YAŞAM 7.10.2026 11:44:20 0
Selectum Blu Cruises 2027’ye hazırlanıyor: Hedef 35 bin yolcu

Selectum Blu Cruises 2027’ye hazırlanıyor: Hedef 35 bin yolcu

Selectum Blu Cruises 2027’ye hazırlanıyor: Hedef 35 bin yolcu

Reklam

Selectum Blu Cruises Genel Müdürü Nilda Türe, 2026 sezonunda Türkiye’den Ege Adaları’na yapılan cruise seyahatlerinin yaklaşık yüzde 40’ını taşıdıklarını açıkladı. Türe, 2027 sezonunda 30-35 bin yolcu hedeflediklerini belirterek yeni sezonda coffee shop, karaoke bar ve “slow cruise” konseptinin devreye alınacağını söyledi.

Sevil ŞARU / İZMİR (İGFA) - Selectum Blu Cruises, kapıda vize ile Yunan Adaları’na muhteşem bir tatil keyfi yaşatıyor.

Selectum Blu Cruises Genel Müdürü Nilda Türe, İGF Haber Ajansı’na (İGFA) 2026 sezonunu ve 2027 yılı hazırlıklarını değerlendirdi.

2026 sezonunun hedeflerin bir miktar altında kalmasına rağmen 2025 rakamlarının yakalandığını belirten Türe, şirketin Yunan Adaları operasyonlarında 5 yılı geride bıraktığını söyledi.

Türkiye’den çıkışlı cruise pazarında yaklaşık yüzde 40’lık paya ulaştıklarını ifade eden Türe, “Markayı bir yere getirmiş olmak ve bu çalışmanın parçası olmak gurur verici. Keyifli bir sezon geçirdik. Misafirlerimiz mutlu ve memnun” dedi.

“ÖDÜLLÜ ŞEFLERİMİZLE HİZMET VERİYORUZ”

Selectum’un otelcilik deneyimini cruise gemisine başarılı şekilde taşıdığını belirten Türe, özellikle mutfak ve hizmet kalitesinden olumlu geri dönüşler aldıklarını söyledi.

İmza lezzetleri ve ödüllü şeflerle hizmet sunduklarını kaydeden Türe, her sezon hizmet kalitesini daha da geliştirmeye çalıştıklarını ifade etti.

2027’DE “SLOW CRUISE” DÖNEMİ

2027 sezonu için 30-35 bin yolcu hedeflediklerini açıklayan Türe, yeni sezonda yolcu deneyimini geliştirecek yeniliklerin hayata geçirileceğini söyledi. Bu kapsamda gemide coffee shop ve karaoke bar açılacağını belirten Türe, Yunan Adaları rotalarında da “slow cruise” konseptinin genişletileceğini ifade etti.

Türe, yolculardan gelen “Bir günde iki ada yerine bir adayı daha uzun süre yaşayalım” talepleri doğrultusunda hazırlanan konseptin 2027 sezonunda 4 farklı itinerary’de uygulanacağını belirtti.

TÜRKİYE’DEN CRUISE SEYAHATLERİNDE ARTIŞ

Dünya genelinde cruise turizminin hızla büyüdüğüne dikkat çeken Selectum Blu Cruises Genel Müdürü Nilda Türe, 2025 yılında yaklaşık 37 milyon kişinin cruise ile seyahat ettiğini söyledi. Türkiye’den cruise seyahatlerine katılanların sayısının da arttığını belirten Türe, 2024’te yaklaşık 40 bin olan yolcu sayısının 2026’da 75 bine ulaştığını ifade etti. Türe, bu yolcuların yaklaşık yüzde 40’ının Selectum Blu tarafından taşındığını kaydetti.

KAPI VİZESİ UYGULANAN TEK CRUİSES GEMİSİ SELECTUM BLU

Selectum Blu Cruises’ın en önemli avantajlarından birinin Yunan Adaları’nda uygulanan kapı vizesi olduğunu belirten Türe, Blue Sapphire’in Yunan hükümetiyle yaptığı özel anlaşma kapsamında bu uygulamadan yararlanabilen tek cruise gemisi olduklarını söyledi.

Türe, Türkiye’de cruise turizminin daha fazla tanınması gerektiğini belirterek, kapı vizesinin özellikle Schengen vizesi konusunda zorluk yaşayan tatilciler açısından önemli bir alternatif oluşturduğunu ifade etti.

