GÜNDEM 6.09.2026 16:16:14 0
Türkiye'nin zengin sanat birikimi dünyayla buluşacak

Türkiye'nin zengin sanat birikimi dünyayla buluşacak

Türkiye'nin zengin sanat birikimi dünyayla buluşacak

Reklam

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, kuruluşunun 200. yılını kutlayan Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrasının Bükreş, Prag, Viyana ve New York’u kapsayan uluslararası konser programını duyurdu.

ANKARA (İGFA) - Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası (CSO), 200. yıl sezonunda Türkiye’nin kültür ve sanat birikimini dünyanın seçkin sahneleriyle buluşturacak.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, 1826’dan bu yana ülkenin müzik hafızasına yön veren CSO’nun uluslararası konser programına ilişkin ayrıntıları kamuoyuyla paylaştı.

Bakan Ersoy, paylaşımında, “Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestramız, iki asırlık sanat yolculuğunu dünyanın seçkin sahnelerinde sürdürüyor. 1826’dan bu yana ülkemizin müzik hafızasına yön veren CSO’muz; Bükreş, Prag, Viyana ve New York’ta vereceği konserlerle Türkiye’nin zengin sanat birikimini müziğin evrensel diliyle dünyaya anlatacak. Bu özel yolculuk, 21 Eylül 2027’de klasik müziğin simge mekânlarından New York Carnegie Hall’da taçlanacak. Köklerinden aldığı ilhamı çağdaş yorumlarla buluşturan Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestramızın 200. yılını kutluyor; değerli şefimiz Cemi’i Can Deliorman’a ve bütün sanatçılarımıza dünya sahnelerindeki konserlerinde başarılar diliyorum.” ifadelerini kullandı.

ULUSLARARASI YOLCULUK BÜKREŞ’TE BAŞLAYACAK

CSO’nun 200. yıl sezonundaki uluslararası konser programı Bükreş, Prag, Viyana ve New York’u kapsayacak. Orkestra, uluslararası takvimin ilk konserini 3 Kasım 2026’da Bükreş Ulusal Opera Binası’nda verecek. Cumhuriyet Bayramı’na özel olarak düzenlenecek konseri şef Bujor Hoinic yönetecek. Konser programında Ferit Tüzün’ün “Türk Kapriçyosu”, Mozart’ın 20. Piyano Konçertosu ve Bujor Hoinic’in “Angora” adlı senfonik şiiri yer alacak.

Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrasının Avrupa turnesi Mart 2027’de başlayacak. Şef Cemi’i Can Deliorman yönetimindeki orkestra, 29 Mart’ta Prag’ın simge sanat mekânlarından Rudolfinum’un Dvořák Salonu’nda, 31 Mart’ta ise Viyana Konzerthaus’ta dinleyiciyle buluşacak. Turnenin solisti, çağımızın önde gelen viyolonsel sanatçılarından Mischa Maisky olacak.

Avrupa turnesi programında Ferit Tüzün’ün “Nasreddin Hoca Süiti”, Antonín Dvořák’ın Viyolonsel Konçertosu ve Dmitri Şostakoviç’in 10. Senfonisi seslendirilecek. Prag konserinin Rudolfinum’un Dvořák Salonu’nda gerçekleştirilecek olması, programda Dvořák’ın eserine özel bir anlam kazandıracak.

CSO, Avrupa turnesinde seslendireceği programı 26 Mart’ta Ankara’da da sanatseverlerle buluşturacak.

200. YILIN ZİRVE NOKTASI CARNEGİE HALL

CSO’nun 200. yıl sezonundaki uluslararası programı, 21 Eylül 2027’de New York Carnegie Hall’da verilecek konserle tamamlanacak. Dünya klasik müzik sahnesinin en önemli salonlarından biri kabul edilen Carnegie Hall’daki konseri Cemi’i Can Deliorman yönetecek. Konser programına ilişkin ayrıntılar ise ilerleyen aylarda açıklanacak. Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası, Bükreş’ten Prag ve Viyana’ya, oradan New York’a uzanan programıyla 200 yıllık sanat birikimini uluslararası dinleyicilerle buluşturacak.

Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası, bu sezon da dünyanın önde gelen şef ve solistlerini Ankara’da sanatseverlerle buluşturacak. Klasik müziğin uluslararası yıldızlarının yer alacağı sezon programı, dünya kültür metropollerinin en seçkin konser salonlarında karşılaşılabilecek nitelikte bir repertuvar ve sanatçı kadrosunu Ankara’ya taşıyor. Sanatseverler, dünyanın farklı merkezlerinde takip edilen usta şef ve solistleri, Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası’nın eşsiz sahnesinde dinleme ayrıcalığına sahip olacak.



Tour of İstanbul’da şampiyon belli oldu
Tour of İstanbul’da şampiyon belli oldu
Ormanları yakanlar adaletten kaçamıyor! 27 ilde 70 şüpheliden 16'sı tutuklandı
CHP'li Sarıbal’dan Bursa’daki yollar için özelleştirme tepkisi: Bursa’nın yolunu şirketlere kâr kapısı yaptıramazsınız
Hisarcıklıoğlu’ndan OVP mesajı: Özel sektör güçlü olursa, Türkiye güçlü olur
Trabzon’da Başkan Genç vatandaşlarla buluştu
Antalya Serik’te orman yangını
Işın Karaca, Manisa Gördes'in kurtuluş coşkusuna ortak oldu
Bakan Bolat: 2029’da 450 milyar dolarlık ihracat hedefi
Marmara’da batan Tuğberk İmamoğlu gemisi için arama kurtarma sürüyor
Sakarya Söğütlü’nün yeni buluşma noktası Ritim Park
Bursa'da İnegöl’ün kurtuluşunun 104. gurur yılı
Mudanya’da Büyükşehir'den bilim dolu gece
Türkiye'nin zengin sanat birikimi dünyayla buluşacak
Bursa’da kukla ve Karagöz rüzgârı esti
İhtiyaç sahibi öğrencilere eğitim desteği için 2 milyar lira kaynak aktarıldı
Sakarya Genç Atölye’de dolu dolu yaz dönemi sona erdi
Manisa Akhisar'ın kurtuluşuna 'Ceza'lı coşku
Bursa İnegöllüler 104 yıl sonra kurtuluşun izinde yürüdü

Tour of İstanbul’da şampiyon belli oldu

Ormanları yakanlar adaletten kaçamıyor! 27 ilde 70 şüpheliden 16'sı tutuklandı

CHP'li Sarıbal’dan Bursa’daki yollar için özelleştirme tepkisi: Bursa’nın yolunu şirketlere kâr kapısı yaptıramazsınız

Hisarcıklıoğlu’ndan OVP mesajı: Özel sektör güçlü olursa, Türkiye güçlü olur

Trabzon’da Başkan Genç vatandaşlarla buluştu

Antalya Serik’te orman yangını

  • Pazar 33 ° / 19.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 31.9 ° / 19.7 ° Güneşli
  • Salı 29.2 ° / 15.2 ° Güneşli

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 4 3 0 1 6 10
2.BEŞİKTAŞ A.Ş. 4 3 1 0 5 9
3.GENÇLERBİRLİĞİ 3 2 0 1 2 7
4.FENERBAHÇE A.Ş. 4 2 2 0 2 6
5.AMED SPORTİF FAALİYETLER 3 2 1 0 2 6
6.KOCAELİSPOR 3 2 1 0 1 6
7.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 3 2 1 0 0 6
8.KASIMPAŞA A.Ş. 3 1 0 2 1 5
9.İSTANBUL BAŞAKŞEHİR FK 4 1 2 1 0 4
10.SAMSUNSPOR A.Ş. 3 1 1 1 0 4
11.TRABZONSPOR A.Ş. 3 1 1 1 0 4
12.CORENDON ALANYASPOR 3 1 1 1 0 4
13.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 3 1 1 1 0 4
14.ERZURUMSPOR FK 4 1 2 1 -6 4
15.EYÜPSPOR 3 1 2 0 -1 3
16.GÖZTEPE A.Ş. 3 0 2 1 -2 1
17.ARCA ÇORUM FK 3 0 2 1 -5 1
18.TÜMOSAN KONYASPOR 4 0 4 0 -5 0