YAŞAM 11.09.2026 09:33:17 0
Manisa’da yere çöp atana 4 bin TL ceza

Manisa’da yere çöp atana 4 bin TL ceza

Manisa’da yere çöp atana 4 bin TL ceza

Reklam

Manisa Büyükşehir Belediyesi, çevre temizliği ve toplumsal farkındalığı artırmak amacıyla bisikletli zabıta ekibini sahaya indirdi. Yaka kameralarıyla denetim yapan ekipler, yere çöp atanlara Kabahatler Kanunu kapsamında 4 bin TL ceza uygulayacak.

MANİSA (İGFA) - Manisa Büyükşehir Belediyesi, daha temiz, daha düzenli ve daha yaşanabilir bir kent hedefiyle yürüttüğü çalışmalara bir yenisini daha ekledi.

Şehir merkezinde dinamik denetim imkânı sunan 10 kişilik Bisikletli Zabıta Ekibi göreve başladı. Yaka kameraları sayesinde şeffaf ve anlık tespit yapacak olan ekipler, caddelerden parklara kadar kentin her noktasında çevreye duyarsız davranış sergileyenlere karşı kararlılıkla mücadele edecek.

CEZAİ YAPTIRIM BAŞLADI: 4 BİN TL İDARİ PARA CEZASI

Çevre temizliği konusunda sıfır tolerans dönemine girildiğini vurgulayan Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Besim Dutlulu, amaçlarının ceza yazmak değil, Manisa’yı temiz tutmak olduğunun mesajını verdi.

Şehrin temiz tutulmasının ortak bir sorumluluk olduğuna dikkat çeken Başkan Dutlulu, şu açıklamalarda bulundu: “Manisa’mızı kimsenin kirletmesine izin vermeyeceğiz. Şehrimizin sokaklarına, kaldırımlarına ve ortak kullanım alanlarına çöp atan ya da çöp attığı tespit edilen kişilere, Kabahatler Kanunu kapsamında 4 bin TL idari para cezası uygulamaya başladık. 10 kişilik bisikletli zabıta ekiplerimiz, yaka kameralarıyla sahada olacak; çevreyi kirleten davranışları tespit ederek gerekli işlemleri uygulayacak. Amacımız ceza yazmak değil, Manisa’mızı temiz tutmak. Çünkü Manisa bizim evimiz. Evimizi temiz tutmak ve ortak yaşam alanlarımıza sahip çıkmak hepimizin sorumluluğu.”

HEM ÇEVRECİ HEM HIZLI DENETİM

Bisikletli Zabıta Ekipleri, motorlu araçların girmekte zorlandığı dar sokaklarda, yaya bölgelerinde ve park alanlarında devriye turları atarak anında müdahale kapasitesini artıracak.

Yaka kameraları sayesinde kayıt altına alınan tespitlerle kurallara uymayan şahıslara yasal mevzuat uyarınca idari yaptırım uygulanacak. Manisa Büyükşehir Belediyesi, bu adımla hem caydırıcılığı artırmayı hem de Manisalıların ortak yaşam kültürüne katkı sağlamayı amaçlıyor.



Bakan Gürlek açıkladı... 6 faili meçhul cinayet daha aydınlatıldı
Bakan Gürlek açıkladı... 6 faili meçhul cinayet daha aydınlatıldı
Bursa Osmangazi’de kazanlar tarhana imecesine kaynadı
İzmir'de trafiğe nefes aldıracak proje
İstanbul Maltepe’de ezgiler mahallelere taştı
Keşan’da kaldırım işgalleri yayaları tehlikeye sürüklüyor!
Mersin Silifke’de çocuklara afet farkındalığı eğitimi
İzmir Bostanlı Spor İstasyonu’na yeni spor alanı
Iğdır için 'İdare Mahkemesi' kararı
Kocaeli İzmit'te kent esnafına okul alışverişi desteği
Kayseri Melikgazi'den okullarda temizlik mesaisi
Kayseri Büyükşehir'den yaya güvenliği için yeni üstgeçit modeli
Sakarya’da yeni eğitim yılı için hazırlıklar sürüyor
Manisa’da yere çöp atana 4 bin TL ceza
KocaeliKart ile ulaşımda dijital kolaylık
İstanbul Maltepe’de spor ve oyun mahallelere taştı
Ankara Keçiören’de okullarda hijyen seferberliği
Kayseri Kocasinan'da şehrin geleceğine yol açılıyor
İzmir Bornova’da ulaşım hamlesi

Bakan Gürlek açıkladı... 6 faili meçhul cinayet daha aydınlatıldı

Bursa Osmangazi’de kazanlar tarhana imecesine kaynadı

İzmir'de trafiğe nefes aldıracak proje

İstanbul Maltepe’de ezgiler mahallelere taştı

Keşan’da kaldırım işgalleri yayaları tehlikeye sürüklüyor!

Mersin Silifke’de çocuklara afet farkındalığı eğitimi

  • Cuma 31.4 ° / 16.9 ° Güneşli
  • Cumartesi 31.5 ° / 17.3 ° Güneşli
  • Pazar 30.4 ° / 17.5 ° Güneşli

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 4 3 0 1 6 10
2.BEŞİKTAŞ A.Ş. 4 3 1 0 5 9
3.KOCAELİSPOR 4 3 1 0 2 9
4.TRABZONSPOR A.Ş. 4 2 1 1 5 7
5.AMED SPORTİF FAALİYETLER 4 2 1 1 2 7
6.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 4 2 1 1 2 7
7.CORENDON ALANYASPOR 4 2 1 1 1 7
8.GENÇLERBİRLİĞİ 4 2 1 1 -3 7
9.FENERBAHÇE A.Ş. 4 2 2 0 2 6
10.KASIMPAŞA A.Ş. 4 1 0 3 1 6
11.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 4 2 2 0 -1 6
12.İSTANBUL BAŞAKŞEHİR FK 4 1 2 1 0 4
13.SAMSUNSPOR A.Ş. 4 1 2 1 -1 4
14.ARCA ÇORUM FK 4 1 2 1 -2 4
15.ERZURUMSPOR FK 4 1 2 1 -6 4
16.EYÜPSPOR 4 1 3 0 -4 3
17.GÖZTEPE A.Ş. 4 0 3 1 -4 1
18.TÜMOSAN KONYASPOR 4 0 4 0 -5 0