Türk yaş meyve sebzeleri Madrid’de görücüye çıktı
Türk yaş meyve sebzeleri Madrid’de görücüye çıktı
2026 yılının ocak – eylül döneminde ihracatlarını yüzde 42’lik artışla 2 milyar 229 milyon dolardan 3 milyar 170 milyon dolara çıkaran yaş meyve sebze ihracatçıları, 2026 yılı sonunda ihracatlarını 5 milyar dolara çıkarmak için Madrid’de Fruit Attraction Fuarı’na katıldılar.
İZMİR (İGFA) - 2026 yılının ocak – eylül döneminde ihracatlarını yüzde 42’lik artışla 2 milyar 229 milyon dolardan 3 milyar 170 milyon dolara çıkaran yaş meyve sebze ihracatçıları, 2026 yılı sonunda ihracatlarını 5 milyar dolara çıkarmak için Madrid’de Fruit Attraction Fuarı’na katıldılar.
Avrupa'nın en önemli yaş meyve sebze fuarlarından biri olan Fruit Attraction, 6-8 Ekim 2026 tarihlerinde IFEMA MADRID ile İspanya Meyve Sebze Üretici ve İhracatçıları Federasyonu (FEPEX) iş birliğinde, Madrid'deki IFEMA Fuar Merkezi'nde düzenlendi.
Fruit Attraction Fuarı’nın taze ürünler, lojistik, yardımcı sanayi ile inovasyon ve teknoloji alanlarını tek çatı altında buluşturan bir fuar olduğunu dile getiren Ege Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği Başkanı Cengiz Balık, üç gün boyunca Türkiye’nin yaş meyve sebze ürünlerindeki potansiyelini dünyanın dört bir tarafından gelen ithalatçılarla paylaştıklarını vurguladı.
İspanya’ya ihracatta yüzde 233’lük artış
Türkiye’nin İspanya’ya yaş meyve sebze ihracatının 2025 yılının ocak – eylül döneminde 2,4 milyon dolarken, 2026 yılının ocak – eylül döneminde yüzde 233’lük artışla 8 milyon doları aştığını belirten Balık, kiraz, nar ve mandalinanın en çok ihraç edilen ürünler olduğunu, 2026 yılında İspanya’ya yaş meyve sebze ihracatında 10 milyon doları aşmayı hedeflediklerini, ilerleyen yıllarda 20 milyon dolar rakamına ulaşmayı amaçladıklarını kaydetti.
Eyüp Kahveci'den İsmet Güral'a ziyaret
Kocaeli'de sağanak sonrası yoğun mesai
Belediye Başkanı Ahmet Sait Sadrettin Türkan'dan İl Jandarma Komutanı'na Ziyaret
Manisalı kadınlar Efes Selçuk'un tarihi ve kültürel mirasını keşfetti
Başkan Usta'dan Bursa Tarım ve Hayvancılık Fuarı'na ziyaret
Türk yaş meyve sebzeleri Madrid’de görücüye çıktı
- Cumartesi 15.1 ° / 8.6 ° Çok bulutlu
- Pazar 15.9 ° / 9.8 ° Güneşli
- Pazartesi 17.8 ° / 10.7 ° Güneşli


