YAŞAM 27.10.2026 13:47:43 0
Ordu’nun çiçekleri Büyükşehir seralarında yetişiyor

Ordu’nun çiçekleri Büyükşehir seralarında yetişiyor

Ordu’nun çiçekleri Büyükşehir seralarında yetişiyor

Reklam

Ordu Büyükşehir Belediyesi, peyzaj çalışmalarında kullandığı çiçek ve süs bitkilerini kendi seralarında üreterek hem kent estetiğine hem de belediye bütçesine katkı sağlıyor. Kış sezonu için hazırlanan 550 bin çiçek fidesi dikim için gün sayıyor.

ORDU (İGFA) - Ordu Büyükşehir Belediyesi kentin dört bir yanını güzelleştirmek için hayata geçirdiği peyzaj çalışmalarında kullandığı çiçekleri kurduğu seralarında kendisi üretiyor. Büyükşehir seralarında üretilen rengarenk çiçekler Ordu’nun güzelliğine güzellik katarken belediye bütçesine de katkı sağlıyor.

Çiçek ve süs bitkilerini kendi üreterek belediye bütçesine de olumlu katkı sağlayan Büyükşehir Belediyesi, dikime hazır hale gelen yazlık çiçekleri şehrin güzelliğine güzellik katmak amacıyla toprakla buluşturuyor. Bu kapsamda kent estetiğini öne çıkaran çalışmalarıyla vatandaş tarafından takdir toplayan Büyükşehir Belediyesi, peyzaj çalışmalarında kullandığı çiçek ve süs bitkilerinin üretimi için sera kurdu.

550 BİN KIŞLIK ÇİÇEK FİDESİ DİKİME HAZIR

Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı bünyesinde Melet Vadisi’nde kurulan çiçek ve süs bitkileri üretim serası Ordu’nun güzelliğine güzellik kattı. Yazlık ve kışlık süs bitkisinin yetiştirildiği serada üretim devam ederken dikime hazır hale getirilen 550 bin kışlık çiçekler de Parklar ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı ekipleri tarafından toprakla buluşturulacak.

BAŞKAN GÜLER: “EKONOMİMİZE KATKI SAĞLIYORUZ”

Melet’in kenarında kurulan seralarda yapılan çalışmaları yerinde inceleyen Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, çalışmanın hem ekonomik hem de çevresel açıdan önemli kazanımlar sağladığını belirtti.

Hem belediye bütçesine katkı sağladıklarını hem de yeni bir sektör oluşturmak istediklerini ifade eden Başkan Güler, “Belediyemizin park ve bahçelerinde kullandığımız çiçekleri kurduğumuz seralarımızda kendimiz üretiyoruz. Bu sayede hem ekonomimize katkı sağlıyor hem de yeni bir sektör oluşturuyoruz. Burası Yalova gibi bir çiçek kenti olabilir. Bu alan üzerinde de özel çalışmalar gerçekleştiriyoruz” dedi.

KIŞLIK ÇİÇEKLER TOPRAKLA BULUŞACAK

Kış mevsiminin yaklaşmasıyla birlikte serada yetiştirilen 550 bin çuha, menekşe, portakal nergisi ve süs lahanası gibi mevsimlik türlerdeki çiçek fideleri kısa süre içerisinde kentin dört bir yanında kullanılmaya başlanacak.



Bursa İnegöl'de 122 personele yalın temelleri eğitimi
Bursa İnegöl'de 122 personele yalın temelleri eğitimi
Kocaeli ile Kosova arasında dostluk köprüsü
Manisa Sarıgöl'de taşkın riskine karşı hamle
Sakaryalı minikler “Bir Hikaye Bin Neşe” ile eğlendi
Bursa'da Yıldırımlı çocuklar ‘Evden Uzakta’ ile tiyatroyla buluştu
Denizli TÜYAP Kitap Fuarı 280 bin ziyaretçiye ulaştı
TOFAŞ, EuroCup’ta Wroclaw deplasmanında
Ordu’nun çiçekleri Büyükşehir seralarında yetişiyor
Antalya'da 8 bin öğrenciye ücretsiz eğitim desteği
“Renklerin İzinde Cumhuriyet Sergisi” Bursa'da kapılarını açtı
İnşaat malzemesi sanayisi 8 ayda dış ticaret fazlası verdi
Trabzon’da Atatürk Köşkü ücretsiz ziyaret edilebilecek
Sanatın birleştirici gücü Kadıköy'de çocuklar için buluştu
Şampiyon kızlardan dünya sahnesinde büyük başarı
Eczacılar uyardı: Yapay zekâyla tedavi aramayın, sahte ürünlere kanmayın!
İzmir’de coşku Smyrna Ensemble konseriyle başladı
Sakarya'da 29 Ekim coşkusu pedallarla şehre yayılacak
Yapay zekâ küresel ticareti uçurdu

Bursa İnegöl'de 122 personele yalın temelleri eğitimi

Kocaeli ile Kosova arasında dostluk köprüsü

Manisa Sarıgöl'de taşkın riskine karşı hamle

Sakaryalı minikler “Bir Hikaye Bin Neşe” ile eğlendi

Bursa'da Yıldırımlı çocuklar ‘Evden Uzakta’ ile tiyatroyla buluştu

Denizli TÜYAP Kitap Fuarı 280 bin ziyaretçiye ulaştı

  • Salı 15.4 ° / 11.3 ° Hafif sağnak yağışlı
  • Çarşamba 17.1 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 16.5 ° / 13.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 9 7 1 1 7 22
2.AMED SPORTİF FAALİYETLER 9 6 1 2 10 20
3.TRABZONSPOR A.Ş. 9 6 2 1 14 19
4.BEŞİKTAŞ A.Ş. 9 6 3 0 8 18
5.FENERBAHÇE A.Ş. 9 5 3 1 15 16
6.KASIMPAŞA A.Ş. 9 4 1 4 4 16
7.KOCAELİSPOR 9 5 4 0 2 15
8.ERZURUMSPOR FK 9 4 3 2 -4 14
9.ARCA ÇORUM FK 9 4 4 1 3 13
10.GÖZTEPE A.Ş. 9 3 3 3 3 12
11.CORENDON ALANYASPOR 9 3 3 3 -2 12
12.İSTANBUL BAŞAKŞEHİR FK 9 3 4 2 -2 11
13.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 9 3 5 1 -4 10
14.TÜMOSAN KONYASPOR 9 2 5 2 -3 8
15.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 9 2 5 2 -6 8
16.GENÇLERBİRLİĞİ 9 2 5 2 -11 8
17.SAMSUNSPOR A.Ş. 9 1 7 1 -13 4
18.EYÜPSPOR 9 1 8 0 -21 3