GÜNDEM 20.09.2026 12:42:25 0
Şadan Şimşek’ten Saros Körfezi için “Saros Belediyesi” önerisi

Şadan Şimşek’ten Saros Körfezi için “Saros Belediyesi” önerisi

Şadan Şimşek’ten Saros Körfezi için “Saros Belediyesi” önerisi

Reklam

21. Dönem Edirne Milletvekili Şimşek, kıyı şeridinin bütüncül planlanması için yeni bir idari model çağrısında bulundu.

Erdoğan DEMİR / EDİRNE (İGFA) - 21. Dönem Edirne Milletvekili Şadan Şimşek, Saros Körfezi’nin geleceği için “Saros Belediyesi” kurulmasını önerdi. Yazılı açıklama yapan Şimşek, Keşan Erikli’den Enez’e uzanan kıyı şeridinin ilçe sınırlarıyla sınırlı değil, bölgesel bir anlayışla ele alınması gerektiğini vurguladı.

Şimşek, Saros Körfezi’nin yalnızca bir turizm alanı değil; doğal güzellikleri, deniz ekosistemi, tarımı, balıkçılığı ve kıyı yerleşimleriyle bölgenin ekonomik ve sosyal geleceğini şekillendirebilecek önemli bir değer olduğunu söyledi.

“BÜTÜNCÜL PLANLAMA GEREKİYOR”

Körfezin yıllardır yeterli yatırım ve ilgiyi göremediğini belirten Şimşek, günübirlik çözümler yerine sürdürülebilir kalkınma anlayışının benimsenmesi gerektiğini ifade etti.

Saros Belediyesi önerisinin kamuoyunda tartışılması gerektiğini söyleyen Şimşek, bu modelle; kıyı şeridinde bütüncül imar ve altyapı planlaması yapılmasını, kanalizasyon, atık su, içme suyu ve katı atık sorunlarına kalıcı çözüm üretilmesini, turizm yatırımlarının çevre korunarak planlanmasını, balıkçılık, tarım ve doğa turizminin desteklenmesini amaçladıklarını aktardı.

“TURİZM GELİRİNDEN BÖLGEYE PAY” ÇAĞRISI

Yaz aylarında bölge nüfusunun katlanarak arttığına dikkat çeken Şimşek, belediyelerin yalnızca kış nüfusuna göre belirlenen gelirlerle yaz dönemindeki hizmet yükünü karşılamakta zorlandığını belirtti.

Bu nedenle Kültür ve Turizm Bakanlığı koordinasyonunda kıyı belediyelerine özel destek mekanizması oluşturulmasını isteyen Şimşek, konaklama vergisi gelirlerinin bölge altyapısına katkı sunacak şekilde değerlendirilmesi gerektiğini ifade etti. Ayrıca İller Bankası aracılığıyla altyapı yatırımlarına yönelik finansman ve proje desteği sağlanmasını da önerdi.

Şadan Şimşek, Saros Körfezi’nin geleceğinin merkezi idare, yerel yönetimler, meslek odaları, STK’lar ve bölge halkının ortak sorumluluğu olduğunu vurgulayarak, ilgili kurumları ortak akılla hareket etmeye davet etti.



Osmangazi’de okul kantinlerine sıkı denetim
Osmangazi’de okul kantinlerine sıkı denetim
Kocaeli UlaşımPark, uluslararası vitrine çıkıyor
İzmir Metro’nun yürüyen merdiven ve asansörlerine yakın takip
UYAP’ta dijital adalet için yeni dönem
Kahramanmaraş'ta gecenin ritmi Merve Özbey'le yükseldi
Hâne, Anadolu Medeniyetleri Müzesi'ne misafir oldu
Selçuklu’da pedallar Avrupa Hareketlilik Haftası’na özel çevrildi
İzmir Büyükşehir’in kurduğu merkez umut oluyor
Yıldırımlı kadınların Uludağ keyfi
Şadan Şimşek’ten Saros Körfezi için “Saros Belediyesi” önerisi
İpsala'dan Çanakkale'ye vefa yolculuğu
İZKİTAP’ta ilk gün yoğun ilgi
PTT'den “2026 Yılı Türk Dünyası Turizm Başkenti Ankara” konulu ilkgün zarfı
Konya Selçuklu'da temiz doğaya adım atıldı
Mersin’de muhtarlarla sabah sporu
Kocaeli Büyükşehir’den eğitim ve tahliye tatbikatı
İzmir’de yangın güvenliği konuşuldu
Kayseri Veterinerler Odası'nda yeni dönem

Osmangazi’de okul kantinlerine sıkı denetim

Kocaeli UlaşımPark, uluslararası vitrine çıkıyor

İzmir Metro’nun yürüyen merdiven ve asansörlerine yakın takip

UYAP’ta dijital adalet için yeni dönem

Kahramanmaraş'ta gecenin ritmi Merve Özbey'le yükseldi

Hâne, Anadolu Medeniyetleri Müzesi'ne misafir oldu

  • Pazar 27.4 ° / 15.7 ° Güneşli
  • Pazartesi 26.5 ° / 16 ° Güneşli
  • Salı 22.3 ° / 15.7 ° Çok bulutlu

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 6 4 1 1 3 13
2.BEŞİKTAŞ A.Ş. 5 4 1 0 8 12
3.KOCAELİSPOR 6 4 2 0 3 12
4.CORENDON ALANYASPOR 6 3 1 2 2 11
5.TRABZONSPOR A.Ş. 6 3 2 1 8 10
6.AMED SPORTİF FAALİYETLER 5 3 1 1 7 10
7.KASIMPAŞA A.Ş. 6 2 0 4 2 10
8.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 5 3 2 0 1 9
9.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 6 2 2 2 0 8
10.FENERBAHÇE A.Ş. 5 2 2 1 2 7
11.ARCA ÇORUM FK 6 2 3 1 1 7
12.İSTANBUL BAŞAKŞEHİR FK 6 2 3 1 -1 7
13.GENÇLERBİRLİĞİ 6 2 3 1 -8 7
14.TÜMOSAN KONYASPOR 6 1 4 1 -4 4
15.SAMSUNSPOR A.Ş. 5 1 3 1 -5 4
16.ERZURUMSPOR FK 5 1 3 1 -9 4
17.EYÜPSPOR 5 1 4 0 -6 3
18.GÖZTEPE A.Ş. 5 0 3 2 -4 2