BELEDİYE365 31.05.2025 04:18:29 0
“SIRR BİR KUDÜS MACERASI” FİLMİ KARATAY’DA BİNLERCE ÖĞRENCİYLE BULUŞUYOR

“SIRR BİR KUDÜS MACERASI” FİLMİ KARATAY’DA BİNLERCE ÖĞRENCİYLE BULUŞUYOR

“SIRR BİR KUDÜS MACERASI” FİLMİ KARATAY’DA BİNLERCE ÖĞRENCİYLE BULUŞUYOR


BAŞKAN KILCA, ÖĞRENCİLERLE KUDÜS FİLMİNİ İZLEDİ

FİLM EKİBİNDEN İLHAM VEREN SÖYLEŞİ

HASAN KILCA: YÜREĞİMİZİN BİR PARÇASI KUDÜS’TE

Karatay Belediyesi, ilçedeki tüm 5. sınıf öğrencilerini Kudüs’ün tarihi ve manevi önemini anlatan özel bir organizasyonda bir araya getiriyor. Ali Ulvi Kurucu Gençlik Merkezi’nde düzenlenen program kapsamında, “Sırr Bir Kudüs Macerası” filmi öğrencilerle buluşturuluyor.

Karatay Belediyesi Kent Konseyi Kadim Kudüs Çalışma Grubu tarafından hayata geçirilen bu anlamlı projeyle, Kudüs ve Mescid-i Aksa’nın genç nesillere tanıtılması ve sevdirilmesi amaçlanıyor. Gösterimler boyunca yaklaşık 7 bin öğrenciye ulaşılması hedefleniyor.

BAŞKAN KILCA ÖĞRENCİLERLE BİRLİKTE FİLM İZLEDİ

Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca da film gösterimlerinden birine katılarak öğrencilerle birlikte filmi izledi.  

Gösterim sonrası yaptığı konuşmada Kudüs’ün manevi önemine dikkat çeken Başkan Kılca, “Kudüs’ün anlam ve önemini daha iyi anlatabilmek adına çok güzel bir organizasyon gerçekleştiriliyor. Bu projede emeği geçen herkesi gönülden tebrik ediyor, yürekten teşekkür ediyorum.” İfadelerini kullandı. Karatay Kent Konseyi’nin organizasyonuyla ilçede ikamet eden yaklaşık 7 bin 5. sınıf öğrencisinin bu filmle buluşturulduğunu belirten Kılca, “Gençlerimize bu değerli mirası en doğru şekilde aktarmak için çalışıyoruz.” dedi.

“YÜREĞİMİZİN BİR PARÇASI KUDÜS’TE”

Kudüs ve Mescid-i Aksa’nın özel bir yere sahip olduğunu vurgulayan Başkan Hasan Kılca, şunları söyledi: “İlk kıblemiz ve Peygamber Efendimizin Miraç’a çıktığı mukaddes mekân olan Mescid-i Aksa, bizim için çok özel bir anlam taşımaktadır. Gençlerimizin Kudüs bilinciyle, Kudüs ve Mescid-i Aksa sevgisiyle büyümesi son derece önemli. Ne yazık ki, bir yılı aşkın süredir Gazze ve Kudüs’te 50 binden fazla masum Müslüman kardeşimizin hayatını kaybettiği büyük bir vahşet yaşanıyor. Yüreğimizin bir parçası hala bu kutsal topraklarda. Ülke olarak her zaman Filistin’in yanında olduk. Mazlumların sesi olan, dik duruşuyla dünya kamuoyuna örnek olan bir liderimiz var. Dualarımız her daim Kudüs ve Mescid-i Aksa ile. İnanıyoruz ki bir gün, Mescid-i Aksa da Kudüs de özgürlüğüne kavuşacaktır.”

FİLM EKİBİ ÖĞRENCİLERLE BULUŞTU

Film gösteriminin ardından, “Sırr Bir Kudüs Macerası”nın yapım süreci ve verdiği mesajlar üzerine özel bir söyleşi programı düzenlendi.

