YAŞAM 30.04.2026 14:08:06 0

'Türkiye’nin Girişimci Kadınları' buluşmaları Ankara’da başladı

'Türkiye’nin Girişimci Kadınları' buluşmaları Ankara’da başladı


Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile Hepsiburada iş birliğinde hayata geçirilen proje kapsamında girişimci kadınlara e-ticaret ve dijital dönüşüm alanında destek veriliyor.

ANKARA (İGFA) - Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile Hepsiburada iş birliğinde yürütülen “Türkiye’nin Girişimci Kadınları” projesi kapsamında düzenlenen buluşmaların ilki Ankara’da gerçekleştirildi. Yıl boyunca farklı şehirlerde devam edecek etkinliklerle kadın girişimcilerin e-ticarete erişiminin kolaylaştırılması ve mevcut işlerini büyütmelerinin desteklenmesi hedefleniyor.

Program kapsamında düzenlenen toplantılarda, e-ticarete yeni adım atmak isteyen kadınlara yol gösterilirken, aktif olarak satış yapan girişimcilerle büyüme, pazarlama ve operasyon süreçlerine ilişkin deneyim paylaşımı yapıldı. Buluşmalar aynı zamanda girişimci kadınlar ve kadın kooperatifleriyle birebir iletişim kurulmasına olanak sağladı.

Ankara’daki etkinlikte katılımcılara e-ticaretin temel dinamiklerinden satış artırma stratejilerine, reklam çözümlerinden lojistik süreçlere kadar geniş kapsamlı eğitimler verildi. Yapay zekâ destekli içerik üretimi gibi güncel başlıklar da programda yer aldı. Eğitimlerin, kadınların dijital ekonomiye daha güçlü katılımını sağlaması amaçlanıyor.

Proje kapsamında girişimci kadınlara çeşitli destekler de sunuluyor. 1 milyon TL ciroya kadar yüzde 50 komisyon indirimi, reklam desteği ve ücretsiz ürün fotoğraf çekimi gibi avantajların yanı sıra kadın kooperatiflerine özel düşük komisyon ve ücretsiz kargo imkanları sağlanıyor.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Kadının Statüsü Genel Müdürü Süreyya Erkan, kadın girişimcilerin ekonomik kalkınmada önemli rol oynadığını belirterek, bugüne kadar binlerce kadına eğitim ve istihdam desteği sağlandığını ifade etti. Erkan, e-ticaret alanında verilen yeni eğitimlerle kadınların dijital ekonomide daha güçlü bir konuma ulaşmasının hedeflendiğini vurguladı.

Hepsiburada Kurumsal İlişkiler, İletişim ve Sürdürülebilirlik Başkan Yardımcısı Cem Tanır ise girişimci kadınlarla doğrudan temas kurmanın önemine dikkat çekerek, şirket olarak 2030 yılına kadar 120 bin kadını e-ticaretle buluşturmayı hedeflediklerini açıkladı.



Yenilenebilir enerjide rekor üretim
Çayırovalı genç futbolcular Türkiye Şampiyonası yolunda
Kızılay 2026 kurban vekâlet bedellerini açıkladı
Bursa Kestel'de çelik kasa hırsızlığı çözüldü
Adıyaman'da dağlık arazide yaralanan vatandaş helikopterle kurtarıldı
Kocaeli Gölcük'te Kurban Deresi'ne ıslah
Kocatepe Kültür Merkezi Başkent’te sanatın yeni adresi oldu
Gaziantep'te Ezogelin Yöresel Bebek Çalıştayı
İzmir İnovasyon'da 'toplu' sevinç
Merkez Bankası: Enflasyon riskleri yakından izleniyor
Antalya Muratpaşa’da deniz dibi temizliği
Balıkesir’de depreme dirençli kent için 20 ilçede zemin etüdü
Bursa Yıldırım'a sıfır maliyetle 2 milyar TL'lik yatırım
Sakarya OSM’de vefa gecesi
Antalya Korkuteli ilk kez ipekböcekçiliği ile tanışıyor
Konya'da yenilenebilir enerjide dev yatırım
Bursa İnegöl Belediyesi THM Korosu kulakların pasını sildi
Kocaeli'de Başkan Büyükakın’dan Sumud tepkisi

Yenilenebilir enerjide rekor üretim

Çayırovalı genç futbolcular Türkiye Şampiyonası yolunda

Kızılay 2026 kurban vekâlet bedellerini açıkladı

Bursa Kestel'de çelik kasa hırsızlığı çözüldü

Adıyaman'da dağlık arazide yaralanan vatandaş helikopterle kurtarıldı

Kocaeli Gölcük'te Kurban Deresi'ne ıslah

  • Perşembe 18.3 ° / 6.7 ° Güneşli
  • Cuma 9.6 ° / 6.8 ° Şiddetli yağmurlu
  • Cumartesi 12 ° / 4.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 31 23 3 5 49 74
2.FENERBAHÇE A.Ş. 31 19 2 10 35 67
3.TRABZONSPOR A.Ş. 31 19 4 8 24 65
4.BEŞİKTAŞ A.Ş. 31 16 7 8 18 56
5.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 31 14 8 9 21 51
6.GÖZTEPE A.Ş. 31 13 6 12 12 51
7.SAMSUNSPOR A.Ş. 31 11 8 12 -2 45
8.TÜMOSAN KONYASPOR 31 10 11 10 -2 40
9.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 31 9 12 10 -3 37
10.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 31 9 12 10 -11 37
11.KOCAELİSPOR 31 9 13 9 -10 36
12.CORENDON ALANYASPOR 31 6 10 15 -1 33
13.KASIMPAŞA A.Ş. 31 7 14 10 -16 31
14.NATURA DÜNYASI GENÇLERBİRLİĞİ 31 7 17 7 -14 28
15.İKAS EYÜPSPOR 31 7 17 7 -19 28
16.HESAP.COM ANTALYASPOR 31 7 17 7 -21 28
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 31 5 15 11 -34 26
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 31 5 20 6 -26 21