SPOR 27.10.2026 14:34:12 0
Türkiye, 29 Ekim'de 81 ilde pedallayacak

Türkiye, 29 Ekim'de 81 ilde pedallayacak

Türkiye, 29 Ekim'de 81 ilde pedallayacak

Reklam

Türkiye Bisiklet Federasyonu, Cumhuriyetimizin 103. yılında tüm Türkiye’yi daha sağlıklı, daha yaşanabilir ve daha yeşil bir gelecek için pedal çevirmeye davet ediyor.

İSTANBUL (İGFA) - Türkiye Bisiklet Federasyonu, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda “Türkiye Pedallıyor” etkinliğiyle bisikletin birleştirici gücünü Türkiye’nin dört bir yanına taşıyor.

Türkiye’nin ev sahipliğinde Antalya’da gerçekleştirilecek Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği Konferansı (COP31) ile iş birliği kapsamında düzenlenecek etkinlik, toplumun her kesimini Cumhuriyet için, doğa için ve sağlıklı bir gelecek için pedal çevirmeye çağırıyor.

Lisanslı sporculardan günlük ulaşımda bisiklet kullananlara, bisiklet kulüplerinden ailelere, öğrencilerden doğa ve turizm tutkunlarına kadar herkese açık katılım çağrısı, 81 ilde ortak bir mesajı yaygınlaştırmayı hedefliyor: “Daha yeşil bir gelecek için pedal çevir!”

“Türkiye Pedallıyor” etkinlikleri, 29 Ekim–1 Kasım tarihleri arasında farklı şehirlerde, farklı gün ve saatlerde gerçekleştirilecek. İllere göre etkinlik tarihleri, saatleri ve başlangıç noktaları, 28 Ekim’de Türkiye Bisiklet Federasyonu resmî internet sitesi www.bisiklet.org.tr adresinin “Duyurular” bölümünde yayımlanacak. Katılımcılar, kendi şehirlerindeki etkinliğe ilişkin ayrıntılara ve güncel bilgilere federasyon web sitesi üzerinden ulaşabilecek.

Etkinliğin İstanbul buluşması, 31 Ekim Cumartesi günü gerçekleştirilecek. Beşiktaş Meydanı’ndan saat 10.00’da başlayacak bisiklet turunda katılımcılar, yaklaşık 10 kilometrelik parkurda pedal çevirecek.

CUMHURİYET COŞKUSU, İKLİM FARKINDALIĞIYLA BULUŞUYOR

9–20 Kasım 2026 tarihlerinde Antalya’da düzenlenecek COP31 öncesinde gerçekleştirilecek “Türkiye Pedallıyor”, iklim değişikliğiyle mücadelede günlük yaşam tercihlerinin ve ortak hareket etmenin önemine dikkat çekecek. Etkinlikle, bisiklet kullanımının yaygınlaşması ve iklim farkındalığının kalıcı alışkanlıklara dönüşmesi için toplumsal katılımın güçlendirilmesi amaçlanıyor.

Kullanımı sırasında egzoz emisyonu üretmeyen bisiklet, motorlu araç yolculuklarının yerini aldığında ulaşım kaynaklı karbon emisyonlarının azaltılmasına katkı sağlıyor.

Fiziksel aktiviteyi günlük yaşamın bir parçası hâline getirirken daha yaşanabilir kentleri, çevreye duyarlı ulaşımı ve sürdürülebilir turizmi destekliyor.

Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanı Emin Müftüoğlu, uygun mesafelerde ve güvenli koşullarda otomobil yerine bisikleti tercih etmenin ulaşım kaynaklı emisyonları azaltmaya katkı sağlayabileceğine dikkati çekerek, "Bu tercihin yaygınlaşması için güvenli bisiklet yolları, bisikletli ulaşımı destekleyen uygulamalar ve erken yaşta kazanılan alışkanlıklar büyük önem taşıyor. Hedefimiz, 29 Ekim’de oluşacak heyecanı yılın her gününe taşımak; daha fazla insanın bisiklete bindiği ve çevreye duyarlı yaşam alışkanlıklarını benimsediği bir Türkiye için hep birlikte pedal çevirmek" diye konuştu.



İstanbul merkezli suç örgütlerine 30 ilde 85 gözaltı!
İstanbul merkezli suç örgütlerine 30 ilde 85 gözaltı!
Ege Belediyeler Birliği İzmir'de toplandı
Mersin’in genç yetenekleri robotikte Türkiye derecesi elde etti
Sakarya’da ulaşım konforu için çalışmalar sürüyor
Yeni Parti'ye geçmişti, istifa etti! Karaburun Belediye Başkanı'ndan istifa açıklaması: Onurumu korumak için
Bakan Ersoy, Can Atilla'yı ağırladı
Bakırköy'de operasyon ardından Başkan Ovalıoğlu’ndan ilk açıklama
Türkiye, 29 Ekim'de 81 ilde pedallayacak
İşsizlikte sert yükseliş! Eylül ayında 198 bin kişi daha işsiz kaldı
Trabzon’un asırlık lezzetleri Gastronomi Festivali’nde tanıtılacak
İzmit ile Mudanya’dan sosyal hizmetlerde güç birliği
Bursa İnegöl'de 122 personele yalın temelleri eğitimi
Kocaeli ile Kosova arasında dostluk köprüsü
Manisa Sarıgöl'de taşkın riskine karşı hamle
Sakaryalı minikler “Bir Hikaye Bin Neşe” ile eğlendi
Bursa'da Yıldırımlı çocuklar ‘Evden Uzakta’ ile tiyatroyla buluştu
Denizli TÜYAP Kitap Fuarı 280 bin ziyaretçiye ulaştı
TOFAŞ, EuroCup’ta Wroclaw deplasmanında

İstanbul merkezli suç örgütlerine 30 ilde 85 gözaltı!

Ege Belediyeler Birliği İzmir'de toplandı

Mersin’in genç yetenekleri robotikte Türkiye derecesi elde etti

Sakarya’da ulaşım konforu için çalışmalar sürüyor

Yeni Parti'ye geçmişti, istifa etti! Karaburun Belediye Başkanı'ndan istifa açıklaması: Onurumu korumak için

Bakan Ersoy, Can Atilla'yı ağırladı

  • Salı 15.4 ° / 11.3 ° Hafif sağnak yağışlı
  • Çarşamba 17.1 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 16.5 ° / 13.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 9 7 1 1 7 22
2.AMED SPORTİF FAALİYETLER 9 6 1 2 10 20
3.TRABZONSPOR A.Ş. 9 6 2 1 14 19
4.BEŞİKTAŞ A.Ş. 9 6 3 0 8 18
5.FENERBAHÇE A.Ş. 9 5 3 1 15 16
6.KASIMPAŞA A.Ş. 9 4 1 4 4 16
7.KOCAELİSPOR 9 5 4 0 2 15
8.ERZURUMSPOR FK 9 4 3 2 -4 14
9.ARCA ÇORUM FK 9 4 4 1 3 13
10.GÖZTEPE A.Ş. 9 3 3 3 3 12
11.CORENDON ALANYASPOR 9 3 3 3 -2 12
12.İSTANBUL BAŞAKŞEHİR FK 9 3 4 2 -2 11
13.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 9 3 5 1 -4 10
14.TÜMOSAN KONYASPOR 9 2 5 2 -3 8
15.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 9 2 5 2 -6 8
16.GENÇLERBİRLİĞİ 9 2 5 2 -11 8
17.SAMSUNSPOR A.Ş. 9 1 7 1 -13 4
18.EYÜPSPOR 9 1 8 0 -21 3