BELEDİYE365 13.04.2025 12:57:22 0
TURİZM HAFTASI’NDA KÜLTÜR, TARİH VE LEZZET YOLCULUĞU

TURİZM HAFTASI’NDA KÜLTÜR, TARİH VE LEZZET YOLCULUĞU

TURİZM HAFTASI’NDA KÜLTÜR, TARİH VE LEZZET YOLCULUĞU


İBB, 15-22 Nisan tarihleri arasındaki ‘Turizm Haftası’ için İstanbullulara ve şehri ziyaret eden tüm misafirlerine unutulmaz bir deneyim yaşatmaya hazırlanıyor. Kentin kültürel mirası ve zengin gastronomik lezzetlerini yeniden keşfetmek isteyenleri dopdolu ve heyecan verici bir hafta bekliyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Kültür Dairesi Başkanlığı Turizm Şube Müdürlüğü, ‘Turizm Haftası’ için dopdolu zengin içerikli bir program hazırladı. Turizm Haftası, 15 Nisan günü Artİstanbul Feshane’de gerçekleştirilecek açılış etkinliğiyle başlayacak. İstanbul’un destinasyon olarak güçlü yönleri, sürdürülebilir turizm yaklaşımları ve destinasyon pazarlamasında kültür ve sanatın rolünün konuşulacağı açılış etkinliği; 39 ilçenin ilgili müdürlükleri, İstanbul Turizm Platformu (İTP), İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü yetkilileri, Boğaziçi ve İstanbul Üniversitesi akademisyenlerinin katılımıyla gerçekleşecek.

 

ETKİNLİKLER ŞEHRİN FARKLI NOKTALARINDA DEVAM EDECEK

İstanbul’un turizm potansiyelini yansıtan her güne özel farklı temaların hazırlandığı program ve etkinlikler, şehrin farklı noktalarında devam edecek.

İstanbul Temalı Söyleşiler: 16 Nisan’da Koray Günyaşar, Levon Bağış ve Tuba Şatana’nın katılımıyla ‘İstanbul’un Gastronomik Kimliği ve Sokak Lezzetleri’ üzerine; 17 Nisan’da da Ali Hakan Eğilmez, Doç. Dr. Ahmet Bilir, Hüseyin Güngör ve İRO Başkanı Selçuk Eracun’un katılımıyla ‘Öykülerden Gerçeklere İstanbul’ üzerine düzenlenen paneller, tarihi atmosferiyle büyüleyen Sıbyan Mektebi’nde gerçekleştirilecek.

 

BEYOĞLU SİNEMASI’NDA PANELLER

18 Nisan’da İstanbul’un kültür hayatının vazgeçilmez duraklarından Beyoğlu Sineması’nda; Reis Çelik, Atalay Taşdiken ve Gökhan Atılmış’ın katılımıyla ‘Bir Film Platosu Olarak Kent (İstanbul)’ üzerine; Güven Kıraç, Sezai Gülşen ve Haluk Uluhan’ın katılımıyla da ‘Gezginlerin Gözünden Şehrin Cazibesi’ üzerine iki ayrı panel düzenlenecek.

 

KÜLTÜREL MİRAS KONUŞMALARI

22 Nisan’da ise Metrohan’da, ‘Kültürel Miras ve Turizm’ üzerine Şerif Yaşar, Kevork Özkaragöz ve Oktay Özel’in katılımıyla bir panel gerçekleştirilecek. Kentin farklı noktalarından katılan konuklara, İstanbul’un kültürel mirası ve turizm potansiyeli üzerine farklı bakış açıları sunulacak.

 

GASTRONOMİ GÜNLÜKLERİ

Gastronomi Günlükleri: 19-20 Nisan tarihlerinde Eyüpsultan’da gastronomi meraklılarıyla buluşacak olan Gastronomi Günlükleri; çeşitli söyleşiler, uygulamalı atölyeler ve özel tadım etkinlikleriyle dolu olacak. Bu etkinliklerle, İstanbul’un gastronomi turizmine sağladığı katkı vurgulanacak ve katılımcılar unutamayacakları lezzet deneyimleri yaşayacak.

