YAŞAM 20.05.2025 13:59:20 0
Sakarya kapısını dünyaya açıyor!

Sakarya kapısını dünyaya açıyor!

Sakarya kapısını dünyaya açıyor!


Türkiye’nin en büyük açık hava fuarı PSB Anatolia Uluslararası Peyzaj, Süs Bitkileri Bahçe Sanatları ve Ekipmanları Fuarı’nın bu yıl Sakarya’da 8’incisi düzenlenecek.

SAKARYA (İGFA) - Fuarın koordinasyon toplantısında konuşan Başkan Yusuf Alemdar, “PSB Anatolia fuarımız şehrimizin dış mekân süs bitkiciliğinin üretim ve pazarlama konusunda potansiyelini ortaya çıkarıyor. İnşallah şehrimize ve ülkemize yakışır bir organizasyonu yine başarıyla gerçekleştireceğiz” dedi. 10-13 Eylül tarihlerinde Sapanca Kırkpınar’da düzenlenecek fuar 230’dan fazla firma ve 30 bin ziyaretçi hedefiyle Sakarya’nın bu alandaki potansiyelini dünyaya gösterecek.

Peyzaj ve süs bitkiciliği alanında Sakarya’nın potansiyelini ve pazardaki iddiasını hem Türkiye’ye hem de dünyaya gösteren PSB Anatolia Uluslararası Peyzaj, Süs Bitkileri Bahçe Sanatları ve Ekipmanları Fuarı’nın bu yıl Sapanca Kırkpınar’da 8’incisi düzenlenecek. Program öncesinde koordinasyon toplantısı AKOM’da gerçekleştirildi.

Yoğun katılım

Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Alemdar’ın başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya Arifiye Belediye Başkanı İsmail Karakullukçu, Sapanca Belediye Başkanı Nihat Arda Şahin, SATSO Başkanı Akgün Altuğ, Büyükşehir Genel Sekreteri Fikret Bayhan, Sakarya Tarım İl Müdürü Ali Ulvi Özerdem, Sakarya İli Süs Bitkileri Yetiştiricileri Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Şamil Tantaoğlu, Sapanca Süs Bitkileri Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Osman Kubilay, Arifiye İlçesi Tarımsal Süs Bitkileri Kalkınma Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Cevat Kabil, Fuar Koordinatörü Remzi Adıyaman, SASKİ Genel Müdürü Yiğit Turan, Genel Sekreter Yardımcısı Aslan Yılmaz ve Park ve Bahçeler Dairesi Başkanı Ayşe Tuğba Burucu katıldı.

Pazarlama ve üretim potansiyelini ortaya çıkarıyor”

Toplantıda konuşan Başkan Yusuf Alemdar, “Sakarya’mız dış mekân süs bitkiciliğinde hacim ve çeşitlilik olarak Türkiye’de lider bir şehir. Uluslararası olarak gerçekleştirdiğimiz PSB Anatolia fuarımız şehrimizin dış mekân süs bitkiciliğinin üretim ve pazarlama konusunda potansiyelini ortaya çıkartıyor. İnşallah bu yıl organizasyonun 8’ncisi düzenleyeceğiz. Türkiye’deki yerel yönetimlerin, sektör temsilcilerinin buraya katılım sağlamasını bekliyoruz. Bu fuarın organizasyonunda, gerçekleşmesinde emeği geçecek herkese şimdiden teşekkür ediyorum. İnşallah şehrimize ve ülkemize yakışır bir organizasyonu yine başarıyla gerçekleştireceğiz” dedi.

Sektör için çok önemli bir fuar”

SATSO Başkanı Akgün Altuğ ise, “Bu sektör Sakarya için gerçekten önemli. Ciddi bir üretim ekosistemine sahibiz. Bu fuarın sizler sayesinde devamı hem bizler hem de sektör için çok önemli. Fuarı bu yıl desteklerinizle 8’incisi düzenlenecek. Bu anlamda emeği geçecek herkese teşekkür ederim” diye konuştu.

60 bin metrekare alanda 230’dan fazla firma

Sapanca Kırkpınar Sahili’nde 60 bin metrekare açık alan içerisinde gerçekleştirilecek ve Türkiye’nin en büyük açık hava fuarı olan PSB Anatolia 2025’e bu yıl yurt içi ve yurt dışında 230’dan fazla firmanın katılım sağlaması bekleniyor.

30 bin misafir bekleniyor

Doğayla iç içe eşsiz bir lokasyonda gerçekleştirilecek uluslararası fuar bu yıl ‘Yenilikleri Keşfet’ sloganıyla gerçekleştirilecek. Türkiye’nin ve dünyanın birçok noktasından 30 binden fazla ziyaretçinin katılım sağlamasının beklenildiği fuar bölgesel ve global çapta yeni ticaret fırsatları sunacak.



TOBB’dan KOBİ’lere nefes kredisi müjdesi! TOBB Nefes Kredisi geri dönüyor
Bursa Kültür Yolu Festivali’nde sanat ve eğlence buluşması
Ege'den ABD’ye Türk lezzetleri köprüsü... Amerikalılar Türk su ürünlerini çok seviyor
Aile'den 'sosyal' rapor: 2024'te 2 bin 465 etkinlik düzenlendi
DP Genel Başkan Yardımcısı'ndan Tokat'taki Kur’an kursuna ziyaret
İzmit Belediyesi'nden hacı muhtarlara ziyaret
Karabük’te Yıllar Sonra Lunapark Heyecanı
Edirne Keşan’da trafik denetimleri hız kesmiyor
Ömer Çelik'ten CHP'ye sert çıkış! "Çirkin ifadeleri kınıyoruz"
Kocaeli Çayırova'da Başkan Büyükakın'dan STK ziyareti
Kocaeli Halkevi Gençlik'te perde kapandı
Karabük’te Yıllar Sonra Lunapark Coşkusu Aşure İkramıyla Birleşti
Bostanlısporlu Mert, Taylandlı rakibiyle yenişemedi
İzmir Narlıdere'de voleybolculardan kıyı temizliği
Konya Stadyum-Şehir Hastanesi Tramvayı'nda ikinci etap hazırlığı
Konya Selçuklu bu merkezde sporcu seçip yerleştirecek
Bursa İnegöl'de kamulaştırılan alanlar otoparka dönüşüyor
ANASİAD, Libya ile fuar köprüsü kuruyor
TOBB’dan KOBİ’lere nefes kredisi müjdesi! TOBB Nefes Kredisi geri dönüyor
Bursa Kültür Yolu Festivali’nde sanat ve eğlence buluşması

Bursa Kültür Yolu Festivali’nde sanat ve eğlence buluşması

Ege'den ABD’ye Türk lezzetleri köprüsü... Amerikalılar Türk su ürünlerini çok seviyor

Aile'den 'sosyal' rapor: 2024'te 2 bin 465 etkinlik düzenlendi

DP Genel Başkan Yardımcısı'ndan Tokat'taki Kur’an kursuna ziyaret

İzmit Belediyesi'nden hacı muhtarlara ziyaret

Karabük’te Yıllar Sonra Lunapark Heyecanı

  • Pazar 37.6 ° / 16.7 ° Güneşli
  • Pazartesi 37.2 ° / 18.9 ° Güneşli
  • Salı 36.2 ° / 17.7 ° Güneşli

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 36 30 1 5 60 95
2.Fenerbahçe 36 26 4 6 51 84
3.Samsunspor 36 19 10 7 14 64
4.Beşiktaş 36 17 8 11 23 62
5.İstanbul Başakşehir 36 16 14 6 4 54
6.Eyüpspor 36 15 13 8 5 53
7.Trabzonspor 36 13 11 12 13 51
8.Göztepe 36 13 12 11 9 50
9.Rizespor 36 15 17 4 -6 49
10.Kasımpaşa 36 11 11 14 -1 47
11.Konyaspor 36 13 16 7 -5 46
12.Alanyaspor 36 12 15 9 -7 45
13.Kayserispor 36 11 13 12 -12 45
14.Gazişehir Gaziantep 36 12 15 9 -5 45
15.Antalyaspor 36 12 16 8 -25 44
16.Bodrum FK 36 9 17 10 -17 37
17.Sivasspor 36 9 19 8 -16 35
18.Hatayspor 36 6 22 8 -27 26
19.Adana Demirspor 36 3 28 5 -58 2