BELEDİYE365 25.03.2025 00:59:04 0
Mersin Büyükşehir’in Atölyeleri, Kadınları Hayata Bağlıyor

Mersin Büyükşehir’in Atölyeleri, Kadınları Hayata Bağlıyor

Mersin Büyükşehir’in Atölyeleri, Kadınları Hayata Bağlıyor


Mersin Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı’na bağlı hizmet veren Tömük Kadın ve Çocuk Atölyesi, bünyesinde açtığı farklı atölyelerle, kadınların ve çocukların ikinci adresi oldu. Dikiş, dokuma, müzik, aşçılık, cilt bakımı ve yabancı dil gibi alanlarda düzenlenen atölyelerle, kadınların hem sosyal hem de ekonomik alanda kendini geliştirmesi sağlanıyor.

Yoğun bir programla hizmet veren atölyelerde, katılımcılara çeşitli beceriler kazandırmanın yanı sıra; seminer, psikolog desteği ve sağlık taramaları da yapılarak, kadınların mental ve fiziksel sağlığı da destekleniyor. Atıl bir bina durumundan, fabrika gibi işleyen bir yer haline getirilen atölye; kadınların hem kişisel gelişimlerine hem de ekonomik bağımsızlıklarına katkı sağlayan aktif bir yer olarak dikkat çekiyor.

Yılmaz: “Atölyemizi, kadınlar için bir yaşam alanı haline getirdik”

Mersin Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı’na bağlı Tömük Kadın ve Çocuk Atölyesi Sorumlusu Hatice Yılmaz, kadınların sosyal ve ekonomik açıdan kendilerini geliştirmeleri ve kadın dayanışmasını pekiştirmek adına atölyeyi bir yaşam alanı haline getirdiklerini belirterek, “Burada seminerlerimiz, sağlık taramaları ve psikolog desteği de yapılıyor. Kadınların, çocuklarını rahatça bırakabilecekleri oyun alanımız da mevcut. Kadınların adeta ikinci durağı olan atölye; onların ev ekonomilerine katkıda bulunabilecekleri ve kendilerini geliştirebilecekleri bir yaşam merkezi haline geldi” diye konuştu.

“Kadın dayanışmasıyla üretmeye devam diyoruz”  

Atölyelerin amacı hakkında da bilgi veren Yılmaz, Mersin Büyükşehir’in kadınların özgür ve eşit olması için hizmet ürettiğine değinerek, “Kadınlar burada kendi ev ekonomilerine katkıda bulundukları gibi, dezavantajlı ailelerimize de kıyafetler dikerek, el sanatları odamızda çocuklara küçük hediyeler hazırlıyorlar. Kadınların üreterek güçlenmesini, eşit ve özgür olmasını, sözde değil de faaliyetleriyle ve hizmetleriyle gösteren bir Belediye Başkanımız var. Vahap Seçer Başkanımıza buradan çok teşekkür ediyor, kadın dayanışmasıyla üretmeye devam diyoruz” dedi.

Her yaştan kursiyer, atölye çalışmalarından çok memnun

Erdemli İlçesi’ne bağlı Kargıpınarı Mahallesi’nden gelerek atölyelere katılım sağlayan Serap Küçük, “Dikiş-Giyim Atölyesi ile başladım, şimdi de İngilizce Kursu alıyorum. Buraya gelenlerle sohbet etmek, yemek tarifleri vermek, bir ‘günaydın’ demek bile insanı hayata bağlıyor. Önümüzdeki hafta kurs bitiyor. İkinci etabı açsınlar diye dua ediyorum. Her kursa geleceğim ve sertifika zengini olacağım” diye konuştu.

Atölye çalışmaları kapsamında bağlama kursu alan 11 yaşındaki Şirin Şen, “Bağlama kursuna geçen sene başladım. Buraya okul çıkışında geliyorum. Çok güzel türküler de öğrendim. Büyükşehir Belediye Başkanımıza, bize sunduğu bu imkanlar için teşekkür ederim” ifadelerini kullandı.