 

KEŞİF DOLU GEZİLER

Keşif Dolu İstanbul Gezileri: Turizm Haftası boyunca 15-20 Nisan tarihleri arasında her gün düzenlenecek olan gezi programlarıyla İstanbul’un gizli kalmış güzellikleri, tarihî zenginlikleri ve kültürel mirasları katılımcılarla buluşacak. Rehber eşliğinde gerçekleşecek olan bu gezilerde, şehrin bilinmeyen hikayelerine ve az keşfedilmiş noktalarına tanıklık edilecek.


İstanbul,İstanbul Belediyesi
belediye365.com


'Tutsak Muhittin Böcek'ten Antalyalılara mesaj
Esra Dündar’dan “Terörsüz Türkiye” vurgusu
Bakan Göktaş'tan 15 Temmuz şehidi Ömer Takdemir’in ailesine ziyaret
Mardin’de sıcaklık 46 dereceye ulaştı
Bursa Büyükşehir Belediyesporlu karatecilerden 8 madalya
Deprem bölgesindeki borçların yapılandırılmasına yeni süre
İstanbul Büyükçekmece’nin yeni başkanı belli oldu
Sakarya'da Topça Köprüsü’nün o güzergahında çalışma yapılacak
37. Uluslararası Altın Karagöz Halk Dansları birincisi Bulgaristan oldu
Hayati risk taşıyan bozukluk: Anoreksiya nervosa’nın tehlikelerine dikkat
İzmir Urla’daki orman yangını kontrol altında
Büyükşehir, Bursalı sanatçı Cemal Nadir’in anısını yaşatıyor
‘Yaşamak Güzel Şey Be Kardeşim’ sergisi, 9 Eylül'e kadar açık
Sakarya SGM’de serinleten şenlik
Kocaeli'de düğüne gitti, vatandaşla sohbet etti
Sakaryalı sporcularından en özel dereceler
Mısır ithalatına 500 bin tonluk tarife kontenjanı açıldı
Muğla'da Milas Belediyesi araç filosunu güçlendiriyor
'Tutsak Muhittin Böcek'ten Antalyalılara mesaj
Esra Dündar’dan “Terörsüz Türkiye” vurgusu

Esra Dündar’dan “Terörsüz Türkiye” vurgusu

Bakan Göktaş'tan 15 Temmuz şehidi Ömer Takdemir’in ailesine ziyaret

Mardin’de sıcaklık 46 dereceye ulaştı

Bursa Büyükşehir Belediyesporlu karatecilerden 8 madalya

Deprem bölgesindeki borçların yapılandırılmasına yeni süre

İstanbul Büyükçekmece’nin yeni başkanı belli oldu

  • Pazartesi 36.6 ° / 17.2 ° Güneşli
  • Salı 35.2 ° / 17.2 ° Güneşli
  • Çarşamba 36.7 ° / 17.1 ° Güneşli

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 36 30 1 5 60 95
2.Fenerbahçe 36 26 4 6 51 84
3.Samsunspor 36 19 10 7 14 64
4.Beşiktaş 36 17 8 11 23 62
5.İstanbul Başakşehir 36 16 14 6 4 54
6.Eyüpspor 36 15 13 8 5 53
7.Trabzonspor 36 13 11 12 13 51
8.Göztepe 36 13 12 11 9 50
9.Rizespor 36 15 17 4 -6 49
10.Kasımpaşa 36 11 11 14 -1 47
11.Konyaspor 36 13 16 7 -5 46
12.Alanyaspor 36 12 15 9 -7 45
13.Kayserispor 36 11 13 12 -12 45
14.Gazişehir Gaziantep 36 12 15 9 -5 45
15.Antalyaspor 36 12 16 8 -25 44
16.Bodrum FK 36 9 17 10 -17 37
17.Sivasspor 36 9 19 8 -16 35
18.Hatayspor 36 6 22 8 -27 26
19.Adana Demirspor 36 3 28 5 -58 2