Söyleşiye filmin yapımcısı İbrahim Çetin, ortak yapımcısı Süleyman Kurt, senaristi ve yazarı Şerafettin Kalay ile yönetmeni Muhammet Fatih Kandemir katıldı. Katılımcılar, öğrencilerle filmin hikayesini, süreci ve Kudüs’e dair duygu ve düşüncelerini paylaştı. Söyleşi boyunca gençlere manevi değerlerin önemi de aktarıldı. Program sonunda öğrencilerin soruları film ekibi tarafından yanıtlandı.

GÖSTERİMLER 4 HAZİRAN’A KADAR DEVAM EDECEK

“Sırr Bir Kudüs Macerası” film gösterimi, 4 Haziran Çarşamba gününe kadar Karataylı öğrencilerle buluşmaya devam edecek.


Konya,Karatay Belediyesi
belediye365.com


Glütensiz Kafe & Market Mersin’de fark yaratıyor
BAŞKAN ÖZÇELİK DOĞU VE BATI YAYLALARINA ÇIKARMA YAPTI
Bakan Yumaklı’dan orman yangını uyarısı: Yeşil Vatan'ı hep birlikte koruyalım
Tutuklu bulunan Böcek’ten sağlık ve adalet vurgusu
Türk Kızılay, Afrika’da su kuyularıyla 50 bin kişiye umut oldu
Gaziantep'te GASMEK geleneği bozmadı
Türk somonu ihracatı rekor kırıyor... 2035 hedefi 1 milyar dolar
Ordu Ünye Denizbükü Mahallesinde asfalt sevinci
Demokratlar Konfederasyonu, demokrasi için ilk adımı AK Parti ile attı
Gezgin Çocuk Atölyesi Sapanca’daydı
Ankara Keçiören’de selzedelerin mağduriyeti giderilecek
Mert Demir’den Bursa’da unutulmaz konser!
Denizli'de Halk Dansları Festivali barışın ve kardeşliğin sembolü oldu
İzmir Karabağlar’da 'Akademi Yaz' hayata geçti
Mersin Toroslar’da hayal gücü kampüste büyüyor
Manisa’da karasineğe karşı tedbir
Sakarya kesintisiz ulaşım sağlayacak
İzmir’den iklim direnci hamlesi
Glütensiz Kafe & Market Mersin’de fark yaratıyor
BAŞKAN ÖZÇELİK DOĞU VE BATI YAYLALARINA ÇIKARMA YAPTI

BAŞKAN ÖZÇELİK DOĞU VE BATI YAYLALARINA ÇIKARMA YAPTI

Bakan Yumaklı’dan orman yangını uyarısı: Yeşil Vatan'ı hep birlikte koruyalım

Tutuklu bulunan Böcek’ten sağlık ve adalet vurgusu

Türk Kızılay, Afrika’da su kuyularıyla 50 bin kişiye umut oldu

Gaziantep'te GASMEK geleneği bozmadı

Türk somonu ihracatı rekor kırıyor... 2035 hedefi 1 milyar dolar

  • Pazar 35.9 ° / 18.8 ° Güneşli
  • Pazartesi 38.2 ° / 20.3 ° Güneşli
  • Salı 39.6 ° / 21.9 ° Güneşli

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 36 30 1 5 60 95
2.Fenerbahçe 36 26 4 6 51 84
3.Samsunspor 36 19 10 7 14 64
4.Beşiktaş 36 17 8 11 23 62
5.İstanbul Başakşehir 36 16 14 6 4 54
6.Eyüpspor 36 15 13 8 5 53
7.Trabzonspor 36 13 11 12 13 51
8.Göztepe 36 13 12 11 9 50
9.Rizespor 36 15 17 4 -6 49
10.Kasımpaşa 36 11 11 14 -1 47
11.Konyaspor 36 13 16 7 -5 46
12.Alanyaspor 36 12 15 9 -7 45
13.Kayserispor 36 11 13 12 -12 45
14.Gazişehir Gaziantep 36 12 15 9 -5 45
15.Antalyaspor 36 12 16 8 -25 44
16.Bodrum FK 36 9 17 10 -17 37
17.Sivasspor 36 9 19 8 -16 35
18.Hatayspor 36 6 22 8 -27 26
19.Adana Demirspor 36 3 28 5 -58 2