YAŞAM 2.10.2025 17:30:56 0
Sivas Belediyesi öncülüğünde 50 çocuk işitme cihazına kavuştu

Sivas Belediyesi öncülüğünde 50 çocuk işitme cihazına kavuştu

Sivas Belediyesi öncülüğünde 50 çocuk işitme cihazına kavuştu

Reklam

Sivas Belediyesi'nin himayesinde İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa ve Almanya’dan gelen uzman kurumların katkılarıyla yürütülen “Duy Beni” Sosyal Sorumluluk Projesi kapsamında işitme kaybı yaşayan çocuklar için önemli bir adım atıldı.

SİVAS (İGFA) - Fidan Yazıcıoğlu Kültür Merkezi’nde düzenlenen programda 0-18 yaş aralığında işitme kaybı yaşayan 50 çocuğa özel olarak hazırlanan işitme cihazları teslim edildi.

Proje kapsamında, 0-18 yaş aralığında işitme kaybı yaşayan çocuklar İl Millî Eğitim Müdürlüğü ve Şehit Halil Kantarcı Özel Eğitim Meslek Okulu tarafından tespit edildi. Sivas merkez ve Şarkışla ilçesinden belirlenen yaklaşık 50 çocuk, proje sürecine dâhil edildi.

İki gün süren programda, Almanya merkezli Krefelder Hörmanufaktur, Ruhr Hörakustik ve Wagner+Koç HNO-Praxis kuruluşlarından gelen uzman odyologlar ve doktorlar, çocukların detaylı işitme testlerini gerçekleştirdi. Fidan Yazıcıoğlu Kültür Merkezi’nde kurulan geçici muayene odalarında yapılan ölçümler, Almanya’ya gönderildi. Her çocuğun ihtiyacına özel olarak hazırlanan işitme cihazları, programa katılan çocuklara teslim edildi ve test süreçleri başlatıldı.

Düzenlenen törende işitme cihazı takılan öğrencilerin velileri adına konuşan Tuğba Taş, “Çocukları için umut kapılarını zorlayan kıymetli anne babalar adına, böylesine önemli bir projeye vesile oldukları için Belediye Başkanımıza ve proje ekibine içtenlikle teşekkür ediyorum. Sizler Sivas'a ses oldunuz, kalbimize dokundunuz. İnşallah daha nice insanlara ulaşmanız dileğiyle...” şeklinde konuştu.

Duy Beni Proje ekibi adına söz alan Kulak Burun Boğaz Doktoru Alparslan Koç ise, “Ülkemizdeki işitme engelli çocuklarımıza fayda sağlayabilmek için başlattığımız bu projemiz tamamen gönüllü olarak yürütülüyor. Bu işe öncü olan Emel hanıma ve ekip arkadaşlarımıza çok teşekkür ediyorum. Bu projenin ilkini Sivas'ta gerçekleştirdik. İnşallah ilerleyen dönemde farklı illerimizde devam ettireceğiz. Hep birlikte yavrularımızın geleceğini güzelleştirmemiz için bizlere dua ve destek olmanızı istiyoruz” dedi.

İstanbul Üniversitesi- Cerrahpaşa Teknik Bilimler Meslek Yüksek Okulu Müdiresi Doç. Dr. Mana Sezdi, “Duy Beni projemizi tamamlanın mutluluğunu ve haklı gururunu yaşıyoruz. Bu projemiz, işitme sorunu yaşayan çocuklarımızın dünyayı daha net duymalarını, hayata daha eşit şartlarda katılmalarını hedeflediğimiz bir projeydi. Bugün ise bu önemli projeyi çok güzel sonuçlarla tamamlamış bulunuyoruz. Projemizin merkezinde yer alan Sivas Belediyesi’ne ve çocuklarımıza cihazları sağlayan firma yetkililerine teşekkürlerimi sunuyorum” diye konuştu.

Ardından konuşan Sivas İl Milli Eğitim Şube Müdürümü Taşkın Doğan, “Erken yaşta oluşan işitme kayıpları, konuşma temelinde çocuklarımızın gelişimini olumsuz etkilemekte, sosyal kabullerini zorlaştırmaktadır. Bu nedenle bugün yapılan bu proje çok kıymetli, emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Başkanımızın bir eğitimci olmasının ve özel eğitim alanında bir akademisyen olmasının faydasını bir her zaman hissediyoruz.”

Son olarak konuşan Belediye Başkanı Dr. Adem Uzun, Duy Beni projesinin şimdiye kadar yaptıkları en önemli projelerden biri olduğunu ifade ederek “Bu projeyle 0-18 yaş aralığında işitme kaybı yaşayan çocuklarımız, İl Millî Eğitim Müdürlüğümüzün ve Şehit Halil Kantarcı Özel Eğitim Meslek Okulumuzun destekleriyle tespit edilmiştir. Şarkışla ilçemizden Kaymakamlığımızın destekleriyle 10 çocuğumuz, Sivas merkezden ise yine aynı kriterlere göre belirlenen öğrencilerimiz ve ailelerimiz ile birlikte bugün buradalar. Yapılan tespitler sonucunda çok sayıda yavrumuzun ölçümleri ve muayeneleri yapılmıştır. Bugün de burada 50 çocuğumuz bu projeden faydalanacaktır” dedi.

