TEKNOLOJİ 4.11.2026 17:54:03 0
Siber Güvenlik Başkanlığı, WhatsApp için uyardı: Hesaplar ele geçiriliyor!

Siber Güvenlik Başkanlığı, WhatsApp için uyardı: Hesaplar ele geçiriliyor!

Siber Güvenlik Başkanlığı, WhatsApp için uyardı: Hesaplar ele geçiriliyor!

Reklam

Siber Güvenlik Başkanlığı, WhatsApp ve benzeri mesajlaşma uygulamalarındaki hesapların kullanıcıların bilgisi dışında ele geçirilerek dolandırıcılık faaliyetlerinde kullanılmasına karşı vatandaşları uyardı. Özellikle güncel olmayan iOS işletim sistemine sahip iPhone cihazlarını hedef alan zararlı yazılımlara dikkat çekilen açıklamada, dijital güvenlik için alınması gereken önlemler sıralandı.

ANKARA (İGFA) - Siber Güvenlik Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada, son dönemde vatandaşların WhatsApp ve benzeri mesajlaşma uygulamalarındaki hesaplarının bilgileri dışında ele geçirilerek dolandırıcılık amacıyla kullanıldığına ilişkin şikâyetlerde artış yaşandığı belirtildi.

Başkanlık tarafından yürütülen teknik incelemelerde, özellikle güncel olmayan iOS işletim sistemine sahip iPhone cihazlarındaki güvenlik açıklarını hedef alan zararlı yazılımların bu saldırılarda kullanılabildiği tespit edildi.

ZARARLI YAZILIMLAR BAĞLANTILAR ÜZERİNDEN BULAŞABİLİYOR

Açıklamada, söz konusu zararlı yazılımların kötü amaçlı reklamlar, şüpheli bağlantılar ve güvenliği ihlal edilmiş internet siteleri aracılığıyla cihazlara bulaşabildiği bildirildi. Bazı gelişmiş saldırılarda zararlı içeriğin yalnızca görüntülenmesinin bile cihaz güvenliğini riske atabileceğine dikkat çekildi.

İPHONE KULLANICILARINA GÜNCELLEME ÇAĞRISI

Vatandaşların dijital güvenliklerini sağlamak için cihazlarını ve uygulamalarını güncel tutmaları gerektiği vurgulanan açıklamada, özellikle iPhone kullanıcılarına Ayarlar, Genel ve Yazılım Güncelleme adımlarını takip ederek en güncel iOS sürümünü yüklemeleri tavsiye edildi.

Kaynağı belirsiz reklamlara ve bağlantılara tıklanmaması, güvenilir olmayan internet sitelerinden dosya indirilmemesi gerektiği belirtilirken, WhatsApp ve diğer mesajlaşma uygulamalarında iki aşamalı doğrulamanın etkinleştirilmesi önerildi.

BAĞLI CİHAZLAR KONTROL EDİLMELİ

WhatsApp kullanıcılarının uygulamadaki "Bağlı Cihazlar" bölümünü düzenli olarak kontrol etmeleri gerektiğine işaret edilen açıklamada, bazı gelişmiş saldırılarda yetkisiz erişimlerin bu bölümde görünmeyebileceği uyarısı da yapıldı.

Öte yandan tanıdık kişilerden gelen para taleplerine karşı da dikkatli olunması gerektiği belirtilerek, IBAN ve para transferi taleplerinin ilgili kişi telefonla aranarak doğrulanması istendi.

HESABI ELE GEÇİRİLENLER NE YAPMALI?

Hesabının ele geçirildiğinden şüphelenen vatandaşların yakınlarını bilgilendirmesi, hesap parolalarını güvenli bir cihaz üzerinden değiştirmesi ve bankalarıyla iletişime geçmesi gerektiği bildirildi.

