BELEDİYE365 11.04.2025 14:24:52 0
OECD

OECD'nin İstanbul'daki Faaliyetlerine Devam Etmesi İçin Protokol İmzalandı

Ticaret Bakanı Ömer Bolat: "OECD'nin İstanbul merkezi OECD ile Doğu Avrupa, Orta Doğu, Orta Asya ve Afrika gibi bölgeler başta olmak üzere birçok gelişmekte olan ülkeler ile dünya ekonomisi arasında bir köprü rolü görmektedir"


Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü'nün (OECD) İstanbul'daki merkezinin faaliyetlerinin devam etmesi konusunda Ticaret Bakanlığı ile OECD arasında protokol imzalandı.
 
OECD Yükselen Pazarlar Forumu, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Ticaret Bakanı Ömer Bolat ve OECD Genel Sekreteri Mathias Cormann'ın katılımıyla Odakule'de devam ediyor.
 
Etkinliğin açılış konuşmalarının ardından OECD'nin İstanbul'daki merkezinin faaliyetlerinin devam etmesi konusunda Ticaret Bakanlığı ile OECD arasında protokol imza töreni düzenlendi.
 
Törende konuşan Bakan Bolat, OECD'nin İstanbul'daki merkezinin 2021 yılında kurulduğunu ve bölgesel merkez olarak İstanbul'un seçildiğini anımsatarak, bu işbirliğinden dolayı memnuniyet duyduklarını söyledi.
 
Ticaret Bakanı Bolat, OECD ile Ticaret Bakanlığı arasındaki yakın ilişkilerden bahsederek, sözlerini şöyle sürdürdü:
 
"OECD'nin İstanbul'daki bu merkezi 2021'den itibaren bölge ülkelerine yönelik olarak başta iklim değişikliği ve ekonomik ilişkiler olmak üzere ticaret ve lojistik zincirlerinin devamı, ülkelerin korumacılığa karşı işbirliği ve dayanışma içine girmesi, küresel değer zincirlerinin devamının sağlanması gibi dünya ekonomisini ve dünya ticaretini ilgilendiren birçok alanda başarıyla çalışmalarını sürdürmektedir. Bu minvalde OECD'nin İstanbul merkezi OECD ile Doğu Avrupa, Orta Doğu, Orta Asya ve Afrika gibi bölgeler başta olmak üzere gelişmekte olan ülkeler ile dünya ekonomisi arasında bir köprü rolü görmektedir. Bu merkezi OECD'nin dünyanın farklı bölgelerindeki ekonomilerle diyaloğun geliştirilmesi ve OECD'nin çalışmalarından gelişmekte olan ülkelerin ekonomilerinin de istifade etmesi açısından son derece faydalı buluyoruz ve katkıları değerli buluyoruz."
 
- "Bu merkezin OECD'nin çalışmalarına katkı vermesini diliyorum"
 
Bakan Bolat, Türkiye'nin 1947'de kurulan OECD'nin kurucu üyeleri arasında yer aldığını anımsatarak, bu kurumun çalışmalarına büyük önem verdiklerini ve bu minvalde 2021'den itibaren İstanbul'da OECD'nin bölgesel merkezine ev sahipliği yaptıklarını belirtti.
 
Genel Sekreter Cormann ile Türkiye'nin OECD'nin İstanbul merkezine desteğinin sürdürülmesine yönelik daha önce hayata geçirilen mutabakat zaptının yenilenmesi için protokol imzalayacaklarını dile getiren Bolat, "Bu vesileyle İstanbul merkezinin OECD'nin çalışmalarının gelecek yıllarda daha da gelişmesini ve küresel iş birliklerine katkı sağlamasını diliyorum." diye konuştu.
 
- "Anlaşma, Türkiye'nin bölgesel işbirliğini yeniden teyit ediyor"
 
OECD Genel Sekreteri Mathias Cormann da protokol sayesinde OECD İstanbul Merkezi'nin tesis edilmesine ilişkin sürenin 2029 yılına kadar uzatıldığını belirterek, "Bu anlaşma, OECD ve Türkiye'nin bölgesel işbirliğini ve daha güçlü bağlantısallığını ekonomik potansiyele sahip bölgelerde teşvik etme konusundaki taahhüdünü yeniden teyit ediyor." dedi.
 
