SEDEM’de bir yılda 6 binden fazla Maltepeli destek aldı
SEDEM’de bir yılda 6 binden fazla Maltepeli destek aldı
Maltepe Belediyesi'nin kurduğu Sosyal Etkileşim ve Destek Merkezi (SEDEM), bir yılda 6 binden fazla vatandaşa hizmet verdi. Bin 574 psikolojik destek seansının yanı sıra eğitim ve atölyelerle toplumun yaşam kalitesi artırıldı.
İSTANBUL (İGFA) - Maltepe Belediyesi’nin ilçe sakinlerinin yaşam kalitesini artırmak ve sosyal destek sağlamak için geçtiğimiz yıl hizmete açtığı Sosyal Etkileşim ve Destek Merkezi (SEDEM) bir yılı geride bıraktı.
Geçtiğimiz bir yılda 6 binden fazla Maltepelinin yararlandığı merkezde ücretsiz psikolojik danışmanlık, aile danışmanlığı, bağımlılıkla mücadele (madde, alkol, kumar, ekran) kapsamında bin 574 seans psikolojik destek verildi. Merkezde ayrıca eğitim, atölyeler ve farkındalık çalışmaları düzenlenerek Maltepelilerin her alanda hizmet alması sağlandı.
“SEDEM, UMUT, DAYANIŞMA VE İYİLEŞME OLAN BİR YAŞAM ALANI”
Maltepe Belediye Başkanı Mimar Esin Köymen, Maltepe Belediyesi’nin her bireyin yaşam kalitesini yükseltmeyi, sağlıklı sosyal ilişkiler kurmasını ve toplum içinde aktif rol almasını en önemli görevlerinden biri olarak gördüklerini belirterek “Eşitsizlikleri gidermeyi, dezavantajlı grupları önceliyoruz. SEDEM yalnızca bir bina değil içinde umut, dayanışma ve iyileşme olan bir yaşam alanı. Burada bağımlılıkla mücadele eden, iletişim sorunları yaşayan, psikolojik destek arayan ya da yalnızca kendini geliştirmek isteyen her birey profesyonel destek bulmaya devam edecek” dedi.
Ankara Keçiören Belediyesi personeline ilk yardım eğitimi
Kaymakam Güzel'den İbriktepe’de şehit aileleri ve gazilere ziyaret
Ferhat Göçer'den Ordululara müzik şöleni
Bursa'da Osmangazi Belediyesi’nden çocuklara tarih yolculuğu
Mersin’de elektrikli otobüslerle hem bütçe hem çevre korunuyor
Otomotivde üretim düştü, ihracat yükseldi! Sektör maliyet kıskacında
- Pazartesi 36.5 ° / 20.3 ° Güneşli
- Pazartesi 36.5 ° / 20.3 ° Güneşli
- Pazartesi 36.5 ° / 20.3 ° Güneşli


