EKONOMİ 13.07.2025 18:18:29 0
Türk moda endüstrisi

Türk moda endüstrisi 'Yeni Dünya' yolcusu

Türk moda endüstrisi 'Yeni Dünya' yolcusu


Türk Moda Endüstrisi, Amerika Birleşik Devletleri’nin, Çin’e karşı yüksek gümrük vergileri koyması sonrasında ABD pazarındaki pazar payını artırma konusunda ümitlendi.

İZMİR (İGFA) - Yeni Dünya’ya 2024 yılında 856 milyon dolarlık ihracat yapan Türk Moda Endüstrisi, 2025 yılında ihracatını 1 milyar doların üzerine çıkarmayı hedefliyor. Türk Moda Endüstrisi, ABD’yle yeni ihracat bağlantıları kurmak için Ege Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği’nin Türkiye Milli Katılım Organizasyonuyla PV Manufacturing New York Fuarı’na 12 firmayla katılıyor.

İKİ YIL ARADAN SONRA TEKRAR MİLLİ KATILIM OLACAK

Ege Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Burak Sertbaş, ABD’nin 2024 yılında 102 milyar dolara ulaşan giyim ithalatından 1 milyar dolar pay almak için 2 yıl aradan sonra PV Manufacturing New York Fuarı’na Milli Katılım Organizasyonu yapma kararı aldıklarını dile getirdi.

Hazır giyim sektörünün ana ihraç pazarı Avrupa Birliği’ndeki resesyonun 2025 yılında da devam ettiğinin altını çizen Sertbaş, “Türkiye’deki yüksek enflasyon düşük kur politikası Türkiye’nin dünya genelinde ‘Pahalı Ülke’ imajını daha da güçlendirdi. Günümüzde Mısır ve Uzakdoğulu rakiplerimize göre yüzde 40-50 civarında daha pahalı kalıyoruz. Tüm bu olumsuzluklara rağmen ihraç pazarlarımızda üretime devam ettiğimizi göstermek durumundayız. ABD pazarı aynı zamanda Ticaret Bakanlığımızın ‘Uzak Ülkeler Stratejisi’yle de uyumlu bir pazar” diye konuştu.

ABD TÜRKİYE’NİN EN BÜYÜK 6. PAZARI

Türkiye’nin ABD’ye hazır giyim ve konfeksiyon ihracatının 2025 yılının ilk yarısında, 2024 yılının aynı dönemine göre yüzde 1’lik artışla 395 milyon dolar olduğunu paylaşan Ege Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Üyesi veDış Pazar Stratejileri Geliştirme Komitesi Başkanı Tala Uğuz, ABD’nin Türkiye’nin hazırgiyim sektöründe 2024 yılında en büyük altıncı ihracat pazarı konumunda olduğuna vurgu yaptı.

PV Manufacturing New York Fuarı’na İzmir’den 10, İstanbul’dan 2 firmayla katılacakları bilgisini veren Uğuz, “EHKİB Milli Katılım Organizasyonumuzda fuara katılım sağlayacak 12 katılımcı firmamız ile ABD’li müşterilerin fuar alanında bir noktada ikili iş görüşmeleri yapmalarını planlıyoruz. Bu konuda uzman bir firmadan Firma Eşleştirme hizmeti aldık. PR şirketince firmalarımıza uygun ABD’li alıcıların fuara davet edilmesi konusunda çalışmalar yapıldı. Fuardan alınacak verimin artırılması amacıyla 2 gün süresince 100’den fazla iş görüşmesi yapılmasını hedefliyoruz” ifadelerini kullandı.

Ege Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği olarak 2025 yılının ikinci yarısında Eylül’de PV Manufacturing Paris ve Munich Fabric Start the Source Fuarlarına ve Kasım’da Londra’da Fashion SVP Fuarı’na Türkiye Milli Katılım Organizasyonu yapacaklarını anlatan Uğuz, 2025 yılı sonunda 4 ülkede 6 fuara 80 firmanın katılımına öncülük etmiş olacaklarını sözlerine ekledi.



Halk Ozanı Ali Kızıltuğ, Keçiören’de türkülerle anıldı
Bursa Hamitler'de 43 yıllık ortaokul yıkıldı... Yerine modern okul geliyor
Sakarya'nın simgesi 'Tarihi Çark' yenileniyor
Ankara Keçiören'de Okan Çağan Parkı açıldı
Bursa Şehir Hastanesi'nde ilk tüp bebek dünyaya geldi
Başkan Altay, Konya'ya gelen misafirler ve esnafla buluştu
Kocaeli'de Başkan Büyükakın, Eskihisar Kavşağı'nda son durumu inceledi
Aksaçlılar Derneği'nden İzmir Barosu'na tepki
Ünlü Dedektif Savaş Kurtbaba, üniversitelilerle buluştu
UNESCO'da Türkiye'nin varlık sayısı artıyor! Zerzevan Kalesi ve Mithraeum 2026'da değerlendirilecek
Sakarya Büyükşehir ve İŞKUR’dan engellilere kariyer desteği
Urfa Kent Sempozyumu, Şanlıurfa'nın Geleceğini Tartışmak Üzere Başladı
Köy Enstitüleri Bursa'da Panelle Anıldı: Üretken ve Aydınlanmacı Modelin İzleri
İstanbul Maltepe’de disiplinlerarası sanat buluşması
Libya ve Afrika’ya ticaret kapısı, Yenişehir’den açıldı
Kadın dayanıklılığı ekonomiye güç katıyor
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan futbolda yasa dışı bahis tepkisi: Bu skandallar bizi üzdü!
Bilecik Valisi Sözer’den Gazi Halil Er’e anlamlı ziyaret

Halk Ozanı Ali Kızıltuğ, Keçiören’de türkülerle anıldı

Bursa Hamitler'de 43 yıllık ortaokul yıkıldı... Yerine modern okul geliyor

Sakarya'nın simgesi 'Tarihi Çark' yenileniyor

Ankara Keçiören'de Okan Çağan Parkı açıldı

Bursa Şehir Hastanesi'nde ilk tüp bebek dünyaya geldi

Başkan Altay, Konya'ya gelen misafirler ve esnafla buluştu

  • Pazar 12 ° / 2.6 ° Güneşli
  • Pazartesi 9.7 ° / 2.1 ° false
  • Salı 12.7 ° / 2.5 ° Güneşli

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 16 12 1 3 24 39
2.TRABZONSPOR A.Ş. 15 10 1 4 14 34
3.FENERBAHÇE A.Ş. 15 9 0 6 18 33
4.GÖZTEPE A.Ş. 15 7 3 5 9 26
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 15 7 4 4 7 25
6.SAMSUNSPOR A.Ş. 15 6 2 7 6 25
7.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 15 6 4 5 -1 23
8.KOCAELİSPOR 15 5 6 4 -3 19
9.CORENDON ALANYASPOR 16 3 4 9 -1 18
10.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 16 4 6 6 -3 18
11.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 15 4 6 5 3 17
12.TÜMOSAN KONYASPOR 15 4 7 4 -4 16
13.GENÇLERBİRLİĞİ 16 4 9 3 -4 15
14.KASIMPAŞA A.Ş. 16 3 7 6 -7 15
15.HESAP.COM ANTALYASPOR 16 4 9 3 -14 15
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 16 2 6 8 -17 14
17.İKAS EYÜPSPOR 16 3 9 4 -11 13
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 15 2 11 2 -16 8