Konuşmaların ardından OECD'nin İstanbul'daki merkezinin faaliyetlerinin devam etmesi konusunda imzalanan mutabakat zaptının yenilenmesi için hazırlanan protokol, Ticaret Bakanı Bolat ile OECD Genel Sekreteri Cormann tarafından imzalandı.
 


Ankara,Ticaret Bakanlığı
belediye365.com


Manisa Büyükşehir Belediyesi Personeline Netcad Eğitimi Verildi
Kayseri Melikgazi'de Gön Han küllerinden doğdu
Yurtta bugün hava nasıl olacak? Doğu Karadeniz'de kuvvetli rüzgâr uyarısı
Kocaeli, Büyükşehir ile kabuk değiştiriyor
Düzce’de tomruk yüklü tır uçuruma yuvarlandı
Memduh Büyükkılıç'tan esnaf ziyaretleri
Kayserili minik şefler mutfağa girdi
Kaybolan Zanaatların Hikayesi Fotoğraflarla Sergilendi
Denizli'de Beslenme Desteği Programı Bir Yılda 4 Bin Öğrenciye Ulaştı
Karabük Otobüs Terminali'nde Modernizasyon Çalışmaları Sürüyor
Osmangazi’de Cengiz Aytmatov Günleri sanat ve edebiyatla taçlandı
Hatay'da Özel Gereksinimli Vatandaşa Polis Ekiplerinden Doğum Günü Sürprizi
Samsun'da Hafriyatta Yeşil Dönüşüm OSB'lerde Yatırımı Hızlandırıyor
Kocasinan'da Evde Bakım Hizmetiyle Yüzler Güldürülüyor
Beslenme yardımı birinci yılında binlerce öğrenciye ulaştı
Çarşamba'da Altyapı Yenileme Çalışmaları Başladı
Yalova Belediyesi 2025 Yılında Tarımsal Üretime Tohum, Fide ve Buğday Desteği Sağladı
Yeni Cuma Parkı yaz aylarında botanik bahçesine dönüşecek

Manisa Büyükşehir Belediyesi Personeline Netcad Eğitimi Verildi

Kayseri Melikgazi'de Gön Han küllerinden doğdu

Yurtta bugün hava nasıl olacak? Doğu Karadeniz'de kuvvetli rüzgâr uyarısı

Kocaeli, Büyükşehir ile kabuk değiştiriyor

Düzce’de tomruk yüklü tır uçuruma yuvarlandı

Memduh Büyükkılıç'tan esnaf ziyaretleri

  • Pazar 12 ° / 2.6 ° Güneşli
  • Pazartesi 9.7 ° / 2.1 ° false
  • Salı 12.7 ° / 2.5 ° Güneşli

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 16 12 1 3 24 39
2.TRABZONSPOR A.Ş. 15 10 1 4 14 34
3.FENERBAHÇE A.Ş. 15 9 0 6 18 33
4.GÖZTEPE A.Ş. 15 7 3 5 9 26
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 15 7 4 4 7 25
6.SAMSUNSPOR A.Ş. 15 6 2 7 6 25
7.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 15 6 4 5 -1 23
8.KOCAELİSPOR 15 5 6 4 -3 19
9.CORENDON ALANYASPOR 16 3 4 9 -1 18
10.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 16 4 6 6 -3 18
11.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 15 4 6 5 3 17
12.TÜMOSAN KONYASPOR 15 4 7 4 -4 16
13.GENÇLERBİRLİĞİ 16 4 9 3 -4 15
14.KASIMPAŞA A.Ş. 16 3 7 6 -7 15
15.HESAP.COM ANTALYASPOR 16 4 9 3 -14 15
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 16 2 6 8 -17 14
17.İKAS EYÜPSPOR 16 3 9 4 -11 13
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 15 2 11 2 -16 8