birlikte yeni yatırım kuran sanayicisiyle, tarlasına alın teri döken çiftçisiyle şehrin her köşesindeki üretkenlikle sağlanmış bir başarıdır. Organize sanayi bölgelerinden kooperatiflere uzanan geniş bir yelpazeyle Manisa’mız üretim ve ihracat kenti olmuştur. Geleneksel buluşmamız olan bu fuarda bugün emeğini alın terini, vizyonunu ortaya koyan tüm paydaşlara ben teşekkürlerimi bir borç bilir bu fuarın tıpkı mesir festivali gibi geleneksel hale gelip yarına hasıl olarak devam etmesini temenni ederim” dedi.  
 



İzmit'in 'Halk Et'i Gebzelilerle buluştu
Aranan suçlular Türkiye'de! Yurtdışında yakalanıp Türkiye'ye getirildiler
Uluslararası Bayındır Çiçek Festivali'ne coşkulu start
Aile ve Gençlik Fonu’ndan çiftlere indirim müjdesi
Denizli'de deprem ve afet yönetimi söyleşisi
İsabey-Meryemana etabını Harold Lopez kazandı
Bilecik Pazaryeri'nde YRP'den 'ittifak' iddialarına net yanıt
Pençe Kilit'te teröristlerce kullanılan mağaraya imha!
Siber suçlarda yapay zeka ve otomasyon patlaması!
Başkan Çiftçi: Çayırova Devlet Hastanesi için sözümüz söz
Bursa Nilüfer’de sağlık söyleşilerine devam
Türk hava sahasında rekor! Tüm zamanların transit uçuş rekoru kırıldı
Başkan Aras Muğla’nın bir yılını anlattı
Bursa’da itfaiye eri alımı sonuçlandı... 100 kişilik liste açıklandı
Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel alacak
İTÜ Elektrikli Araç Takımı'na 'Estasyon' destek
İzmit’ten İznik’e tarihi yürüyüş
Baharın gelişi Manisa'da coşkuyla kutlanacak
İzmit'in 'Halk Et'i Gebzelilerle buluştu
Aranan suçlular Türkiye'de! Yurtdışında yakalanıp Türkiye'ye getirildiler

Aranan suçlular Türkiye'de! Yurtdışında yakalanıp Türkiye'ye getirildiler

Uluslararası Bayındır Çiçek Festivali'ne coşkulu start

Aile ve Gençlik Fonu’ndan çiftlere indirim müjdesi

Denizli'de deprem ve afet yönetimi söyleşisi

İsabey-Meryemana etabını Harold Lopez kazandı

Bilecik Pazaryeri'nde YRP'den 'ittifak' iddialarına net yanıt

  • Cumartesi 19.8 ° / 5.4 ° Güneşli
  • Pazar 22.2 ° / 5.9 ° Güneşli
  • Pazartesi 25.3 ° / 10 ° Güneşli

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 31 25 1 5 48 80
2.Fenerbahçe 31 23 2 6 49 75
3.Samsunspor 32 16 10 6 9 54
4.Beşiktaş 31 14 7 10 16 52
5.Eyüpspor 32 14 10 8 11 50
6.İstanbul Başakşehir 31 14 11 6 7 48
7.Trabzonspor 31 12 10 9 13 45
8.Göztepe 31 11 10 10 12 43
9.Konyaspor 32 12 13 7 -3 43
10.Kasımpaşa 31 10 9 12 -2 42
11.Gazişehir Gaziantep 31 12 13 6 -2 42
12.Kayserispor 31 10 11 10 -10 40
13.Antalyaspor 31 11 13 7 -21 40
14.Rizespor 31 11 16 4 -14 37
15.Sivasspor 32 9 16 7 -10 34
16.Alanyaspor 31 9 15 7 -11 34
17.Bodrum FK 32 9 16 7 -13 34
18.Hatayspor 31 4 20 7 -29 19
19.Adana Demirspor 31 2 25 4 -50