EKONOMİ 23.05.2025 11:41:33 0
UTİB üyelerinden HOMETEX

UTİB üyelerinden HOMETEX'te gövde gösterisi

UTİB üyelerinden HOMETEX'te gövde gösterisi


Toplam 630, yabancı 51, Bursa’dan 216 firmanın katılımıyla HOMETEX 2025 Ev Tekstili Fuarı, sektörün tüm dinamiklerini bir araya getirdi. Fuar, Bursa'nın ev tekstili alanındaki güçlü konumunu bir kez daha gözler önüne sererken, sektör temsilcilerinden de tam not aldı.

BURSA (İGFA) - Hometex 2025 Fuarı'na ilişkin değerlendirmelerde bulunan UTİB Başkanı Pınar Taşdelen Engin, fuarın sektör adına büyük bir başarıya imza attığını belirtti.

Başkan Engin, Hometex 2025'in ev tekstili sektörümüzün geldiği noktayı ve geleceğe yönelik potansiyelini açıkça ortaya koyduğunu ifade ederek, "UTİB olarak, fuara üye firmalarımızla katılmaktan gurur duyuyoruz. Bu katılım, firmalarımızın yenilikçi ürünlerini, kaliteli üretim anlayışını ve küresel pazardaki rekabet güçlerini sergileme fırsatı bulduğunu gösteriyor" dedi.

Türkiye'nin ev tekstili sektöründe dünyanın önde gelen üreticilerinden biri olduğuna dikkat çeken Taşdelen Engin, "Sektörümüz, tasarım odaklı üretim, yüksek katma değerli ürünler ve sürdürülebilirlik ilkeleriyle global pazarda her geçen gün daha da güçleniyor. Ar-Ge ve inovasyona yaptığımız yatırımlar sayesinde, trendleri belirleyen ve fark yaratan ürünler ortaya koyuyoruz. Sektörlerimiz için geçtiğimiz yıl, küresel ve bölgesel ekonomik gelişmelerin etkilerinin çokça görüldüğü zorlu bir dönem oldu ve ardından bilinmezlerle dolu 2025’e adım attık. Savaşlar, siyasi ve ekonomik değişimler, AB’deki daralma ve ABD’nin korumacı önlemleri, yeni güç dengeleri, tarife savaşları gibi çok sayıda denklem ihracatçılar için planlamayı zorlaştırıyor. Diğer yandan sektörün yeni konjonktürdeki pozitif imkânları en iyi şekilde değerlendirebilmesi için ülkemizde kamu destekleri ile maliyetleri düşürme ve özel sektör devlet işbirliği ile rekabet gücümüzü artırmaya yönelik stratejiler büyük önem taşıyor. Sektör bugüne kadar elinden geleni yaptı ve yapacak, ancak devlet desteklerinin artırılması, kur politikalarının üretici ve ihracatçı dostu bir yapıya kavuşması ve enerji ile işçilik maliyetlerinde düzenlemelerin yapılması gerektiğine inanıyoruz.” diye konuştu.

BURSA: EV TEKSTİLİNİN PARLAYAN YILDIZI

Bursa'nın ev tekstili sektöründeki özel konumuna da vurgu yapan Engin, Bursa'nın tarihi ve kültürel birikimiyle birlikte tekstil sektörünün de merkezi konumunda olduğunu belirterek, özellikle ev tekstili alanında köklü bir geçmişe ve güçlü bir üretim altyapısına sahip olduklarını kaydetti. "En üst segmentte üretim ve ihracat gerçekleştirebiliyoruz" diyen Engin, "Bölgedeki firmalarımız, döşemelik kumaştan perdelik ürünlere, havludan nevresime kadar geniş bir ürün yelpazesiyle dünya markalarına üretim yapıyor. Nitelikli iş gücü, modern üretim tesisleri ve güçlü ihracat potansiyeliyle Bursa, ev tekstili alanında Türkiye'nin parlayan yıldızı olmaya devam edecek" diye konuştu.



