YAŞAM 25.08.2026 17:18:49 0
Ordu’da fındık hasadı ve katma değerli üretim

Ordu’da fındık hasadı ve katma değerli üretim

Ordu’da fındık hasadı ve katma değerli üretim

Reklam

ORTAR A.Ş. öncülüğünde yaklaşık 1000 dönüm bahçede fındık hasadını sürdüren Ordu Büyükşehir Belediyesi, üretimden sanayiye uzanan çalışmalarıyla fındığın ekonomik değerini artırmayı hedefliyor.

ORDU (İGFA) - Ordu Büyükşehir Belediyesi, yalnızca fındık üretmekle kalmıyor; üretimden sanayiye, teknolojiden katma değerli ürünlere uzanan çalışmalarla fındığın ekonomik değerini artırmayı hedefliyor.

Fındık hasadının devam ettiği bahçelerde toplanan ürünlerin kurutulduğu alanı ziyaret eden Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, yürütülen çalışmaları yerinde inceledi.

Hasat sürecine ilişkin bilgi veren Başkan Güler, fındığa bilimsel ve teknik açıdan yaklaştıklarını belirterek, birim alandan daha fazla verim elde etmek için çalışmalar yürüttüklerini söyledi.

“FINDIĞA HEM BİLİMSEL HEM TEKNİK YAKLAŞIYORUZ”

Bu yılki fındık hasadının başladığını ve çalışmaların yoğun şekilde sürdüğünü belirten Başkan Güler, bahçelerde verim artırıcı uygulamalara önem verdiklerini ifade etti.

Başkan Güler, “Bu seneki fındık hasadımız başladı. Fındıklarımız toplandı, toplanmaya devam ediyor. Yoğun bir çalışma içerisindeyiz. Fındığa hem bilimsel hem teknik yaklaşıyoruz. Bahçelerimizde verim artırıcı çalışmalarımız var. Fidan, tek dal, teraslama çalışmalarımız var. Bunlarla ilgili örnek bahçelerimiz bulunuyor” dedi.

“ORTAR İLE FINDIK ÜRETİMİ ÖNEMLİ BİR NOKTAYA TAŞINDI”

ORTAR A.Ş. ile birlikte Ordu’nun fındık üretiminde önemli bir noktaya taşındığını belirten Başkan Güler, şirketleşme sayesinde üretimin hukuki bir statüye de kavuştuğunu söyledi.

Başkan Güler konuyu şu sözlerle ifade etti:

“ORTAR şirketimizle dünyada sayılı fındık üreticilerinden biri olduk. Bu şirketi kurarak da hukuki bir statü kazandık. Bununla ilgili rekabet kurumuna başvurduk ve haksız rekabeti önleyici çalışmalarla başarılı kararlar aldırdık.”

“FINDIK BAHÇESİ SADECE FINDIK BAHÇESİ DEĞİL”

Başkan Güler, fındık bahçelerinin yılın yalnızca bir döneminde kullanılan alanlar olarak görülmemesi gerektiğine dikkat çekti. Fındık üretiminin yanında farklı tarımsal faaliyetlerin yapıldığını; aktif karbon, süperkritik akışkan teknolojisi ile fındığın katma değerli ürünlere dönüştürdüklerini ifade etti.

Ordu Büyükşehir Belediyesi, üreticinin emeğinin daha değerli hale gelmesi, fındıktan elde edilen gelirin artırılması ve bu ekonomik değerin daha büyük bölümünün Ordu’da kalması amacıyla üretimden sanayiye uzanan çalışmalarını sürdürüyor.



CHP'de İl Başkanları toplandı... Kılıçdaroğlu: Partiden ayrılanlarla tartışmaya girmeyin, sorunlara odaklanın
CHP'de İl Başkanları toplandı... Kılıçdaroğlu: Partiden ayrılanlarla tartışmaya girmeyin, sorunlara odaklanın
Yangında 500 balya zarar gören üreticiye destek
Manisa Büyükşehir'den Perşembe Pazarı'nda otopark hamlesi
Kütahya'da Başkan Kahveci’den Eczacı Odası’na ziyaret
Manisa Selendi'de eski hatlar tarihe karışıyor
Balıkesir’de kentsel dönüşüm sorunları masaya yatırıldı
Erdoğan ve Bahçeli’den Ahlat’ta anlamlı buluşma
Terör mağdurlarına yeni başvuru dönemi
Ordu’da fındık hasadı ve katma değerli üretim
Trabzon'da Çin ile yeni yatırım adımı
Bursa’da orman yangını! Havadan ve karadan yoğun müdahale
Tour of Ordu tamamlandı
Muğla Dalaman'da kitapla 4. buluşma
Benzine 2,74 TL zam! Tabelalar değişti
Indigo Agriculture, biyolojik bitki koruma ve bitki performansı şirketi ENAI'yi hayata geçiriyor
Ankara’da kanola üretimine Büyükşehir desteği
Başkan Vekili Biba: Siz ürettikçe biz yanınızda olacağız
Sektörlerde güven Ağustos'ta geriledi... En belirgini perakende ticaret oldu

CHP'de İl Başkanları toplandı... Kılıçdaroğlu: Partiden ayrılanlarla tartışmaya girmeyin, sorunlara odaklanın

Yangında 500 balya zarar gören üreticiye destek

Manisa Büyükşehir'den Perşembe Pazarı'nda otopark hamlesi

Kütahya'da Başkan Kahveci’den Eczacı Odası’na ziyaret

Manisa Selendi'de eski hatlar tarihe karışıyor

Balıkesir’de kentsel dönüşüm sorunları masaya yatırıldı

  • Salı 34.6 ° / 19.9 ° Güneşli
  • Çarşamba 32.1 ° / 19.1 ° Güneşli
  • Perşembe 32.7 ° / 19.9 ° Güneşli

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GENÇLERBİRLİĞİ 2 2 0 0 2 6
2.GALATASARAY A.Ş. 2 1 0 1 4 4
3.SAMSUNSPOR A.Ş. 2 1 0 1 2 4
4.TRABZONSPOR A.Ş. 2 1 0 1 1 4
5.CORENDON ALANYASPOR 2 1 0 1 1 4
6.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 2 1 0 1 1 4
7.KASIMPAŞA A.Ş. 2 1 0 1 1 4
8.FENERBAHÇE A.Ş. 2 1 1 0 1 3
9.AMED SPORTİF FAALİYETLER 2 1 1 0 1 3
10.İSTANBUL BAŞAKŞEHİR FK 2 1 1 0 1 3
11.KOCAELİSPOR 2 1 1 0 0 3
12.BEŞİKTAŞ A.Ş. 2 1 1 0 0 3
13.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 2 1 1 0 -1 3
14.GÖZTEPE A.Ş. 2 0 1 1 -1 1
15.ARCA ÇORUM FK 2 0 1 1 -1 1
16.EYÜPSPOR 2 0 2 0 -2 0
17.TÜMOSAN KONYASPOR 2 0 2 0 -3 0
18.ERZURUMSPOR FK 2 0 2 0 -7 0