“Projenin en başından itibaren tamamen profesyonel bir çalışma yürütüldü” diyen Başkan Uzun, “Yurtdışından gelen kıymetli hocalarımız hem firma sahipleri hem uzman odyologlar hem de bu alanda akademik çalışmalarıyla tanınan değerli doktorlarımızdır. Bu isimler, işitme alanında firma ve akademik anlamda uluslararası ölçekte çok kıymetli bir birikimi temsil etmektedir. Almanya’dan getirdikleri cihazlarla Sivas’a geldiler. Burada, içinde bulunduğumuz Fidan Yazıcıoğlu Kültür Merkezi’nde kurslar için kullandığımız üç ayrı sınıf, adeta birer muayenehaneye dönüştürüldü. Kendi cihazlarını kurarak her çocuğumuz için özel ölçümler yaptılar. Bu ölçümlerin sonuçları Almanya’ya gönderildi ve her çocuğun işitme durumuna göre cihazlar özel olarak planlandı, programlandı. Cihazlar yavrularımıza takıldı ve iki gündür (dün ve bugün) testleri yapılmakta. Program öncesinde de kontroller gerçekleştirildi. Halen devam eden testler sayesinde, olası aksaklıkların önüne geçilerek cihazların doğru şekilde çalışması sağlanmış oldu” ifadelerini kullandı.

Başkan Uzun, konuşmanın devamında şu ifadelere yer verdi; “Sivas Belediyesi olarak proje ilk gündeme geldiği andan itibaren büyük önem verdik. Çalışma arkadaşlarımız ile istişare ederek bu projenin mutlaka hayata geçirilmesini istedik. Konuklarımızın yurtdışından Türkiye’ye getirilmeleri, burada misafir edilmeleri, kültür merkezimizin tahsis edilmesi, sınıflarımızın organize edilmesi, öğrencilerin tespit edilmesi gibi tüm süreçlerde Sivas Belediyesi olarak güçlü bir destek sağlamış bulunuyoruz. Emeği geçen herkese tekrar teşekkür ediyor, cihazlarına kavuşan yavrularımıza sağlık, mutluluk ve başarı diliyorum.”

Program sonunda Sivas Belediyesi ve projeye katkı sağlayan kurumlar arasında bir iş birliği protokolü imzalandı.



GÖKTİM KartalAir Takımı ABD'de şampiyon oldu
GÖKTİM KartalAir Takımı ABD'de şampiyon oldu
Sakarya’ya 15,2 kilometrelik yeni tramvay hattı
Emine Erdoğan: Sıfır Atık, iklim eyleminin güçlü araçlarından biri
CHP’den fon skandalı için Meclis araştırma önergesi
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Vietnam Devlet Başkanı ile görüştü
Yeşilova’da gençlerin yeni buluşma noktası olacak
Huawei, internet servis sağlayıcıları için Akıllı WAN Hedef Mimarisini tanıttı
ABD’ye hububat bakliyat yağlı tohumlar ihracatında 1 milyar dolar hedefi
FQ-42 Vengeance’ın yeni adresi Creech Hava Kuvvetleri üssü oldu
İzmir'de su ürünleri denetimleri aralıksız sürüyor
Ağıralioğlu: Okulda aç oturan çocuk olmayacak
Türkiye’de istihdam beklentisi yükseldi
Hyundai Motor'dan üniversite öğrencileri için staj fırsatı
PTT'den "Kılıç Dişli Kaplan" temalı anma pulu
Okul güvenliği için protokol imzalandı... Velilere de önemli görev çağrısı!
Oyuncu Müfit Can Saçıntı ifade verdi: Hukuki savunma yapmayacağım
Bursa'da 'Eker I Run' bu kez patili dostlarla koşulacak
YÖK doktora öğrencisi ve araştırma görevlisi için süreyi uzattı

GÖKTİM KartalAir Takımı ABD'de şampiyon oldu

Sakarya’ya 15,2 kilometrelik yeni tramvay hattı

Emine Erdoğan: Sıfır Atık, iklim eyleminin güçlü araçlarından biri

CHP’den fon skandalı için Meclis araştırma önergesi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Vietnam Devlet Başkanı ile görüştü

Yeşilova’da gençlerin yeni buluşma noktası olacak

  • Salı 22.3 ° / 15.7 ° Çok bulutlu
  • Çarşamba 19.4 ° / 12.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 19.8 ° / 10.8 ° Güneşli

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.AMED SPORTİF FAALİYETLER 6 4 1 1 8 13
2.GALATASARAY A.Ş. 6 4 1 1 3 13
3.BEŞİKTAŞ A.Ş. 6 4 2 0 7 12
4.KOCAELİSPOR 6 4 2 0 3 12
5.CORENDON ALANYASPOR 6 3 1 2 2 11
6.FENERBAHÇE A.Ş. 6 3 2 1 10 10
7.TRABZONSPOR A.Ş. 6 3 2 1 8 10
8.KASIMPAŞA A.Ş. 6 2 0 4 2 10
9.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 6 3 2 1 1 10
10.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 6 2 2 2 0 8
11.ARCA ÇORUM FK 6 2 3 1 1 7
12.İSTANBUL BAŞAKŞEHİR FK 6 2 3 1 -1 7
13.GENÇLERBİRLİĞİ 6 2 3 1 -8 7
14.ERZURUMSPOR FK 6 2 3 1 -8 7
15.TÜMOSAN KONYASPOR 6 1 4 1 -4 4
16.SAMSUNSPOR A.Ş. 6 1 4 1 -6 4
17.GÖZTEPE A.Ş. 6 0 3 3 -4 3
18.EYÜPSPOR 6 1 5 0 -14 3