BELEDİYE365 2.04.2025 16:51:23 0
TÜRKİYE’NİN GİDİŞİ İYİ, DAHA İYİ OLACAK

TÜRKİYE’NİN GİDİŞİ İYİ, DAHA İYİ OLACAK

TÜRKİYE’NİN GİDİŞİ İYİ, DAHA İYİ OLACAK


Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Trabzon’dan Türkiye’ye ilişkin mesajlar verdi. Bakan Uraloğlu, “Türkiye’nin genel gidişatı çok iyi, çok daha iyi olacak. Türkiye gerek dünyadaki konjonktürden gerekse de iç dinamiklerden etkilenebilir; ama hedefimizde bir sapma yok. Enflasyonu iki haneli rakamların altına tek rakamlı hanelere indirmeyi hedefliyoruz. Birileri sizin diz çöktüğünüzü zannedebilir ama o daha yukarı zıplama hamlesidir.” dedi. Uraloğlu ayrıca, Trabzon’un Raylı Sistem Hattı projesini bu sene bitirmeyi, gelecek sene yatırım programına almayı hedeflediklerini bildirdi.

 

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Ramazan Bayramı vesilesiyle baba ocağı Trabzon’da vatandaşlar ile bir araya geldi. Hemşerileriyle bayramlaşan ve vatandaşlarla birebir görüşen Bakan Uraloğlu, herkesin Ramazan Bayramı’nı tebrik etti. İlk olarak ailesiyle bir araya gelerek bayramlaşan Bakan Uraloğlu, ardından Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nde düzenlenen bayram programına katıldı. Bakan Uraloğlu, burada da il protokolü, belediye çalışanları ve vatandaşlarla bayramlaştı.

 

“Bayramlar Birlikteliğimizin, Beraberliğimizin Pekiştiği Günlerdir”

 

Bakan Uraloğlu yaptığı açıklamada, “Bayramlar birlikteliğimizin, beraberliğimizin pekiştiği günlerdir. Ufak tefek kırgınlıkların giderildiği günlerdir. Biz de Trabzon’da baba ocağında olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Gün boyu programlarımız olacak, saat 14.00’te de inşallah Meydan’da bayramlaşmamızı gerçekleştireceğiz.” ifadelerini kullandı.

 

Bakan Uraloğlu, sıkıntılı günler geçiren coğrafyaları da anımsatarak “Gazze’den Doğu Türkistan’a kadar Müslüman kardeşlerimizin ve soydaşlarımızın sıkıntılı olduğu bölgeler var. Allahutaala inşallah onların da zorluklarını bu bayram gidersin. Onların da özgürlüklerine bir an önce kavuşmalarına Allahutaala bir an önce nasip etsin.” diye konuştu.

 

Yola Çıkan Vatandaşlara Uyarı

 

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı olarak, Ramazan Bayramı vesilesiyle yola çıkanlara da mesaj veren Bakan Uraloğlu, “Yolda olan kardeşlerimize, vatandaşlarımıza mutlaka trafik kurallarına uyarak seyretmelerini ve sağ salim olarak gidecekleri yere gitmelerini ve dönmelerini Rabbimden niyaz ediyorum. Onlara da mutlaka kurallara uymalarını tavsiye ediyorum.” dedi.

 

Trabzon’a 32 Kilometrelik Raylı Sistem Hattı

 

Ulaşım yatırımları hakkında da açıklamada bulunan Bakan Uraloğlu, “Trabzonluların en yoğun olarak talep ettiği Raylı Sistemdir. Bu anlamda da Büyükşehir Belediyemizle beraber bir proje ortaya koyduk ve Sayın Cumhurbaşkanımızın takdiri ve onayı ile sorumluluğunu Bakanlık bünyesine aldık.” ifadelerini kullandı. Projenin Akçaabat’tan Yomra’ya kadar ulaşacağını sözlerine ekleyen Bakan Uraloğlu, “32 kilometrelik bir hat, yani Şehir Hastanesi’nden stadyumundan, Meydan’a üniversitesine kadar bütün etapları kapsayacak şekilde. Hedefimiz bu sene projesini bitirmek. Önümüzdeki sene de yatırım programına almak hedefimiz. Bu hedef doğrultusunda Büyükşehir ve Bakanlığımızın ekipleri devam ediyor.” dedi.

 

Güney Çevre Yolu’na ilişkin de açıklamada bulunan Bakan Uraloğlu, “Güney Çevre Yolu’na başladık. Akçakale’den girdik. Toplam 4 tünelde çalışıyoruz.” açıklamasında bulundu. Kanuni Bulvarı’ndaki çalışmalarda da sona geldiklerini belirten Uraloğlu, çalışmalara devam ettiklerinin de altını çizdi.