Açıklamada ayrıca dijital delillerin muhafaza edilerek yetkili makamlara başvurulması, cihazın sıfırlanması ve güncel yazılımın yeniden yüklenmesi tavsiye edilirken Siber Güvenlik Başkanlığı, vatandaşlara yönelik uyarısını, "Tanıdığınız bir kişinin gerçek hesabından gelen mesaj, her zaman o kişi tarafından gönderilmiş olmayabilir. Dikkatli olun" diyerek noktaladı.



Canan Tolon'un heykelleri şüpheli bulunup kırılmıştı... Gümrük kontrolünün gerekçesi belli oldu
Canan Tolon'un heykelleri şüpheli bulunup kırılmıştı... Gümrük kontrolünün gerekçesi belli oldu
İzmir’de kadınlara yapay zekâ ve dijital güvenlik eğitimi
SEDDK'dan itibarsızlaştırmaya hukuki süreç
Eskişehir’de Ekim ayı hizmetleri açıklandı
Kadın emeği Niğde’nin kültürel mirasıyla buluşuyor
Mamografi hakkında doğru bilinen 4 yanlış
İstanbul Barosu'nda yeni yönetimin görev dağılımı belli oldu
Siber Güvenlik Başkanlığı, WhatsApp için uyardı: Hesaplar ele geçiriliyor!
Alanya’da kırsal yolları kışa hazırlıyor
Somali açıklarındaki balıkçı gemisine refakat ve koruma görevi
Muğla’da selde aracından çıktı ağaca sığındı!
CHP’li Serkan Sarı’dan 'Arınma Komisyonu' çağrısı
Ankara Üniversitesi'nde organ bağışı konuşuldu
Sibel Köse Quintet’ten Eskişehir’e caz ziyafeti
Denizli’de lösemi farkındalığı için anlamlı buluşma
AFD heyetinden ASAT’ın çevre yatırımlarına yakın inceleme
İşte yasa dışı bahisin 9 aylık bilançosu! 6 bin tutuklama, trilyonluk işlem hacmi!
Kocaeli İzmit'te aileler bilinçleniyor

Canan Tolon'un heykelleri şüpheli bulunup kırılmıştı... Gümrük kontrolünün gerekçesi belli oldu

İzmir’de kadınlara yapay zekâ ve dijital güvenlik eğitimi

SEDDK'dan itibarsızlaştırmaya hukuki süreç

Eskişehir’de Ekim ayı hizmetleri açıklandı

Kadın emeği Niğde’nin kültürel mirasıyla buluşuyor

Mamografi hakkında doğru bilinen 4 yanlış

  • Çarşamba 18.4 ° / 11.2 ° Hafif sağnak yağışlı
  • Perşembe 14 ° / 8.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 12.9 ° / 6.6 ° Güneşli

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 10 8 1 1 11 25
2.AMED SPORTİF FAALİYETLER 10 7 1 2 14 23
3.TRABZONSPOR A.Ş. 10 7 2 1 16 22
4.BEŞİKTAŞ A.Ş. 10 6 3 1 8 19
5.KASIMPAŞA A.Ş. 10 4 1 5 4 17
6.FENERBAHÇE A.Ş. 10 5 4 1 14 16
7.ARCA ÇORUM FK 10 5 4 1 5 16
8.KOCAELİSPOR 10 5 4 1 2 16
9.GÖZTEPE A.Ş. 10 4 3 3 4 15
10.İSTANBUL BAŞAKŞEHİR FK 10 4 4 2 1 14
11.ERZURUMSPOR FK 10 4 4 2 -6 14
12.CORENDON ALANYASPOR 10 3 4 3 -7 12
13.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 10 3 5 2 -4 11
14.GENÇLERBİRLİĞİ 10 3 5 2 -6 11
15.TÜMOSAN KONYASPOR 10 2 6 2 -7 8
16.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 10 2 6 2 -8 8
17.SAMSUNSPOR A.Ş. 10 1 8 1 -16 4
18.EYÜPSPOR 10 1 9 0 -25 3