Sabiha Gökçen vefatının 25. yılında anıldı
Sabiha Gökçen vefatının 25. yılında anıldı
Dünyanın ilk kadın savaş pilotu Sabiha Gökçen, vefatının 25. yılında Ankara’da düzenlenen törenle anıldı.
ANKARA (İGFA) - Sabiha Gökçen, havacılık alanındaki başarılarıyla sadece Türkiye’de değil, dünya genelinde de öncü bir isim olarak anılmaya devam ediliyor.
Türk Hava Kurumu’nun paylaştığı bilgiye göre, dünyanın ilk kadın savaş pilotu Sabiha Gökçen için Cebeci Askeri Mezarlığı’nda anma töreni düzenlendi.
Dünyanın ilk kadın savaş pilotu Sabiha Gökçen, vefatının 25. yılında Cebeci Askeri Mezarlığı’nda düzenlenen törenle anıldı.
— Türk Hava Kurumu (@turkhavakurumu) March 25, 2026
Tören, Türk Hava Kurumu ve Hava Kuvvetleri Komutanlığı koordinasyonunda gerçekleştirildi. HEAŞ Genel Müdürlüğü de törene katılım sağladı.#SabihaGökçen pic.twitter.com/uIFw51QfQg
Türk Hava Kurumu ve Hava Kuvvetleri Komutanlığı koordinasyonunda gerçekleştirilen törene, HEAŞ Genel Müdürlüğü de katılım sağladı.
Törende, Türk havacılık tarihine damga vuran Gökçen’in mirası ve öncü rolü bir kez daha vurgulanırken, katılımcılar tarafından saygı duruşunda bulunuldu.
İpekyolu Belediyesi, Kürtçe ve Farsça Dil Kursları İçin Kayıtları Başlattı
Kocasinan Belediyesi, 35 Noktaya Enerji Sağlayacak Güneş Santrali İçin Çalışmalara Başladı
Tepebaşı'nda Dünya Su Günü Paneli: Uzmanlardan Su Krizi ve İklim Değişikliği Uyarıları
Jandarma Genel Komutanlığı GÖKBEY Helikopteri için Tanıtım Filmi Yayınladı
Bakan Kurum daimi temsilcilere COP31'i anlatacak
24 İlde DEAŞ Terör Örgütüne Yönelik Operasyonlar: 88 Şüpheli Yakalandı
- Perşembe 16.2 ° / 4.6 ° Güneşli
- Cuma 20.5 ° / 6.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
- Cumartesi 13.6 ° / 6 ° Orta kuvvetli yağmurlu


