Ücret almayan esnafa Bakan Bolat'tan “Ahi Esnaf Beratı”
Ücret almayan esnafa Bakan Bolat'tan “Ahi Esnaf Beratı”
Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Pakistanlı aileden ücret almayan esnaf Cemalettin Yılmaz’ı örnek davranışı nedeniyle ödüllendirdi.
İSTANBUL (İGFA) - Ticaret Bakanı Ömer Bolat, İstanbul Tahtakale’de Pakistanlı bir aileden alışveriş ücreti almayan esnaf Cemalettin Yılmaz’ı “Ahi Esnaf Beratı” ile ödüllendirdi.
Bakan Bolat, sosyal medya paylaşımında söz konusu davranışın ticaretin yalnızca alışverişten ibaret olmadığını; aynı zamanda ahlak, vefa ve kardeşlik değerlerini de içerdiğini vurguladı.
Esnaf Yılmaz’ın, Pakistanlı aileye “Pakistanlı kardeşlerimiz Kurtuluş Savaşı’nda destek olmuştu, sizden ücret almam” sözleriyle yaklaşmasının büyük bir vefa örneği olduğunu belirten Bakan Bolat, bu davranışın geçmişe duyulan minnetin bugün de yaşatıldığını gösterdiğini ifade etti. Ticaret Bakanlığı tarafından İstanbul’da düzenlenen törende Yılmaz’a takdim edilen Ahi Esnaf Beratı’nın, ticarette dürüstlük, güven ve kardeşlik anlayışının bir simgesi olduğu kaydedildi.
Bakan Bolat, açıklamasında, “Vefayı unutmayan, ticaretini ahlakla yoğuran esnafımızı tebrik ediyoruz” diyerek tüm esnaf ve sanatkârlara teşekkür etti.
Bursa'nın Fethinin 700. Yılı Işık Gösterisiyle Kutlandı
Tanpınar'ın edebi mirası Bursa'da masaya yatırıldı
Bursa'da hedefi 12'den vurdular
Kocaeli'de 'Bizim Köy'ün rotası Akpınar doğası oldu
Bursa'nın Fethinin 700. Yılı Törenlerle Kutlandı
Şanlıurfa Büyükşehir, Güneydoğu Derbisinde Gazişehir Gaziantep'i Mağlup Etti
- Pazar 16.3 ° / 7.8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
- Pazartesi 17.6 ° / 4.6 ° Güneşli
- Salı 18.5 ° / 5.8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı


