YAŞAM 10.02.2026 22:00:19 0
Manisa’da tüm lokantalar

Manisa’da tüm lokantalar 'Kent Lokantası' oluyor

Manisa’da tüm lokantalar 'Kent Lokantası' oluyor


Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Besim Dutlulu, sosyal belediyecilikte ezber bozan yeni projeleri açıkladı. Kent Lokantası modelinin tüm şehre yayılacağını duyuran Dutlulu, uygun fiyatlı yemeğin her mahallede erişilebilir olacağını söyledi.

MANİSA (İGFA) - Manisa Büyükşehir Belediye Meclisi Şubat Ayı Olağan Toplantısı, Büyükşehir Belediye Başkanı Besim Dutlulu başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantının açılışında 6 Şubat depremlerinde hayatını kaybedenleri anan Dutlulu, deprem bölgesindeki incelemelerine değinerek Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin Adıyaman ve Malatya’da önemli destekler sağlayacağını açıkladı.

Depreme hazırlık kapsamında Manisa’da iki adet Pilot Afet Parkı kurulacağını duyuran Başkan Dutlulu, bu alanların afet anında toplanma, barınma ve koordinasyon merkezi olarak hizmet vereceğini, normal zamanlarda ise eğitim ve tatbikat alanı olarak kullanılacağını belirtti. 2000 yılı öncesi yapı stokunun yenilenmesi de öncelikli hedefler arasında yer aldı.

Sosyal belediyecilikte yeni bir modeli hayata geçireceklerini vurgulayan Başkan Dutlulu, Kent Lokantası uygulamasının tüm Manisa’ya yayılacağını açıkladı. Yerel esnafla yapılacak protokoller sayesinde Manisa’daki lokantaların sisteme dahil edileceğini belirten Dutlulu, “Vatandaşımız uygun fiyata yemek yiyecek, fiyat farkını belediye olarak biz karşılayacağız” dedi. Bu destek modelinin ilerleyen süreçte kasap, manav ve bakkalları da kapsayacağı ifade edildi.

Sosyal yardımlarda da yeni bir döneme geçildiğini söyleyen Başkan Dutlulu, Manisa Şehir Kartı ile ihtiyaç sahibi vatandaşların mahalle esnafından alışveriş yapabileceğini, böylece hem vatandaşın hem esnafın kazanacağını dile getirdi. Emeklilere ilaç katkı payı desteği, askıda fatura uygulaması ve ısınma desteği gibi projelerin de devam ettiği belirtildi.

Çevre projelerine de değinen Dutlulu, Saruhanlı başta olmak üzere düzensiz çöp depolama alanlarının rehabilite edilerek yeşil alanlara dönüştürüleceğini açıkladı. Atık pil, atık yağ ve atık ilaç kampanyalarının sürdüğünü belirten Dutlulu, çevre bilincini artırmaya yönelik çalışmaların artarak devam edeceğini söyledi. İtfaiye teşkilatının güçlendirildiğini kaydeden Başkan Dutlulu, 20 adet tam donanımlı yeni itfaiye aracının filoya katıldığını, orman köylerine ücretsiz yangın tankerleri dağıtılacağını açıkladı.



Kocaeli'nin 'Kardeşlik Sofrası' Balkanlar’dan sonra Gazze'de kuruluyor
Mersin'de 8 Mart, 'Eşit Mersin'in Emekçi Kadınları' ile Kutlandı
MEDEKA ve TADEKA ile Kültür Politikalarında Katılımcı Model
Nilüfer'de Ramazan Sokağı Ezginin Günlüğü Konseriyle Sona Erdi
AKTUDER İftarında Hemşehriler Buluştu
Huawei, 5 yeni çözümle desteklenen 'Mobilite ve Lojistiği Akıllı Dünyaya Taşıma' vizyonunu tanıttı
Yalova'da Mini Sirk Gösterisi Çocuklarla Buluştu
Kırşehir'de Ramazan Etkinlikleri Bağbaşı ve Çukurçayır Mahallelerinde Gerçekleştirildi
Nilüfer'de Kadın ve Çocuk Hakları Paneli Düzenlendi
Şahinbey'de Zabıta Denetimleri: İki İşletmeye 3 Gün Kapatma Cezası
Yasadışı kalkan avcılığına müdahale! 169 balık Darülaceze'ye teslim edildi
İstanbul, Avrupa’nın en yoğun havalimanı
Aksaray'da Yeni Millet Bahçesi Projesi Hızla İlerliyor
Diyarbakırlı Genç Atletler Türkiye Salon Şampiyonası'nda Podyuma Çıktı
Diyarbakır'da Newroz Deklarasyonu Açıklandı
Keşan’da FETÖ firarisi ve hırsızlık şüphelisi yakalandı
BALEMDER üyeleri aynı sofrada buluştu
Antalya’da 8,5 milyon TL’lik dolandırıcılık

Kocaeli'nin 'Kardeşlik Sofrası' Balkanlar’dan sonra Gazze'de kuruluyor

Mersin'de 8 Mart, 'Eşit Mersin'in Emekçi Kadınları' ile Kutlandı

MEDEKA ve TADEKA ile Kültür Politikalarında Katılımcı Model

Nilüfer'de Ramazan Sokağı Ezginin Günlüğü Konseriyle Sona Erdi

AKTUDER İftarında Hemşehriler Buluştu

Huawei, 5 yeni çözümle desteklenen 'Mobilite ve Lojistiği Akıllı Dünyaya Taşıma' vizyonunu tanıttı

  • Salı 15.6 ° / 1.7 ° Güneşli
  • Çarşamba 13.3 ° / 1.7 ° Güneşli
  • Perşembe 10.8 ° / 3.4 ° Güneşli

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 25 19 2 4 41 61
2.FENERBAHÇE A.Ş. 25 16 0 9 32 57
3.TRABZONSPOR A.Ş. 25 16 3 6 22 54
4.BEŞİKTAŞ A.Ş. 25 13 5 7 15 46
5.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 25 12 7 6 17 42
6.GÖZTEPE A.Ş. 25 11 5 9 10 42
7.KOCAELİSPOR 25 9 10 6 -3 33
8.SAMSUNSPOR A.Ş. 25 7 7 11 -3 32
9.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 25 7 9 9 -3 30
10.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 25 7 9 9 -10 30
11.CORENDON ALANYASPOR 25 5 8 12 -4 27
12.NATURA DÜNYASI GENÇLERBİRLİĞİ 25 6 12 7 -6 25
13.TÜMOSAN KONYASPOR 25 5 11 9 -10 24
14.HESAP.COM ANTALYASPOR 25 6 13 6 -15 24
15.İKAS EYÜPSPOR 25 5 13 7 -17 22
16.KASIMPAŞA A.Ş. 25 4 12 9 -15 21
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 25 3 11 11 -27 20
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 25 3 17 5 -24 14