BELEDİYE365 4.02.2026 13:10:08 0
Tarsus Belediye Meclisi Şubat Ayı Toplantısı Gerçekleştirildi

Tarsus Belediye Meclisi Şubat Ayı Toplantısı Gerçekleştirildi

Tarsus Belediye Meclisi'nin Şubat ayı olağan toplantısında, İsmetpaşa kentsel dönüşümünde başlangıç, çevre uyarıları, yeni araç alımları ve sosyal projeler gündeme geldi.


Tarsus Belediye Meclisi'nin 2026 yılı Şubat ayı olağan toplantısının ilk birleşimi, Belediye Başkanı Ali Boltaç başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıda ilgili müdürlüklerden ve komisyonlardan gelen evraklar görüşülerek karara bağlandı.

Geniş gündemle yapılan toplantıda kentsel dönüşümden çevre politikalarına, sosyal desteklerden kent sporuna kadar birçok konu ele alındı. Başkan Boltaç, alınan kararların Tarsus'un geleceği için önemli bir yol haritası oluşturduğunu ifade etti.

 

İsmetpaşa Kentsel Dönüşümünde İnşaat Başladı

 

Uzun süredir gündemde olan İsmetpaşa Mahallesi kentsel dönüşüm projesinde önemli bir aşamaya gelindiği belirtildi. Başkan Boltaç, "Hukuken ve teknik olarak projeye başlamamızı sağlayacak noktaya geldik, temel kazısına başladık." açıklamasını yaptı.

Projede toplam 11 blokta 446 konut ve 48 iş yerinin yer alacağı aktarıldı. Başkan Boltaç, sözleşmelerin büyük bölümünün yenilendiğini ve tüm hukuki süreçlerin çözüldüğünü kaydetti.

Kararlılık mesajı veren Boltaç, "Vira bismillah dedik, bu işe başladık. Bu işi sonuna getireceğimizin bilinmesini istiyorum. 'Boynumun borcu' demiştim; bugün itibarıyla ödenmeye başlamıştır." dedi.


Hafriyat ve Çevre Konusunda Kritik Uyarı

Son günlerde etkisini artıran yağışların ardından Tarsus genelinde yürütülen çalışmalar ve alınacak önlemler değerlendirildi. Başkan Boltaç, dere yataklarına yapılan müdahalelerin ciddi riskler oluşturduğuna dikkat çekti.

Sorunların en önemli nedenlerinden birinin dere yataklarının hafriyatla doldurulması olduğunu belirten Boltaç, "Dere yataklarını hafriyatla doldurur, bu alanları yapılaşmaya açarsanız günün sonunda bedelini hep birlikte öderiz. Suyun gidecek yolu kalmazsa mağduriyetler kaçınılmaz olur." ifadelerini kullandı.

Hafriyat firmalarının belirlenen döküm sahaları dışına çıkmamasının büyük önem taşıdığını vurguladı. İklim krizine karşı yürütülen çalışmalara da değinen Boltaç, yeşil dönüşüm projeleri ve yeşil çatı uygulamalarıyla hava kalitesini iyileştirmeye çalıştıklarını söyledi.

Sahada yürütülen çalışmalara ilişkin bilgi vererek, yağışların ardından ekiplerin gerekli müdahaleleri hızla gerçekleştirdiğini ve çalışmaların kesintisiz sürdüğünü belirtti.

Çağlayan Semt Pazarı Bu Yıl Tamamlanacak


Çağlayan Semt Pazarı proje alanının sit bölgesine yakın olması ve maliyet hesaplarının sağlıklı yapılabilmesi için ihalenin 2026 yılına ertelendiği açıklandı. Sürecin tamamlandığını ifade eden Başkan Boltaç, "Doğru bir yaklaşık maliyet için 2026 bayındırlık fiyatlarını bekledik. Günün sonunda çok güzel bir proje ortaya çıktı. Yaklaşık 1-1,5 ay içerisinde ihale sürecini başlatıp bitireceğiz. Bu sene içerisinde kapalı semt pazarına kavuşacaklar." dedi.

Gazipaşa Mahallesi için de yeni bir semt pazarı hedeflendiği, bu yıl veya gelecek yıl hayata geçirileceği bildirildi.

 

Araç Filosuna Güçlendirme Geliyor

Belediyenin hizmet kapasitesini artırmak amacıyla yeni araçların filoya katılacağı duyuruldu. Damperli kamyonlar, servis araçları, ekskavatör, greyder ve çöp kamyonlarının alınmasının planlandığı açıklandı.

 

Tarsus İdman Yurdu İçin Destek Çağrısı

Tarsus İdman Yurdu'nun kent için taşıdığı değere dikkat çeken Başkan Boltaç, "Kentimizin takımının başarılı olmasını çok arzu ederim. En nihayetinde bu memleketin takımıdır. Toplum buna sahip çıkacaksa herkesin beklenti içerisinde olmadan sürece destek olmasını arzu ederim." dedi.

Burhanettin Kocamaz Stadyumu'nun belediyeye devredilmesi durumunda bakım, tadilat ve onarımının en iyi şekilde yapılacağını söyledi.

Sosyal Destekler ve Üretici Stantları

Sosyal belediyecilik çalışmaları kapsamında çorba dağıtımlarının haftanın üç günü düzenli olarak sürdüğü belirtildi. Başkan Boltaç, soğuk kış sabahlarında vatandaşların güne bir tas sıcak çorbayla başlayabilmesini arzuladıklarını ifade etti.

