EKONOMİ 21.08.2026 18:11:38 0
Otomotivde ikinci elde Eylül beklentisi

Otomotivde ikinci elde Eylül beklentisi

Otomotivde ikinci elde Eylül beklentisi

Reklam

Altın ve dövizdeki yükselişin yanı sıra yaz tatilinin sona ermesi, ikinci el otomotiv piyasasında eylül ayıyla birlikte hareketlilik beklentisini artırdı. Sektör temsilcisi Muhammed Ali Karakaş, talep artışıyla birlikte araç fiyatlarında da kademeli yükseliş öngördü.

İSTANBUL (İGFA) - İkinci el otomotiv pazarında gözler eylül ayına çevrildi. Altın ve dövizde yaşanan yukarı yönlü hareketin araç maliyetleri üzerindeki baskısı ile yaz tatilinin sona ermesi, yeni dönemde otomobil talebinin canlanacağı beklentisini beraberinde getirdi.

Sektör temsilcisi Muhammed Ali Karakaş, okulların açılması, büyük şehirlerde nüfus hareketliliğinin yeniden artması ve ticari hayatın yılın son çeyreği öncesinde hızlanmasıyla ertelenen araç ihtiyaçlarının yeniden gündeme geleceğini belirtti.

TALEBİN EYLÜL AYIYLA BİRLİKTE ARTMASI BEKLENİYOR

Karakaş, altındaki yaklaşık yüzde 15'lik, dövizde ise yüzde 10'a yaklaşan yükselişin hem araç maliyetleri hem de yatırım tercihleri üzerinde baskı oluşturduğunu ifade etti. Eylül ayıyla birlikte yalnızca bireysel tüketicilerin değil, şirketlerin de filo ve ticari araç yenileme ihtiyaçlarının piyasayı hareketlendireceğini belirten Karakaş, özellikle büyük şehirlerde bu etkinin daha belirgin hissedileceğini söyledi.

Yaz döneminin sona ermesi ve şehirlerde hayatın normal temposuna dönmesinin otomotiv talebini doğrudan etkileyeceğini belirten Karakaş, “Bireysel tüketicilerin günlük ulaşım ihtiyaçlarının yanı sıra, şirketlerin ve çalışanların filo ile ticari araç yenileme talepleri de eylül ayı itibarıyla yükselişe geçiyor” dedi.

Araç stok maliyetleri ve yatırım eğilimleri üzerinde finansal gelişmelerin baskı oluşturduğuna dikkat çeken Karakaş, yaklaşan talep dalgasıyla birlikte eylül ortasından itibaren satış hacimlerinde ve araç fiyatlarında kademeli bir hareketlilik beklediklerini kaydetti. Karakaş, araç satın almayı veya filosunu yenilemeyi planlayan tüketicilere ise bu geçiş dönemini iyi değerlendirmeleri tavsiyesinde bulundu.



Ankara'da maden kazası! 1 ölü, 19 yaralı
Ankara'da maden kazası! 1 ölü, 19 yaralı
İçişleri Bakanı Çiftçi’den Konya’da yoğun program
DASK’ta sistem değişti! Konut satışında mevcut poliçe sona erecek
Muharrem İnce’den Bursa’da Matematik Müzesi ziyareti
Horlama ve sabah baş ağrısına dikkat
Tersane Adası açıklarında tekne arızası
Bursa’da yeni Yunus polisler göreve hazır
Çelik: O suçlamalar Netanyahu’nun kimlik kartı!
Ticaret'ten 'Türk Eximbank' paylaşımı... İhracat desteğinde hedef 59 milyar dolar
İstanbul Büyükşehir'in İnovasyon Yaz Kampı sona erdi
Yeni nesil araç muayene dönemi başlıyor... Yapay zekâ ve robotik sistemler devrede
Çiftçilere 195,6 milyon liralık tarımsal destek hesaplarda
'Gazi Uyum Evi' iddialarına yalanlama
BTSO Başkanı Burkay: TEKNOSAB KOBİ ekosistemini güçlendireceğiz
İstanbul Ömerli Havzası'ndaki kaçak yapılar kaldırıldı
650 binden fazla satıcıyı ilgilendiren düzenleme... E-ticarette yeni dönem
Eren Üçlertoprağı, Formula 1'in en etkili 50 ismi arasında
TÇE’den 'dijital hegemonya' uyarısı

Ankara'da maden kazası! 1 ölü, 19 yaralı

İçişleri Bakanı Çiftçi’den Konya’da yoğun program

DASK’ta sistem değişti! Konut satışında mevcut poliçe sona erecek

Muharrem İnce’den Bursa’da Matematik Müzesi ziyareti

Horlama ve sabah baş ağrısına dikkat

Tersane Adası açıklarında tekne arızası

  • Cuma 34.8 ° / 20.5 ° Güneşli
  • Cumartesi 33.2 ° / 20.1 ° Güneşli
  • Pazar 34.5 ° / 19.6 ° Güneşli

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.AMED SPORTİF FAALİYETLER 1 1 0 0 3 3
2.İSTANBUL BAŞAKŞEHİR FK 1 1 0 0 2 3
3.GENÇLERBİRLİĞİ 1 1 0 0 1 3
4.BEŞİKTAŞ A.Ş. 1 1 0 0 1 3
5.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 1 1 0 0 1 3
6.GÖZTEPE A.Ş. 1 0 0 1 0 1
7.SAMSUNSPOR A.Ş. 1 0 0 1 0 1
8.ARCA ÇORUM FK 1 0 0 1 0 1
9.GALATASARAY A.Ş. 1 0 0 1 0 1
10.CORENDON ALANYASPOR 1 0 0 1 0 1
11.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 1 0 0 1 0 1
12.KASIMPAŞA A.Ş. 1 0 0 1 0 1
13.TRABZONSPOR A.Ş. 1 0 0 1 0 1
14.FENERBAHÇE A.Ş. 1 0 1 0 -1 0
15.EYÜPSPOR 1 0 1 0 -1 0
16.TÜMOSAN KONYASPOR 1 0 1 0 -1 0
17.KOCAELİSPOR 1 0 1 0 -2 0
18.ERZURUMSPOR FK 1 0 1 0 -3 0