YAŞAM 2.07.2026 10:11:34 0
Mersin

Mersin'de sevimli dostların buzlu meyve keyfi başladı

Mersin'de sevimli dostların buzlu meyve keyfi başladı


Mersin Büyükşehir Belediyesi, Tarsus Doğa Parkı’ndaki hayvanların aşırı sıcaklardan olumsuz etkilenmemesi için buzlu meyve kokteylleri ve özel serinletme yöntemleri uyguluyor.

MERSİN (İGFA) - Mersin Büyükşehir Belediyesi Veteriner İşleri Dairesi Başkanlığı’na bağlı Tarsus Doğa Parkı’nda bulunan hayvanların aşırı sıcaklardan olumsuz etkilenmemeleri için, bu yıl da gerekli olan tedbirler alındı.

Farklı bölgelerden getirilen onlarca tür hayvanın barındığı ve doğal güzelliği ile on binlerce ziyaretçinin akın ettiği Tarsus Doğa Parkı’ndaki hayvanların hava sıcaklığının etkisinden korunması için, değişik serinleme ve sıcaklığı düşürücü işlemler uygulanıyor.

Sıcaklığın tavan yaptığı bugünlerde Tarsus Doğa Parkı’nda bir taraftan hayvanların beslenmesi sağlanırken, bir taraftan da serinlemeleri için içerisinde çeşitli mevsim ve tropikal meyvelerin yer aldığı buzlu meyve kokteylleri hazırlanıyor.

Tarsus Doğa Parkı’nın uzman ekipleri, özel olarak hazırladıkları kokteylleri lemur, zebra, maymun ve ayılara beslenme rutinlerine uygun saat dilimlerinde veriyor.

Buzlu meyveleri afiyetle yiyen sevimli dostlar, bir taraftan da serinleme imkanı buluyor. Türlerine göre bazı hayvanların yaşam alanlarının içerisinde fıskiye ve yağmurlama işlemleri uygulanan Tarsus Doğa Parkı’nda, bazı hayvanlar için de serinleme havuzları hazırlandı.

GÜNGÖR: “HAYVAN TÜRLERİNE GÖRE FARKLI SERİNLETME YÖNTEMLERİ UYGULUYORUZ”

Mersin Büyükşehir Belediyesi Veteriner İşleri Dairesi Başkanlığı’na bağlı Tarsus Doğa Parkı’nda görev yapan Veteriner Sağlık Teknikeri Ümit Güngör, bunaltıcı sıcaklıkların yaşandığı bugünlerde hayvanları serinletmek için çeşitli teknikler kullandıklarını vurgulayarak, “Tarsus Doğa Parkı’nda misafir ettiğimiz lemur, maymun, zebra gibi türlere, sıcaklardan etkilenmemeleri ve serinlemeleri için buzlu meyve kokteylleri veriyoruz. Bazı hayvan türlerimizi de su ile serinletiyoruz. Zaten Doğa Parkımızın dörtte üçü su ile çevrili ve havadan soğutma, fıskiye, yağmurlama yöntemlerini kullanıyoruz. Ayı, geyik gibi türler için de özel olarak hazırladığımız havuzlarımız mevcut” ifadelerini kullandı.

Şu an Akdeniz bölgesinde tek hayvanat bahçesi Tarsus’ta olduğu için ziyaretçi yoğunluğunun da fazla olduğunu sözlerine ekleyen Güngör, “Okulların da tatile girmesiyle, özellikle hafta sonu çevre ve uzak illerden, hatta tatil için yurt dışından Mersin’e gelen misafirlerimizi de ağırlıyoruz” diye konuştu.



Sakarya, öncülüğünü DOA ile bir kez daha gösterdi
Balıkesir’de ONON Kafe’nin 29’uncu şubesi açıldı
Ordu'da Atatürk Bulvarı’nda kaldırımlar yenileniyor
Kocaeli'de halk sağlığı ve trafik düzenine sıkı takip
AK Partili Yayman'dan Özgür Özel'e 'Financial Times' tepkisi... Siyasi mücadele yabancı gazetelerde verilmez!
Bursa Yıldırım'da çöp ev temizlendi
Guinness rekortmeni taşınabilir güç istasyonu Türkiye’de
MSB: Son bir haftada sınırda 331 kişi yakalandı
Aromaterapötik ürünlere de ruhsat ve eczane zorunluluğu getirildi
Bakan Gürlek, Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev ile görüştü
Sosyal medyada paylaştıkları akrobasi pahalıya patladı!
Gaziantep'te Başkan Şahin engelli Doğruyol'la bir araya geldi
İzmir’in ömrü uzatan pazarı: Ekopazar İzmir
Bursa ULUTEK'te teknoloji ekosistemini güçlendiren buluşma
Genç yaşta hayatını kaybeden Savcı Gadem Taş'ın adı Muratpaşa'da yaşatılacak
Antalya’da yeşil geçiş için ortak akıl çalıştayı
Gazete sayısı ve tiraj düştü! İnternet haber sitelerinde istihdam arttı
JTI Türkiye Genel Müdürlüğü'ne yeni atama

Sakarya, öncülüğünü DOA ile bir kez daha gösterdi

Balıkesir’de ONON Kafe’nin 29’uncu şubesi açıldı

Ordu'da Atatürk Bulvarı’nda kaldırımlar yenileniyor

Kocaeli'de halk sağlığı ve trafik düzenine sıkı takip

AK Partili Yayman'dan Özgür Özel'e 'Financial Times' tepkisi... Siyasi mücadele yabancı gazetelerde verilmez!

Bursa Yıldırım'da çöp ev temizlendi

  • Perşembe 33 ° / 17.6 ° Güneşli
  • Cuma 32.2 ° / 16.7 ° Güneşli
  • Cumartesi 31.3 ° / 17.7 ° Güneşli

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 34 24 5 5 47 77
2.FENERBAHÇE A.Ş. 34 21 2 11 40 74
3.TRABZONSPOR A.Ş. 34 20 5 9 22 69
4.BEŞİKTAŞ A.Ş. 34 17 8 9 19 60
5.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 34 16 9 9 23 57
6.GÖZTEPE A.Ş. 34 14 7 13 10 55
7.SAMSUNSPOR A.Ş. 34 13 9 12 1 51
8.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 34 10 13 11 -6 41
9.TÜMOSAN KONYASPOR 34 10 14 10 -7 40
10.KOCAELİSPOR 34 9 15 10 -12 37
11.CORENDON ALANYASPOR 34 7 11 16 0 37
12.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 34 9 15 10 -15 37
13.KASIMPAŞA A.Ş. 34 8 15 11 -16 35
14.NATURA DÜNYASI GENÇLERBİRLİĞİ 34 9 18 7 -11 34
15.İKAS EYÜPSPOR 34 8 17 9 -15 33
16.HESAP.COM ANTALYASPOR 34 8 18 8 -22 32
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 34 6 16 12 -35 30
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 34 8 20 6 -23 30