Ayrıca 13-14 Şubat tarihlerinde St. Paul Meydanı'nda Sevgililer Günü kapsamında üretici stantları kurulacağı ve ALO 153 üzerinden başvuru alınacağı duyuruldu.

 

Deprem ve Özgecan Aslan Mesajı
 

Başkan Boltaç, Şubat ayında toplumsal hafızada iz bırakan 6 Şubat depremleri ile Özgecan Aslan'ın ölüm yıldönümünü hatırlatarak bu acıların unutulmaması gerektiğini vurguladı. Boltaç, "6 Şubat'ta yaşanan büyük felaket, kaybettiğimiz canların acısını hâlâ yüreğimizde hissettirirken dayanışmanın önemini bir kez daha gösterdi. Özgecan Aslan ise kadınların güvenle yaşayabildiği bir toplum kurma sorumluluğumuzu hatırlatan güçlü bir semboldür. Kendisini rahmetle anıyor, unutmuyoruz." ifadelerini kullandı.

Başkan Boltaç, "Bütün hizmetlerimizi vatandaşlarımız iyi olsun diyerek yapıyoruz. Alınan tüm kararların Tarsus'umuza hayırlı olmasını diliyorum." diyerek toplantıyı sonlandırdı.

 

 


Mersin,Tarsus Belediyesi

Mersin,Tarsus Belediyesi
belediye365.com


Atatürk Caddesi'nde İkinci Etap Altyapı ve Üstyapı Çalışmaları Tamamlandı
Eyüpsultan'da AFAD Gönüllülerine Uygulamalı Eğitim Verildi
Şuhut İlçe Sağlık Müdürü Babaoğlu, Belediye Başkanı Özaşkın'ı Ziyaret Etti
Kütahya'da Kadına Yönelik Şiddet ve Çocuk Koruma Çalışmaları Değerlendirildi
Kütahya'da Aile Bütçesi Yönetimi Semineri Düzenlendi
İpsala'dan TÜBİTAK çıkarması... Edirne'de 13 projenin 3’ü İpsala'dan
GA-ASI, yarı otonom müşterek muharebe uçağı uçuşuyla yeni bir dönüm noktasına ulaştı
Kütahya'da 7'den 77'ye Türk Halk Müziği Korosu Konser Verdi
Denizli'de Sınıflar Arası Futsal Turnuvası Heyecanı Yaşanıyor
Mustafa Salün Kitap Lansmanı ve Saygı Gecesi Gerçekleştirildi
Görele'deki taciz iddiasına Bakanlıktan 'sıfır tolerans'!
Pamukkale'de Halk Ekmek Büfe Sayısı 30'a Çıktı
Bursa Gürsu Zabıtası'ndan fırın denetimlerinde af yok
Siirt'te Engelli Bireylere Ücretsiz Tekerlekli Sandalye Bakım ve Onarım Hizmeti Başladı
Oxford International ve Berlin International eğitimdeki güçlerini birleştirdi
CGTN: Başkan Xi’nin Bahar Bayramı ziyareti, Çin’in halka verdiği önemi gözler önüne seriyor
Kepezspor Teknik Heyet ve Futbolcularla Buluşma Gerçekleştirildi
Tunceli'de Kar Erimesi Sonrası Ana Yollarda Temizlik ve Yıkama Çalışması

Atatürk Caddesi'nde İkinci Etap Altyapı ve Üstyapı Çalışmaları Tamamlandı

Eyüpsultan'da AFAD Gönüllülerine Uygulamalı Eğitim Verildi

Şuhut İlçe Sağlık Müdürü Babaoğlu, Belediye Başkanı Özaşkın'ı Ziyaret Etti

Kütahya'da Kadına Yönelik Şiddet ve Çocuk Koruma Çalışmaları Değerlendirildi

Kütahya'da Aile Bütçesi Yönetimi Semineri Düzenlendi

İpsala'dan TÜBİTAK çıkarması... Edirne'de 13 projenin 3’ü İpsala'dan

  • Cuma 12.9 ° / 7.9 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cumartesi 15.8 ° / 8.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 23.5 ° / 7.8 ° Güneşli

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 21 16 1 4 36 52
2.FENERBAHÇE A.Ş. 21 14 0 7 30 49
3.TRABZONSPOR A.Ş. 21 13 2 6 18 45
4.GÖZTEPE A.Ş. 21 11 3 7 15 40
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 21 10 4 7 10 37
6.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 21 9 6 6 14 33
7.SAMSUNSPOR A.Ş. 21 7 5 9 0 30
8.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 21 7 7 7 -6 28
9.KOCAELİSPOR 21 7 8 6 -4 27
10.CORENDON ALANYASPOR 21 4 6 11 -2 23
11.NATURA DÜNYASI GENÇLERBİRLİĞİ 21 6 11 4 -5 22
12.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 21 4 9 8 -9 20
13.TÜMOSAN KONYASPOR 21 4 9 8 -9 20
14.HESAP.COM ANTALYASPOR 21 5 11 5 -15 20
15.İKAS EYÜPSPOR 21 4 11 6 -13 18
16.KASIMPAŞA A.Ş. 21 3 11 7 -13 16
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 21 2 10 9 -26 15
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 21 3 15 3 -21 12