Pamukkale'de Zabıta Ekipleri Ramazan Denetimlerini Yoğunlaştırdı
Pamukkale Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, Ramazan ayında tüketimi artan gıdalar başta olmak üzere fırın, tatlı imalathanesi ve kuruyemişçilerde hijyen, fiyat ve gramaj denetimleri gerçekleştirdi.
Pamukkale Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, Ramazan ayının huzur ve güven içinde geçmesi için ilçe genelindeki denetimleri sıkılaştırdı. Halk sağlığını korumayı öncelik alan ekipler, fırın, tatlı imalathanesi ve kuruyemişçilerde kapsamlı denetimler yaptı.
Hijyen ve Standart Kontrolleri
Pamukkale Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, vatandaşların sağlıklı ve standartlara uygun gıdaya ulaşabilmesi için saha çalışmalarına devam ediyor. Ramazan ayı ruhuna uygun olarak tüketici mağduriyetini önlemeyi hedefleyen ekipler, özellikle Ramazan'da tüketimi artan gıda noktalarına odaklandı.
Fiyat ve Gramaj Denetimi
Saha ziyaretlerinde hijyen kuralları başta olmak üzere birçok kritik noktayı inceleyen ekipler, imalathanelerin genel temizlik durumu ile gıda hazırlama standartlarını yerinde kontrol etti. Denetimler kapsamında ürünlerin etiket fiyatları ile kasa fiyatları arasındaki uyum incelenirken, Ramazan pidesi ve ekmeklerin belirlenen gramajlara uygunluğu hassasiyetle takip edildi. İşletmelerin çalışma izinleri ve yasal belgelerinin güncelliği de kontrol edilerek, tüm ticari faaliyetlerin mevzuata uygunluğu denetlendi.
Cezai İşlem ve Uyarılar
Yapılan incelemeler sonucunda, mevzuata aykırı hareket eden, hijyen standartlarını ihmal eden veya eksik gramajlı ürün satışı yaptığı belirlenen işletmelere gerekli cezai işlemler uygulandı. Toplum sağlığını koruma noktasında tavizsiz bir tutum sergileyen Pamukkale Belediyesi Zabıta ekipleri, eksiklerin giderilmesi konusunda da uyarılarda bulundu.
Denizli,Pamukkale Belediyesi
belediye365.com
Keçiören'de Ulaşım Esnafı İftarda Bir Araya Geldi
Kepez Belediyesi, Engelli Bireyler İçin Afet Farkındalık Eğitimi Düzenledi
Bakan Şimşek: Yıllık cari artış yönetilebilir
Keşan’da bayram öncesi berber ve kuaförlere 'Pazar' mesaisi
İpsala’da gıda ve hayvan sevklerine sıkı denetim
Terörle mücadele amansız sürüyor
- Perşembe 10.8 ° / 3.4 ° Güneşli
- Cuma 12.7 ° / 1.3 ° false
- Cumartesi 13.9 ° / 2.3 ° Güneşli


