BELEDİYE365 19.07.2025 02:10:44 0
TEPEBAŞI BELEDİYESİ DOLANDIRICILARA KARŞI UYARDI

TEPEBAŞI BELEDİYESİ DOLANDIRICILARA KARŞI UYARDI

TEPEBAŞI BELEDİYESİ DOLANDIRICILARA KARŞI UYARDI


Tepebaşı Belediyesi, kurumun adı kullanılarak bir vatandaşın dolandırıldığını duyurdu. Yenibağlar Mahallesi’nde bulunan A.Y isimli vatandaşı arayan kişi kendisini Tepebaşı Belediyesi ile anlaşmalı bir firma olduklarını ve indirimli olarak kombi bakımı yaptıklarını belirterek şahsı dolandırdı. Tepebaşı Belediyesi, kurum ismini kullanarak vatandaşları dolandırmaya çalışan şahıslara karşı yasal süreç başlattı.

Tepebaşı Belediyesi yetkilileri, vatandaşları son günlerde gerçekleşen dolandırıcılık girişimlerine karşı uyardı. Belediyeye yapılan müracaat sonucu, Yenibağlar Mahallesi’nde yaşayan A.Y isimli bir vatandaşı telefonla arayan şahıslar, kendilerini Tepebaşı Belediyesi ile anlaşmalı bir firma olduklarını ve indirimli kombi bakımı yaptıklarını belirterek şahsı dolandırdığı öğrenildi. Tepebaşı Belediyesi tarafından ise kurum ismini kullanarak vatandaşları dolandırmaya çalışan şahıslara yönelik yasal süreç başlatıldı.

5 bin TL dolandırıldı

Olayı anlatan A.Y, “17 Temmuz 2025 tarihinde sabah saatlerinde Eskişehir Tepebaşı Belediyesi’nden aradığını söyleyen bir kadın, belediye ile anlaşmalı bir firma olduklarını, indirimli şekilde kombilere bakım yaptıklarını ve sadece 500 TL’ye kombiye bakabileceklerini söyledi. İlk başta kabul etmedim. Fakat ısrarla aradı, “Bu fırsatı kaçırmayın, neden böyle bir avantajı kabul etmiyorsunuz” şeklinde konuşarak ikna etti. Tepebaşı Belediyesi’nin adını da duyunca buna güven duyarak ikna oldum, evin adresini verdim. Kıyafetlerinde Tepebaşı Belediyesi yazılı iki erkek eve geldi. Kombiyi açtılar. Bizden önce kim yaptıysa her şeyi bozmuş dediler. 8 bin 500 TL istediler. O kadar olmadığını söylediğimde müdür diye hitap ettiği biri ile konuştu ve “5 bin TL versen yeter, yaşlılardan fazla almıyoruz” dedi. Benden 5 bin TL tahsil ettikten sonra teknik servis formu olduğunu söyledikleri belgeyi verdiler. Telefonuma da fatura olduğunu söyledikleri bir belge attılar. Form ve faturada yazan hizmetleri yerine getirmediler. Sadece peteklerin suyunu değiştirdiler. Görünüşleri ve konuşmaları inandırıcıydı. Onlar gittikten sonra arızanın giderilmediğini görünce, faturada bulunan iletişim numarasını aradım. Ancak cevap veren olmadı. Böyle olunca Tepebaşı Belediyesi’nin adını kullanarak dolandırıldığımı anladım. İlgili mercilere de şikayette bulundum” dedi.

Yasal süreç başlatıldı

Tepebaşı Belediyesi yetkilileri tarafından yapılan açıklamada, “Vatandaşların, kurumumuzun isminin kullanılması sureti ile ‘kombi bakımını indirimli yapıyoruz’ şeklinde arandığı tespit edilmiştir. Özellikle Yenibağlar Mahallesi’nde yaşayan bir vatandaşımızın, belediyemizle anlaşmalı olduğu iddia edilen kişiler tarafından kombi bakım hizmeti vaadiyle dolandırıldığı tarafımıza bildirilmiştir. Dolandırıcılar, vatandaşlarımızı telefonla arayarak kendilerini “Tepebaşı Belediyesi ile iş birliği içinde çalışan bir firma” olarak tanıtmakta, indirimli kombi bakımı teklif ederek güven sağlamaya çalışmaktadır. Belediyemiz, hiçbir özel firmayla evlere ücretli kombi bakımı, onarımı ya da benzeri hizmetler sağlanması konusunda iş birliği yapmamaktadır. Benzer şekilde telefonla aranarak belediyemiz adı kullanılarak bu tür iş birlikleri veya para yardımı istenen vatandaşlarımız kesinlikle itibar etmemeli ve konuyu emniyet birimlerine iletmelidir. Konuyla ilgili yasal süreci başlattık” denildi.

