SEDDK'dan itibarsızlaştırmaya hukuki süreç
SEDDK'dan itibarsızlaştırmaya hukuki süreç
Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu (SEDDK), kurum ve sigortacılık sektörü hakkında kamuoyunu yanıltıcı nitelikte paylaşımlar yapıldığı iddialarına ilişkin açıklama yayımladı. Söz konusu iddiaların asılsız olduğunu bildiren SEDDK, kurumu ve sektörü itibarsızlaştırmaya yönelik girişimlerde bulunanlar hakkında hukuki süreç başlatılacağını duyurdu.
ANKARA (İGFA) - SEDDK tarafından yapılan açıklamada, kurum hakkında ortaya atılan iddiaların hiçbir hukuki ve fiili dayanağının bulunmadığı belirtildi.
Açıklamada, sermaye piyasalarında yaşanan olumsuz gelişmelerde asli rolü bulunduğu belirtilen finansal kuruluşların sigortacılık sektörüne girmesinin engellendiği, böylece yaşanan sorunların sigortacılık sektörüne yansımasının ve diğer alanlarda büyümesinin önüne geçildiği ifade edildi.
Paylaşımlarda adı geçen şirketlerde tespit edilen kayıpların büyük bölümünün eylül ayı sonunda gerçekleştiği belirtilen açıklamada, kayıpların eş zamanlı olarak kurumun gözetimine takıldığı ve denetime alındığı kaydedildi.
Denetim sürecinin bir haftadan kısa sürede raporlandığı ve hazırlanan raporların ilgili kurumlara ve adli mercilere iletildiği bildirildi.
KURUMUN DENETİM FAALİYETLERİ KAP AÇIKLAMASINDA DA YER ALDI
SEDDK, ilgili şirketin 30 Ekim 2026 tarihinde Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) gönderdiği özel durum açıklamasında da kurumun denetim faaliyetleri ve tespitlerine yer verildiğini hatırlattı.
Denetim raporu ve kurumun direktifleri doğrultusunda ilgili şirketlerde yatırım politikalarından iç denetime kadar çeşitli tedbirlerin alındığı bilgisinin de kuruma iletildiği aktarıldı.
SEDDK, mevzuatla belirlenen görev ve yetki alanı çerçevesinde gecikmeksizin hareket ederek gerekli tüm işlemleri gerçekleştirdiğini vurguladı.
İTİBARSIZLAŞTIRMA GİRİŞİMLERİNE KARŞI HUKUKİ SÜREÇ BAŞLATILACAK
Açıklamada, daha önce kamuoyuyla paylaşılan gerçeklere rağmen mesnetsiz ithamlarla kurumun ve sigortacılık sektörünün itibarını zedelemeye yönelik girişimlerde bulunanlar hakkında hukuki süreçlerin başlatılacağı ve bu süreçlerin yakından takip edileceği bildirildi.
SEDDK ayrıca, söz konusu paylaşımların arkasında son üç yıldır yürütülen finansal dayanıklılık ve piyasa disiplini programı nedeniyle sektöre giremeyen veya sektörden uzaklaştırılan çevrelerin, uluslararası kredi derecelendirme kuruluşlarının not iyileştirmelerinden rahatsız olanların ya da hasar çetelerine karşı yürütülen mücadeleden etkilenenlerin bulunup bulunmadığının araştırıldığını açıkladı.
Canan Tolon'un heykelleri şüpheli bulunup kırılmıştı... Gümrük kontrolünün gerekçesi belli oldu
İzmir’de kadınlara yapay zekâ ve dijital güvenlik eğitimi
SEDDK'dan itibarsızlaştırmaya hukuki süreç
Eskişehir’de Ekim ayı hizmetleri açıklandı
Kadın emeği Niğde’nin kültürel mirasıyla buluşuyor
Mamografi hakkında doğru bilinen 4 yanlış
- Çarşamba 18.4 ° / 11.2 ° Hafif sağnak yağışlı
- Perşembe 14 ° / 8.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
- Cuma 12.9 ° / 6.6 ° Güneşli


