GÜNDEM 18.03.2025 08:10:43 0
Yaz tadına kısa bir ara... Meteorolojik uyarılar peş peşe geldi!

Yaz tadına kısa bir ara... Meteorolojik uyarılar peş peşe geldi!

Yaz tadına kısa bir ara... Meteorolojik uyarılar peş peşe geldi!


Mart ayının ilk yarısı yaz tadında geçerken 18 Mart - 23 Mart tarihleri arasında kış koşullarının etkili olması bekleniyor. Sıcaklıklar mevsim normallerinin 6-8 derece altında seyredecek. Türkiye genelinin kuvvetli yağış, rüzgar, çığ, buzlanma ve don olaylarına karşı dikkatli olunması istendi.

ANKARA (İGFA) - Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 18 Mart Salı gününe ilişkin hava tahmin raporunu yayımladı.

Buna göre Türkiye genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara, Ege (Muğla hariç), İç Anadolu, Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu, Kahramanmaraş çevreleri, Adana’nın kuzey kesimleri ile Antalya'nın doğusunun iç kesimlerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, genellikle yağmur ve sağanak, sabah saatlerinde Kırklareli'nin yüksek kesimlerinde, akşam saatlerinden itibaren İç Ege, İç Anadolu, Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu ile Bilecik çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.

Yağışların, Karadeniz kıyıları (Sinop hariç), İstanbul, Bursa, Yalova, Kocaeli, Sakarya, Tokat, Gümüşhane, Bayburt, Erzincan ve Tunceli çevrelerinde yer yer kuvvetli olması beklenirken, sabah saatlerinde kuzeydoğu kesimlerde, gece saatlerinde iç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı olacağı ön görüldü. Doğu Karadeniz’in iç kesimlerinin yüksekleri ile Doğu Anadolu’nun yüksek ve dik yamaçlarında çığ tehlikesi bulunuyor.

METEOROLOJİ'DEN YAPILAN UYARILAR HER AÇIDAN 'KUVVETLİ' YÖNDE... 

Kuvvetli yağışların, Karadeniz kıyıları (Sinop hariç), İstanbul, Bursa, Yalova, Kocaeli, Sakarya, Tokat, Gümüşhane, Bayburt, Erzincan ve Tunceli çevrelerinde olması beklenirken, kuvvetli rüzgarın da; Marmara, Kuzey Ege kıyıları ile Sinop ve Samsun çevrelerinde kuzeyli yönlerden, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ve Doğu Anadolu'da güney ve güneybatı yönlerden yer yer fırtına (50-70 km/saat) şeklinde esmesi beklendiğinden olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması istendi.

Ayrıca gece ve sabah saatlerinde doğu bölgelerde buzlanma ve don olayı ile Doğu Karadeniz ve Doğu Anadolu’nun yüksek kar örtüsüne sahip eğimli yamaçlarında çığ tehlikesi bulunduğundan heyelan, ulaşımda aksamalar ve kar erimesine bağlı olumsuzluklara karşı da vatandaşlar uyarıldı. 

Bir başka uyarı ise zirai yönden yapıldı.

Marmara, İç Ege, Akdeniz’in iç kesimleri, İç Anadolu bölgesi, Batı ve Orta Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun batısında gece saatlerinden itibaren beklenen zirai don hadisesinin orta kuvvette, yer yer kuvvetli olacağı tahmin edildiğinden; tyarımsal faaliyetlerle uğraşan vatandaşların başta olmak üzere zirai don tehlikesine karşı tedbirli olunması istendi.



Uzaydaki gözümüzden anlamlı 100 bininci görüntü!
Türk mutfağı Japonya’da üniversitede ders olarak okutulacak
Depremde felç kalanları robotlar ayağa kaldırıyor
Özgür Özel: 4 binde yokuz, 22 bin 400 TL yaparsan desteği veririz
Petrol Ofisi Sosyal Lig’de birinci devre ödülleri sahiplerini buldu
Ekşi mayalı pide neden tercih edilmeli?
Sakarya Çanakkale şehitlerini andı
Bursa Osmangazi 17. Uluslararası Tarihi Kent Koşusu kayıtları başladı
Muğla Milas’ta şehitlik anıtının açılış töreni gerçekleştirildi
Sağlıklı kemikler için bu besinleri tüketin!
CHP'li İlgezdi mülakat sistemini eleştirdi
Edirne Keşan'da AK Parti'den belediyeye satış eleştirisi! "Bir nebze saygınız varsa hesap verin"
TBMM ile TDK arasında iş birliği
Milletin destanı Çanakkale'de anıldı
Toplu taşıma harcaması hanelerin yüzde 5'ine çok yük getiriyor
Bursaspor, Adem Çağlayan ile el sıkıştı!
Kocaeli Büyükşehir, trafiğe kapatılan menfezde çalışmalarını tamamladı
Prof. Dr. Kemikli, Milli Marşımızın şifrelerini BTÜ'de anlattı

Uzaydaki gözümüzden anlamlı 100 bininci görüntü!

Türk mutfağı Japonya’da üniversitede ders olarak okutulacak

Depremde felç kalanları robotlar ayağa kaldırıyor

Özgür Özel: 4 binde yokuz, 22 bin 400 TL yaparsan desteği veririz

Petrol Ofisi Sosyal Lig’de birinci devre ödülleri sahiplerini buldu

Ekşi mayalı pide neden tercih edilmeli?

  • Salı 6.6 ° / 0.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Çarşamba 4.7 ° / -2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 6.8 ° / -1.8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 27 22 0 5 41 71
2.Fenerbahçe 26 19 2 5 40 62
3.Samsunspor 27 15 6 6 14 51
4.Beşiktaş 26 12 6 8 13 44
5.Eyüpspor 27 12 7 8 11 44
6.Gazişehir Gaziantep 26 11 10 5 1 38
7.Göztepe 26 10 9 7 10 37
8.İstanbul Başakşehir 26 10 10 6 4 36
9.Trabzonspor 26 9 9 8 12 35
10.Kasımpaşa 27 8 8 11 -5 35
11.Rizespor 27 10 14 3 -12 33
12.Antalyaspor 27 9 12 6 -21 33
13.Konyaspor 27 8 12 7 -7 31
14.Alanyaspor 27 8 12 7 -9 31
15.Bodrum FK 27 8 13 6 -9 30
16.Sivasspor 27 7 14 6 -12 27
17.Kayserispor 26 6 11 9 -19 27
18.Hatayspor 26 4 15 7 -17 19
19.Adana Demirspor 26 2 20 4 -35