 


Eskişehir,Tepebaşı Belediyesi
belediye365.com


Vasiyetlerde e-devlet'te! Organ bağışı e-Nabız ve e-Devlet üzerinden yapılabilecek
Kocasinan'da Muhtarlarla Yeni Sosyal Dönem Başlıyor
Çorlu'da Kuşaklar Arası Fidan Dikim Etkinliği Düzenlendi
Kadın Dostu Kentler Programı 3. Fazı Ankara'da Lansmanı Yapıldı
Turizmin başkenti Antalya'ya yeni kule... Likya'da ilham alındı
Denizli Büyükşehir’den gençlere yönelik turizm atağı
Çayırova'da renkli sonbahar etkinliği
Ordu'da Başkan Güler’den birlik ve hizmet vurgusu
Muğla’da iklim eylem planı çalıştayları başladı
Bursa Nilüfer'de kaçak yapıya yer yok
Başkan Tugay İzmir Körfezi'ndeki son çalışmaları anlattı
Jandarma, Çobanlar'da Kadınlara KADES Uygulamasını Tanıttı
Sakarya temel ilk yardım eğitimleriyle bilinçlendiriyor
İzmir Bayraklı’da patlama! İzmir İtfaiyesi göçük altından kurtardı!
Kocasinan'da 'Bir Dilim Mutluluk' Projesi Kırsal Mahallelerde Devam Ediyor
Turizm Rehberlerinden Sırçalı Hotel'e Tam Not
Balıkesir’de Cumhuriyet coşkusu E-Sporla taçlanıyor
CHP'li Torun: Ordu-Giresun Havalimanı'nda sefer sayıları artmalı
Vasiyetlerde e-devlet'te! Organ bağışı e-Nabız ve e-Devlet üzerinden yapılabilecek
Kocasinan'da Muhtarlarla Yeni Sosyal Dönem Başlıyor

Kocasinan'da Muhtarlarla Yeni Sosyal Dönem Başlıyor

Çorlu'da Kuşaklar Arası Fidan Dikim Etkinliği Düzenlendi

Kadın Dostu Kentler Programı 3. Fazı Ankara'da Lansmanı Yapıldı

Turizmin başkenti Antalya'ya yeni kule... Likya'da ilham alındı

Denizli Büyükşehir’den gençlere yönelik turizm atağı

Çayırova'da renkli sonbahar etkinliği

  • Çarşamba 21.4 ° / 12.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Perşembe 20.9 ° / 13.8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 24.4 ° / 12.8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 9 8 0 1 18 25
2.TRABZONSPOR A.Ş. 9 6 1 2 8 20
3.FENERBAHÇE A.Ş. 9 5 0 4 8 19
4.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 9 5 2 2 1 17
5.GÖZTEPE A.Ş. 9 4 1 4 8 16
6.SAMSUNSPOR A.Ş. 9 4 1 4 4 16
7.BEŞİKTAŞ A.Ş. 8 4 3 1 2 13
8.CORENDON ALANYASPOR 9 3 2 4 2 13
9.TÜMOSAN KONYASPOR 8 3 3 2 3 11
10.HESAP.COM ANTALYASPOR 9 3 5 1 -5 10
11.KASIMPAŞA A.Ş. 9 2 4 3 -3 9
12.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 8 2 4 2 -3 8
13.GENÇLERBİRLİĞİ 9 2 5 2 -4 8
14.İKAS EYÜPSPOR 9 2 5 2 -5 8
15.KOCAELİSPOR 9 2 5 2 -6 8
16.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 8 1 4 3 -2 6
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 9 0 4 5 -14 5
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 9 1 8 0 -12 3