BELEDİYE365 9.04.2025 04:15:30 0
Sosyal Belediyecilikte Zirve

Sosyal Belediyecilikte Zirve

Sosyal Belediyecilikte Zirve


 
                 
 

Niğde Belediyesi, sosyal belediyecilik anlayışıyla 2024 yılında da ihtiyaç sahiplerini yalnız bırakmadı. Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü aracılığıyla yıl boyunca binlerce vatandaşa gıda, giyim, yakacak, eğitim ve sağlık gibi birçok alanda destek sağlandı.

 

EĞİTİMDEN SAĞLIĞA, GIDADAN YAKACAĞA KAPSAMLI YARDIMLAR

2024 yılı içerisinde 25.000 aileye kuru gıda yardımı yapılırken, 6.500 aileye temizlik malzemesi ve 4.500 aileye bebek bezi desteği ulaştırıldı. Günlük olarak 55 aileye sıcak yemek sunulurken, 30 aileye ev eşyası yardımı ve günlük 350 aileye toplamda 1.400 ekmek desteği verildi.

Kış aylarında vatandaşların ısınma ihtiyacını karşılamak üzere 600 aileye odun, 60 aileye soba, 350 aileye ise kömür yardımı yapıldı. 1.300 kişiye giyecek yardımı ulaştırılırken, 20 aileye de manuel ve akülü tekerlekli sandalye desteği sağlandı. Engelsiz Taksi hizmetinden ise yıl boyunca 552 engelli vatandaş faydalandı.

Eğitime verdiği önemle de dikkat çeken Niğde Belediyesi, 1.750 öğrenciye kırtasiye, 550 öğrenciye okul forması desteği sağladı. Ayrıca Yaşlı Destek Projesi (YADES) kapsamında 843 yaşlıya; ev temizliği, kişisel bakım, hastane nakli, sıcak yemek, psikolojik destek ve çeşitli yardımlar ulaştırıldı.

 

BAŞKAN EMRAH ÖZDEMİR: “YALNIZ DEĞİLSİNİZ, YANINIZDAYIZ”

Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir, 2024 yılı boyunca gerçekleştirilen sosyal yardımlara ilişkin yaptığı açıklamada, sosyal belediyeciliği yalnızca bir hizmet modeli değil, bir vicdan meselesi olarak gördüklerini vurguladı.

Başkan Özdemir, “Belediye olarak temel önceliğimiz; ihtiyaç sahibi hiçbir vatandaşımızı yalnız bırakmamak, herkesin temel ihtiyaçlarını karşılayabileceği bir sosyal dengeyi sağlamaktır. 2024 yılı içerisinde Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğümüz aracılığıyla yürütülen çalışmalarla, gıdadan giyime, yakacaktan eğitim malzemelerine kadar her alanda on binlerce vatandaşımıza dokunduk. Bu çalışmalar sadece istatistik değil; her biri bir hayat, bir umut, bir tebessüm demektir” ifadelerini kullandı.

Eğitime yönelik desteklerin altını çizen Başkan Özdemir, “Geleceğimizin teminatı olan evlatlarımızın daha iyi şartlarda eğitim alabilmeleri için ne gerekiyorsa yapmaya devam edeceğiz. Öğrencilerimizin yanında olmayı sürdüreceğiz. Çünkü biliyoruz ki güçlü bir Niğde, iyi eğitim almış, özgüveni yüksek bireylerle mümkün olacaktır. Bu doğrultuda hem eğitim yardımlarımızı sürdürüyor hem de 4 yeni kütüphane açarak gençlerimize daha iyi eğitim koşulları sunuyoruz.” dedi.

Vatandaşların desteğiyle bu hizmetlerin daha da büyüyeceğini belirten Başkan Özdemir, sözlerini şöyle tamamladı: “Hiç kimse kendini yalnız hissetmesin istiyoruz. Biz büyük bir aileyiz. Niğde Belediyesi olarak bu ailenin her ferdine sahip çıkmak, onların yaşamını kolaylaştırmak, hayatlarına değer katmak için çalışmaya devam edeceğiz. Sosyal belediyecilik anlayışımızı kararlılıkla sürdüreceğiz.”

 

 

 

 

 


Niğde,Niğde Belediyesi
belediye365.com


Sakarya temel ilk yardım eğitimleriyle bilinçlendiriyor
Konya'da Karatay Kültür Merkezi hizmete girdi
Meme kanseri için pembe çiçekler toprakla buluştu
Yılmaz Akkılıç Bursa Araştırmaları Ödülü başvuruları başladı
Tepebaşı Belediyesi'nin Kış Dönemi Çocuk Oyun Grupları Başladı
Antalya Turizm Fuarı, 100 Ülkeden 2 Bin Katılımcıyla Kapılarını Açtı
BİK Genel Müdürü Çay'dan bölge müdürleriyle ilk toplantı
Kocasinan'da Muhtarlarla Yeni Sosyal Dönem Başlıyor
Çorlu'da Kuşaklar Arası Fidan Dikim Etkinliği Düzenlendi
Kadın Dostu Kentler Programı 3. Fazı Ankara'da Lansmanı Yapıldı
Turizmin başkenti Antalya'ya yeni kule... Likya'da ilham alındı
Denizli Büyükşehir’den gençlere yönelik turizm atağı
Çayırova'da renkli sonbahar etkinliği
Ordu'da Başkan Güler’den birlik ve hizmet vurgusu
Muğla’da iklim eylem planı çalıştayları başladı
Bursa Nilüfer'de kaçak yapıya yer yok
Başkan Tugay İzmir Körfezi'ndeki son çalışmaları anlattı
Jandarma, Çobanlar'da Kadınlara KADES Uygulamasını Tanıttı
Sakarya temel ilk yardım eğitimleriyle bilinçlendiriyor
Konya'da Karatay Kültür Merkezi hizmete girdi

Konya'da Karatay Kültür Merkezi hizmete girdi

Meme kanseri için pembe çiçekler toprakla buluştu

Yılmaz Akkılıç Bursa Araştırmaları Ödülü başvuruları başladı

Tepebaşı Belediyesi'nin Kış Dönemi Çocuk Oyun Grupları Başladı

Antalya Turizm Fuarı, 100 Ülkeden 2 Bin Katılımcıyla Kapılarını Açtı

BİK Genel Müdürü Çay'dan bölge müdürleriyle ilk toplantı

  • Çarşamba 21.4 ° / 12.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Perşembe 20.9 ° / 13.8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 24.4 ° / 12.8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 9 8 0 1 18 25
2.TRABZONSPOR A.Ş. 9 6 1 2 8 20
3.FENERBAHÇE A.Ş. 9 5 0 4 8 19
4.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 9 5 2 2 1 17
5.GÖZTEPE A.Ş. 9 4 1 4 8 16
6.SAMSUNSPOR A.Ş. 9 4 1 4 4 16
7.BEŞİKTAŞ A.Ş. 8 4 3 1 2 13
8.CORENDON ALANYASPOR 9 3 2 4 2 13
9.TÜMOSAN KONYASPOR 8 3 3 2 3 11
10.HESAP.COM ANTALYASPOR 9 3 5 1 -5 10
11.KASIMPAŞA A.Ş. 9 2 4 3 -3 9
12.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 8 2 4 2 -3 8
13.GENÇLERBİRLİĞİ 9 2 5 2 -4 8
14.İKAS EYÜPSPOR 9 2 5 2 -5 8
15.KOCAELİSPOR 9 2 5 2 -6 8
16.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 8 1 4 3 -2 6
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 9 0 4 5 -14 5
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 9 1 8 0 -12 3