Pendik'te Kentsel Dönüşüm Başkanlığı'na Ait Taşınmaz Açık Artırmayla Satılacak
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Kentsel Dönüşüm Başkanlığı'na ait Dolayoba'daki taşınmaz, Pendik Belediyesi tarafından 9 Mart 2026'da açık artırmayla satışa çıkarılacak.
KENTSEL DÖNÜŞÜM BAŞKANLIĞI MÜLKİYETİNDE BULUNAN TAŞINMAZLARIN AÇIK ARTIRMA İLE SATIŞ İLANI
İhale Tarihi ve Yeri Belirlendi
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Kentsel Dönüşüm Başkanlığı'na ait taşınmazlar, Pendik Belediye Başkanlığı tarafından 9 Mart 2026 Pazartesi günü saat 14:30'da açık artırmayla satışa çıkarılacak. İhale, Esenler Mahallesi Bora Sokak No:5 adresindeki Pendik Belediye Binası'nın 7. katındaki Encümen Odası'nda gerçekleştirilecek. Satış, 6306 Sayılı Kanun, Cumhurbaşkanlığı 1 No'lu Kararnamesi ve Dönüşüm Projeleri Özel Hesabı Yönetmeliği hükümlerine göre yapılacak.
Taşınmazın İmar Durumu
Söz konusu taşınmaz, 22 Aralık 2020 tarihli 1/1000 ölçekli Merkez Uygulama İmar Planı kapsamında kısmen konut alanı, kısmen idari tesis alanı ve kısmen de yolda bulunuyor.
Ödeme Koşulları ve İndirim
Taşınmaz satış bedelinin peşin ödenmesi halinde yüzde 20 indirim uygulanacak. Vadeli ödemelerde ise Başkanlık tarafından belirlenen sözleşme imzalanacak. Bu durumda, satış bedelinin yüzde 25'lik kısmı sözleşme imzalanmadan önce yatırılacak, kalan tutar 24 aya kadar taksitlendirilebilecek. Sözleşme imzalandığı tarihi takip eden aydan itibaren taksit ödemeleri başlayacak ve her taksite aylık kanuni faiz uygulanacak.
Başvuru Süreci ve Belgeler
Katılım İçin Gerekli Belgeler
İstekliler, gerekli belgeleri ıslak imzalı bir dosya halinde 9 Mart 2026 Pazartesi günü saat 13:30'a kadar Pendik Belediyesi Emlak ve İstimlâk Müdürlüğü'ne teslim etmek zorunda.
İhale Şartnamesi ve Bilgi Alma
İhale ile ilgili detaylı bilgi, Pendik Belediyesi Emlak ve İstimlâk Müdürlüğü'nden alınabilecek. İhale şartnamesi ise bin Türk Lirası karşılığında aynı müdürlükten temin edilebilecek. İlgililere ilanen duyuruldu.
İstanbul, Pendik Belediyesi
İstanbul,Pendik Belediyesi
belediye365.com
Yalova'da Parke Yol Yenileme Çalışmaları Sürüyor
Şahinbey Belediye Başkanı Tahmazoğlu, Kadir Gecesi Mesajı Yayımladı
‘Kırık Terazi’ belgeseli Diyarbakır’da gösterildi
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Akdeniz'de İftar Programına Katıldı
Çınar'daki Taşkınlara Büyükşehir Müdahalesi
Çanakkale'de Gençler İçin Arkeo-Öykü Atölyesi Düzenlendi
- Salı 13.2 ° / 1.4 ° Güneşli
- Çarşamba 15.5 ° / 6.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
- Perşembe 7.8 ° / 6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı


