Şanlıurfa'da Yoğun Yağış ve Sel Riski: Belediye Tüm İmkânları Seferber Etti
Şanlıurfa'da etkili olan yoğun yağışlar su baskınlarına neden olurken, Büyükşehir Belediyesi ekipleri sahada önlem çalışmalarını sürdürüyor. Başkan Gülpınar, can kaybı yaşanmamasının öncelik olduğunu vurguladı.
Şanlıurfa genelinde etkili olan yoğun yağışlar, hayatı olumsuz etkiledi ve bazı bölgelerde su baskınlarına yol açtı. Sel riskine karşı belediye ekipleri hızla harekete geçerek sahada yoğun bir mesai başlattı.
Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Kasım Gülpınar, incelemeleri sırasında Genel Sekreter Mithat Can Kutluca, genel sekreter yardımcıları ve ilgili daire başkanları tarafından eşlik edildi.
Olağan Dışı Yağışa Karşı Seferberlik
İncelemeler sırasında açıklamalarda bulunan Başkan Gülpınar, yaşanan yağışın olağan dışı olduğuna dikkat çekti. Gülpınar, "Belediye olarak tüm imkânlarımızı seferber ettik. Büyük afetlerin yaşanmaması için yoğun çaba gösteriyoruz. Hatırladığım kadarıyla Urfa'da bu denli uzun süreli ve şiddetli yağışlara pek rastlanmadı" ifadelerini kullandı.
Bayramda Sahada Görev Başında
Yaklaşık bir haftadır Akçakale, Harran, Viranşehir, Ceylanpınar, Siverek, Bozova ve merkez ilçelerde etkili olan yağışların şiddetini artırdığını belirten Gülpınar, "Bayramın son günü olmasına rağmen ekiplerimiz sahada görev başında. Bizim için öncelik, herhangi bir afetin yaşanmaması ve özellikle can kaybının önlenmesidir" dedi.
Altyapı ve Plansız Yapılaşma Sorunları
Kentte bazı bölgelerde altyapı sorunlarının bulunduğunu da dile getiren Gülpınar, özellikle Eyyübiye ilçesindeki 800 yataklı hastane çevresinde ciddi sıkıntılar yaşandığını ifade etti. Plansız yapılaşmadan kaynaklı sorunlara da dikkat çeken Gülpınar, bu problemlerin çözümü için çalışmaların sürdüğünü kaydetti.
Vatandaşlara Geçmiş Olsun Mesajı
Vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini ileten Gülpınar, "En büyük temennimiz can kaybının yaşanmamasıdır. Rabbim memleketimizi afetlerden korusun" dedi.
Büyükşehir Belediyesi ekipleri, özellikle su baskınlarının yaşandığı bölgelerde çalışmalarını aralıksız sürdürürken, yetkililer yağışların devam edebileceği uyarısında bulunarak vatandaşları dikkatli olmaya çağırdı.
Şanlıurfa,Şanlıurfa Belediyesi
belediye365.com
Levi-Strauss'un Düşünce Mirası Nilüfer'de Tartışıldı
Nilüfer Belediye Başkanı Şadi Özdemir, Üçge Şirketler Grubu'nu Ziyaret Etti
Ünye'de Geleneksel Kent Bayramlaşması Gerçekleştirildi
ÜNBEL A.Ş. Personeli Gönül Sofrasında Bir Araya Geldi
Nilüfer Belediyesi Temel Seviye Sıfır Atık Belgesi'ni Yeniledi
Odunpazarı'nda Bahar Konseri: Oda Müziği ile Baharın Gelişi Kutlanacak
- Salı 9.9 ° / 6.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
- Çarşamba 11.7 ° / 6.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
- Perşembe 16.2 ° / 4.6 ° Güneşli