ERKEN REZERVASYONDA ACELE EDİN

Schengen vizesindeki zorluklar nedeniyle Ege Adaları turlarına ilginin arttığı belirtilirken, Selectum Blu Cruises 2027 sezonu için erken rezervasyon kampanyasını da başlattı.

Kasım sonuna kadar devam edecek kampanya kapsamında Ege Adaları turları 349 Avro'dan başlayan fiyatlarla satışa sunuluyor.

https://youtu.be/yWju0qc1J_g



CHP’den İzmir paylaşımı: Değişimi görmek isteyenler İzmir’e baksın!
CHP’den İzmir paylaşımı: Değişimi görmek isteyenler İzmir’e baksın!
Başkan Çiftçi, Çayırova'da amatör spor kulüplerinin sezon açılışına katıldı
THY MSAR Arama Kurtarma Ekibi AFAD’dan akreditasyon aldı
Sakarya'da anne adayları nefes, hareket ve farkındalıkla buluştu
Antalya Kaleiçi 12 ay yaşayan bir merkeze dönüştü
Sakarya'da karanlık kavşaklara Büyükşehir dokunuşu
KEDAK’tan ormanlık alanda gerçeğini aratmayan arama kurtarma tatbikatı
Keçiören Kent Tiyatrosu ders başı yaptı
Festivalin 6. gün konuğu İstanbul Devlet Tiyatrosu oldu
Selectum Blu Cruises 2027’ye hazırlanıyor: Hedef 35 bin yolcu
Tureks’in sürdürülebilirlikte attığı öncü adımlar... Marmomac’ta örnek gösterildi
Sigortada dijital tahsilatın ölçeği büyüyor... İşlem hacmi 275,5 milyar TL’ye ulaştı
Kocaeli'de kahvenin hikâyesi Kitap Fuarı’na taşındı
Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü uyardı: Küflü salçayı tüketmeyin!
İzmir'de Halkapınar trafiğine nefes olacak alt geçit
AK Parti’den İzmir videosu o iddiaları yeniden gündeme getirdi
Ordu'da Ünye Çatak’ın yolu yenileniyor
Genç KAYMEK'te yeni dönem başladı

CHP’den İzmir paylaşımı: Değişimi görmek isteyenler İzmir’e baksın!

Başkan Çiftçi, Çayırova'da amatör spor kulüplerinin sezon açılışına katıldı

THY MSAR Arama Kurtarma Ekibi AFAD’dan akreditasyon aldı

Sakarya'da anne adayları nefes, hareket ve farkındalıkla buluştu

Antalya Kaleiçi 12 ay yaşayan bir merkeze dönüştü

Sakarya'da karanlık kavşaklara Büyükşehir dokunuşu

  • Çarşamba 23 ° / 12.1 ° Çok bulutlu
  • Perşembe 23.8 ° / 13.8 ° Çok bulutlu
  • Cuma 26.5 ° / 14.4 ° Güneşli

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.AMED SPORTİF FAALİYETLER 6 4 1 1 8 13
2.GALATASARAY A.Ş. 6 4 1 1 3 13
3.BEŞİKTAŞ A.Ş. 6 4 2 0 7 12
4.KOCAELİSPOR 6 4 2 0 3 12
5.CORENDON ALANYASPOR 6 3 1 2 2 11
6.FENERBAHÇE A.Ş. 6 3 2 1 10 10
7.TRABZONSPOR A.Ş. 6 3 2 1 8 10
8.KASIMPAŞA A.Ş. 6 2 0 4 2 10
9.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 6 3 2 1 1 10
10.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 6 2 2 2 0 8
11.ARCA ÇORUM FK 6 2 3 1 1 7
12.İSTANBUL BAŞAKŞEHİR FK 6 2 3 1 -1 7
13.GENÇLERBİRLİĞİ 6 2 3 1 -8 7
14.ERZURUMSPOR FK 6 2 3 1 -8 7
15.TÜMOSAN KONYASPOR 6 1 4 1 -4 4
16.SAMSUNSPOR A.Ş. 6 1 4 1 -6 4
17.GÖZTEPE A.Ş. 6 0 3 3 -4 3
18.EYÜPSPOR 6 1 5 0 -14 3