GÜNDEM 15.04.2026 16:07:34 0
Okullarda şiddete tepki! Düzce’de eğitim sendikalarından

Okullarda şiddete tepki! Düzce’de eğitim sendikalarından 'yeter' çağrısı

Okullarda şiddete tepki! Düzce’de eğitim sendikalarından 'yeter' çağrısı


Eğitim sendikaları, son dönemde okullarda artan şiddet olaylarına tepki göstermek amacıyla Düzce’de bir araya gelerek, eğitim kurumlarında güvenlik önlemlerinin yetersiz kaldığını belirtti ve yetkililere acil önlem çağrısında bulundu.

Sefer DEMİR / DÜZCE (İGFA) - Sendikalar adına yapılan açıklamada, Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde bir lisede meydana gelen silahlı saldırının “münferit bir olay” olarak değerlendirilemeyeceği vurgulandı.

Açıklamada, söz konusu saldırıda 10 öğrenci, 4 öğretmen, 1 kantin çalışanı ve 1 polis memurunun yaralandığı, yaşanan panik sırasında bazı öğrencilerin camlardan atlayarak kaçmaya çalıştığı ifade edildi.

Eğitim çalışanlarının uzun süredir sistemli biçimde değersizleştirildiği savunulan açıklamada, okulların güvenlik açısından sahipsiz bırakıldığı ileri sürüldü. Açıklamada, “En güvenli olması gereken okulların güvensiz alanlara dönüşmesi kabul edilemez” denildi.

Sendikalar, son dönemde yaşanan diğer şiddet olaylarına da dikkat çekerek, İstanbul’da bir öğretmenin hayatını kaybettiği saldırı ve Ankara’nın Pursaklar ilçesinde bir öğretmene yönelik darp olayının eğitimde güvenlik sorununu gözler önüne serdiğini belirtti.

Açıklamada, okullarda güvenliğin sağlanmasının devletin temel sorumlulukları arasında yer aldığı vurgulanarak, okullarda kadrolu güvenlik görevlisi ve okul polisi uygulamasının yaygınlaştırılması, rehberlik ve psikolojik danışmanlık hizmetlerinin güçlendirilmesi, her okula rehber öğretmen atanması, okullarda revir ve sağlık personeli bulundurulması, kalabalık sınıfların azaltılması ve yeni dersliklerin yapılması gibi önerilerde bulundu. Sendikalar ayrıca okul-aile iş birliğinin artırılması, sosyal hizmetlerle eğitim kurumları arasındaki koordinasyonun güçlendirilmesi, öğrenci disiplin yönetmeliğinin güncellenmesini de istedi.

81 ilde iş bırakma ve kitlesel eylem kararı aldıklarını duyurulan açıklamada velilere de çağrıda bulunulurken, öğretmenlerin hedef haline getirilmemesi ve eğitim sürecine yapıcı katkı sunulması istendi.



Yılmaz Akkılıç Bursa Araştırmaları Ödülleri açıklandı
Ordu’da 6 ilçede 45 ton tohumluk patates dağıttı
Malatya’yı cazibe merkezi haline getirmeyi hedefliyoruz
Kahramanmaraş’a eğitim ayarı! Saldırı sonrası o okul taşındı
Konya'da başkanlar vatandaşla buluştu
Sakarya potada 2-0 öne geçti
Bursa Nilüfer’de kalp sağlığı masaya yatırıldı
Bursa İnegöl Zabıtası'ndan güzellik salonlarına denetim
KOSKİ'ye dijitalde başarı ödülü
TSYD Kayseri’nin spor vizyonunu yerinde inceledi
Okul saldırıları ardından dijital operasyon sürüyor... 2 bine yakın adrese erişim engeli
7 ülkeye yeni Büyükelçi atandı
Bursa'da Başkan Yılmaz gençlere fethi anlattı
Okul saldırıları sonrası 'Temiz Toplum'dan son çağrı
Türk tiyatrosunun usta ismi Feyha Çelenk vefat etti
Uzmandan kalp sağlığı uyarısı: Riskler erken yaşta başlıyor
MÜSİAD Bursa'da 'yeni düzeni' konuştu... Türkiye 5. nesil savaşa hazır olmalı
İzmit Belediyesi gazilere vefa ziyaretlerini sürdürüyor

Yılmaz Akkılıç Bursa Araştırmaları Ödülleri açıklandı

Ordu’da 6 ilçede 45 ton tohumluk patates dağıttı

Malatya’yı cazibe merkezi haline getirmeyi hedefliyoruz

Kahramanmaraş’a eğitim ayarı! Saldırı sonrası o okul taşındı

Konya'da başkanlar vatandaşla buluştu

Sakarya potada 2-0 öne geçti

  • Cuma 19.8 ° / 6.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 14.1 ° / 8.3 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 14.6 ° / 5.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 29 21 3 5 45 68
2.FENERBAHÇE A.Ş. 29 19 1 9 38 66
3.TRABZONSPOR A.Ş. 29 19 3 7 25 64
4.BEŞİKTAŞ A.Ş. 29 16 6 7 19 55
5.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 29 13 8 8 17 47
6.GÖZTEPE A.Ş. 29 12 6 11 10 47
7.SAMSUNSPOR A.Ş. 29 9 8 12 -4 39
8.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 29 9 11 9 -1 36
9.KOCAELİSPOR 29 9 12 8 -9 35
10.TÜMOSAN KONYASPOR 29 8 11 10 -5 34
11.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 29 8 11 10 -11 34
12.CORENDON ALANYASPOR 29 6 8 15 1 33
13.KASIMPAŞA A.Ş. 29 6 13 10 -13 28
14.HESAP.COM ANTALYASPOR 29 7 15 7 -17 28
15.NATURA DÜNYASI GENÇLERBİRLİĞİ 29 6 16 7 -14 25
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 29 4 14 11 -33 23
17.İKAS EYÜPSPOR 29 5 17 7 -23 22
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 29 5 19 5 -25 20