Murat Özçelik 'CHP kurucu değerlerine zarar veriyor' diyerek istifa etti
BAŞKANIMIZ, İŞYERİ AÇILIŞINA KATILDI, ZİYARETÇİLERİNİ KABUL ETTİ, NİKAH KIYDI
BELEDİYEMİZİN, Temmuz AYI TOPLANTILARI BAŞLADI
BAŞKANIMIZ, SÖĞÜTLÜ BELDESİ'NDE DÜZENLENEN GELENEKSEL ERNEK YAYLA ŞENLİĞİ'NE KATILDI
Yüzme bilmeyen kadınlar sertifikalarını aldı
Uluslararası ustalar, Pamukkale Açık Satranç Turnuvası öncesi Başkan Çavuşoğlu’nu ziyaret etti
BAŞKAN GÜLPINAR: “BU YATIRIM, ŞEHRİMİZİN YEŞİL DÖNÜŞÜMÜNDE DÖNÜM NOKTASI OLACAK”
Akdeniz’de 5,0 büyüklüğünde deprem!
GERMİYAN SOKAK FARKINDALIK ETKİNLİKLERİNE EV SAHİPLİĞİ YAPTI
Karabük Belediyesi’nden 7/24 Temizlik Mesaisi
Başımız Sağ Olsun
ŞEHİTKAMİL BELEDİYESİ TEMMUZ AYI MECLİS TOPLANTISI TAMAMLANDI
Muhittin Böcek görevden uzaklaştırıldı
BAŞKAN YILMAZ'DAN, ÖĞRENCİLERE KARNE HEDİYESİ
BAŞKAN YILMAZ’DAN OSMANGAZİ MAHALLESİ’NE ZİYARET
Kocagöz, oruç açma lokmasında canlarla buluştu
Kepez’in Barış Mahallesi’ne modern dokunuş
Kepez’in can dostları emin ellerde
Murat Özçelik 'CHP kurucu değerlerine zarar veriyor' diyerek istifa etti
BAŞKANIMIZ, İŞYERİ AÇILIŞINA KATILDI, ZİYARETÇİLERİNİ KABUL ETTİ, NİKAH KIYDI

BAŞKANIMIZ, İŞYERİ AÇILIŞINA KATILDI, ZİYARETÇİLERİNİ KABUL ETTİ, NİKAH KIYDI

BELEDİYEMİZİN, Temmuz AYI TOPLANTILARI BAŞLADI

BAŞKANIMIZ, SÖĞÜTLÜ BELDESİ'NDE DÜZENLENEN GELENEKSEL ERNEK YAYLA ŞENLİĞİ'NE KATILDI

Yüzme bilmeyen kadınlar sertifikalarını aldı

Uluslararası ustalar, Pamukkale Açık Satranç Turnuvası öncesi Başkan Çavuşoğlu’nu ziyaret etti

BAŞKAN GÜLPINAR: “BU YATIRIM, ŞEHRİMİZİN YEŞİL DÖNÜŞÜMÜNDE DÖNÜM NOKTASI OLACAK”

  • Pazartesi 37.2 ° / 18.9 ° Güneşli
  • Salı 36.2 ° / 17.7 ° Güneşli
  • Çarşamba 38.8 ° / 20.1 ° Güneşli

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 36 30 1 5 60 95
2.Fenerbahçe 36 26 4 6 51 84
3.Samsunspor 36 19 10 7 14 64
4.Beşiktaş 36 17 8 11 23 62
5.İstanbul Başakşehir 36 16 14 6 4 54
6.Eyüpspor 36 15 13 8 5 53
7.Trabzonspor 36 13 11 12 13 51
8.Göztepe 36 13 12 11 9 50
9.Rizespor 36 15 17 4 -6 49
10.Kasımpaşa 36 11 11 14 -1 47
11.Konyaspor 36 13 16 7 -5 46
12.Alanyaspor 36 12 15 9 -7 45
13.Kayserispor 36 11 13 12 -12 45
14.Gazişehir Gaziantep 36 12 15 9 -5 45
15.Antalyaspor 36 12 16 8 -25 44
16.Bodrum FK 36 9 17 10 -17 37
17.Sivasspor 36 9 19 8 -16 35
18.Hatayspor 36 6 22 8 -27 26
19.Adana Demirspor 36 3 28 5 -58 2