Dokuma Atölyesi’nde çulfalık dokuyan kursiyerlerden Emine Ay, “Burada boş zamanlarımızı değerlendiriyoruz. Bu kursun açılması çok iyi oldu. Bize bir nevi terapi gibi geliyor. Burada yaptıklarımı çocuklarıma hatıra olarak hediye edeceğim. Tömük Kadın ve Çocuk Atölyesi, fabrika gibi işliyor. Birçok alanda kurs var. Çok memnunuz, devamını istiyoruz” dedi.

Haberin görüntüsünü indirmek için tıklayınız.


Mersin,Mersin belediyesi
belediye365.com


Büyükşehir’den Bozyazı’da Eğitime Yeni Destek: ‘Okuma Salonu’
Gölcük'te Başkan Sezer'den 'Hayat Bilgisi' dersi
Mardin’de 'Kardeşlik İftarı'na büyük katılım
Kartal Belediyesi, Çevre Gönüllüsü Öğrencilerin Sergisine Ev Sahipliği Yaptı
İnegöl Belediyesi’nden Yaşlılara Bayram Sürprizi
Hafız Adem Bilgetay İnegöllülerle buluştu
Konya'da 600 yıllık tarihi hamam su müzesi olacak
Büyükşehir plastik kapakları geri dönüştürüyor
Çankaya’da Tekstil Atıkları İçin Yeni Kumbaralar Hizmete Sunuldu
Nilüfer’deki muhtarlarla 2025 projeleri konuşuldu
İzmir Bornova’da şiir ve kültür buluşması
Ankra Keçiören Belediyesi’nden kumanya ve tatlı ikramı
Portekiz'den Manisa'ya madalyalarla döndüler
BAŞKAN ALTAY: “KADİR GECEMİZ MÜBAREK OLSUN.”
Çocuk Kütüphanesi 2025 Nisan Ayı Etkinlik Takvimi
Balcıoğlu ile bambaşka bir Artvin Hopaspor
Ankara Keçiören Belediyesi'nden bayram öncesi sıkı denetim
VAN’DAKİ KÖY YAŞAM MERKEZLERİ AKTİF HALE GETİRİLİYOR

Büyükşehir’den Bozyazı’da Eğitime Yeni Destek: ‘Okuma Salonu’

Gölcük'te Başkan Sezer'den 'Hayat Bilgisi' dersi

Mardin’de 'Kardeşlik İftarı'na büyük katılım

Kartal Belediyesi, Çevre Gönüllüsü Öğrencilerin Sergisine Ev Sahipliği Yaptı

İnegöl Belediyesi’nden Yaşlılara Bayram Sürprizi

Hafız Adem Bilgetay İnegöllülerle buluştu

  • Perşembe 24.5 ° / 11.4 ° Güneşli
  • Cuma 19.9 ° / 9.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cumartesi 19.6 ° / 8.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 27 22 0 5 41 71
2.Fenerbahçe 26 19 2 5 40 62
3.Samsunspor 27 15 6 6 14 51
4.Beşiktaş 26 12 6 8 13 44
5.Eyüpspor 27 12 7 8 11 44
6.Gazişehir Gaziantep 26 11 10 5 1 38
7.Göztepe 26 10 9 7 10 37
8.İstanbul Başakşehir 26 10 10 6 4 36
9.Trabzonspor 26 9 9 8 12 35
10.Kasımpaşa 27 8 8 11 -5 35
11.Rizespor 27 10 14 3 -12 33
12.Antalyaspor 27 9 12 6 -21 33
13.Konyaspor 27 8 12 7 -7 31
14.Alanyaspor 27 8 12 7 -9 31
15.Bodrum FK 27 8 13 6 -9 30
16.Sivasspor 27 7 14 6 -12 27
17.Kayserispor 26 6 11 9 -19 27
18.Hatayspor 26 4 15 7 -17 19
19.Adana Demirspor 26 2 20 4 -35