 

Trabzon Havalimanı’nda bugün 80 uçuş olduğunu belirten Uraloğlu, Trabzon Havalimanı’nda iç ve dış hatlar terminallerinde bazı düzenlemeler yaptıklarını belirterek, havalimanındaki çalışmaların bir kısmının da bu sene tamamlanacağını belirtti. Uraloğlu, “Trabzon Havalimanı’nın pisti 2 bin 600 metredir. Artık yeterli değil, taksi yolu yoktur. Dolayısıyla yeni havalimanı projesinin detaylarına çalışıyoruz.” ifadelerini kullandı.

 

Türkiye’nin Genel Gidişatı Çok Daha İyi Olacak

 

Türkiye’nin genel gidişatını da değerlendiren Bakan Uraloğlu, “Türkiye’nin genel gidişatı çok iyi, çok daha iyi olacak. Bazı ufak tefek geçişler olabilir. Türkiye gerek dünyadaki konjonktürden gerekse de iç dinamiklerden etkilenebilir; ama hedefimizde bir sapma yok. Enflasyonu iki haneli rakamların altına tek rakamlı hanelere indirmeyi hedefliyoruz. Bazen biraz duraklarsınız bazen dizinizi biraz bükersiniz. Birileri sizin diz çöktüğünüzü zannedebilir ama o daha yukarı zıplama hamlesidir. Türkiye bunu yaşadı bundan sonra da yaşayacak.” açıklamasında bulundu.


Ankara,Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı
belediye365.com


Bursa Karacabey Belediye Başkanı İYİ Parti'den istifa etti!
Kayseri Talas'a yatırım fırsatı
Musıki Eğitim Vakfı'ndan Zekai Dede’ye saygı konseri
Şampiyon güzel başkanın sevinç gözyaşları
'Akıl ve Zeka Oyunları' Çayırova'da ödüllendirdi
Bursa'da Nilüfer Belediyespor için destek çağrısı
Bursalı 'Pirge' ihracatın 'metalik yıldızı' oldu!
Mobilyanın Başkenti İnegöl’de 52'nci buluşma
Bursa'yı tiyatro coşkusu sardı
Bursa kent belleğine yeni bir kaynak daha... Atatürk Bursa’sında Modernleşme...
Kayısının başkentini de 'don' vurdu! Başkan Er, Cumhurbaşkanı Erdoğan'la görüştü
Kruvaziyer turizminin yükselişi sürüyor... Potansiyelin üzerine çıkıldı
'102. Yılda 100+2 Sergi' projesi Kütahya’da hayat buldu
“Sağlıklı Beslenme Yolculuğum” başladı
Uşak tekstil geri dönüşümünde dünya birincisi oldu
BTP Genel Başkanı Hüseyin Baş: O tutarlı bir insandı
Sakarya Büyükşehir’in özel çocukları aileleriyle birlikte panelde buluştu
Konya Bilim Merkezi’nde 7. Fizik Masterclass etkinliği
Bursa Karacabey Belediye Başkanı İYİ Parti'den istifa etti!
Kayseri Talas'a yatırım fırsatı

Kayseri Talas'a yatırım fırsatı

Musıki Eğitim Vakfı'ndan Zekai Dede’ye saygı konseri

Şampiyon güzel başkanın sevinç gözyaşları

'Akıl ve Zeka Oyunları' Çayırova'da ödüllendirdi

Bursa'da Nilüfer Belediyespor için destek çağrısı

Bursalı 'Pirge' ihracatın 'metalik yıldızı' oldu!

  • Çarşamba 20.9 ° / 6.3 ° Güneşli
  • Perşembe 21.9 ° / 7.6 ° Güneşli
  • Perşembe 21.9 ° / 7.6 ° Güneşli

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 29 23 1 5 42 74
2.Fenerbahçe 29 22 2 5 47 71
3.Samsunspor 30 15 9 6 9 51
4.Eyüpspor 30 14 8 8 16 50
5.Beşiktaş 29 13 7 9 12 48
6.İstanbul Başakşehir 29 13 10 6 9 45
7.Gazişehir Gaziantep 29 12 11 6 1 42
8.Antalyaspor 30 11 12 7 -19 40
9.Trabzonspor 29 10 10 9 11 39
10.Göztepe 29 10 10 9 9 39
11.Kasımpaşa 30 9 9 12 -4 39
12.Konyaspor 30 10 13 7 -6 37
13.Kayserispor 29 9 11 9 -11 36
14.Bodrum FK 30 9 14 7 -10 34
15.Rizespor 29 10 15 4 -14 34
16.Sivasspor 30 8 15 7 -10 31
17.Alanyaspor 29 8 14 7 -11 31
18.Hatayspor 29 4 18 7 -24 19
19.Adana Demirspor 29 2 23 4 -47