BELEDİYE365 28.03.2025 08:01:55 0
YOLUMUZ İYİ Kİ TEPEBAŞI İLE KESİŞTİ

YOLUMUZ İYİ Kİ TEPEBAŞI İLE KESİŞTİ

YOLUMUZ İYİ Kİ TEPEBAŞI İLE KESİŞTİ


Tepebaşı Belediyesi, engelli bireylerin topluma dahil olması, kendilerini geliştirmeleri ve özgüvenlerini kazanmaları adına çalışmalarına devam ediyor.

Tepebaşı Belediyesi tarafından hayat geçirilen Engelliler Montaj Atölyesi ile bireyler öğreniyor, üretiyor ve istihdam edilerek kazanç sağlıyor. Melih Savaş Yaşam Köyü’nde yer alan İbrahim Ethem Kesikbaş Engelliler Montaj Atölyesi’nin ardından Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi (EOSB) iş birliğinde Türkiye’de ilk ve tek olma özelliği ile hizmet veren Engelliler Montaj Atölyesi’nde de özel bireyler, iş hayatına katılıyor.

EOSB’de bulunan Engelliler Montaj Atölyesi’nde günlük yaşama ve iş hayatına dahil olan engelli bireylerden biri de İhsan Mete Eğin. Mete 27 yaşında ve 4 yıldır Montaj Atölyesi’nde diğer fabrikalardan gelen demonte parçaları monte ediyor. Mete sadece çalışmıyor, oradaki arkadaşlarıyla işbirliği içinde hareket etmeyi öğreniyor, sosyalleşiyor ayrıca el becerisini geliştiriyor. Atölyedeki arkadaşlarını çok sevdiğini belirten Mete: “İş dışında arkadaşlarımızla sosyalleşiyoruz. Satranç oynuyoruz, kitap okuyoruz. Bahçemiz var orada voleybol oynuyoruz. Ben aslında Elazığ doğumluyum. Türkiye’nin birçok yerini dolaştık. Ama Eskişehir çok güzel, burada mutluyum. Tepebaşı Belediyesi’ne ve başkanımız Ahmet Ataç’a teşekkür ediyoruz.” dedi.

Mete’nin babası Cahit Eğin, oğlunun Montaj Atölyesi’nde bulunmasından çok memnun olduğu belirterek sözlerine şöyle devam ediyor: “Görevim gereği birçok ili dolaştık, en son Eskişehir’de çalıştım ve burada emekli oldum. Mete e-KPSS’ye girdi, iyi bir puan aldı fakat atanamadı. Sonrasında oğlum ben büyük bir boşluğa düştük. Tam o sırada beni arkadaşlarım Tepebaşı Belediyesi’ne yönlendirdi ve yolumuz Montaj Atölyesi ile kesişti. İyi ki de böyle oldu. Buraya gelmeden önce pek ümidim yoktu. Çünkü daha önce birçok kapı yüzümüze kapandı. Ama Ahmet Ataç Başkanım ve Nadir Küpeli Başkanım sayesinde birçok şey değişti. Oğlumun 4 yıl önceki haliyle şu anki durumu arasında dünyalar kadar fark var. Kendine özgüveni var. Artık hafta sonları kendisi geziyor. Kendi parasını da kazanıyor. İyi ki Eskişehir’deyiz, İyi ki Tepebaşı’ndayız, İyi ki Ahmet Başkanımızı tanıdık. Sağ olsunlar, var olsunlar.”

Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç her konuşmasında Montaj Atölyelerini ayrı bir yere koyarak engelli bireyler için yapılan çalışmalara “dualı projeler” olarak nitelendiriyor. Başkan Ataç: “Bazen gece kafamı yastığa koyduğumda, iyi ki bu projeleri yapmışız diyorum. Bu duygu bana muhteşem bir heyecan veriyor. Bunlar dualı projeler. Ailelerden o kadar anlamlı cümleler işitiyoruz ki bu güzelliğin tarifi olamaz. Engelli bireylerimiz için ne yapsak az. Montaj Atölyelerimiz, Gökkuşağı Kafelerimiz, Sosyal Yaşam Merkezimiz ile onlarca etkinliklerimiz ile dezavantajlı vatandaşlarımızın hep yanında olduk. Her fırsatta onlarla birlikte olmaya çalışıyoruz. Tepebaşı genciyle, yaşlısıyla, engellisiyle, genciyle, çocuğuyla çok büyük ve güzel bir aile.” diyerek duygularını ifade ediyor.


Eskişehir,Tepebaşı Belediyesi
belediye365.com


Türk Polis Teşkilatı'nın 180. Yıl Dönümünde, Geleceğin Polisleriyle Bugünün Emniyet Neferleri Bir Araya Geldi
İstanbul'da 'Özgürlük ve Demokrasi Şenliği'nde son gün
Sibel Can'dan görkemli geri dönüş
Yüz binlerce insan Türkiye’nin tek karnavalı için Adana'da buluştu
BTÜ’nün iki bölümüne kalite tescili
Antalya'da kız çocuğuna darp iddiaları Bakanlığı harekete geçirdi
Narlıdere’de, ücretsiz meslek edindirme kurslarına büyük ilgi
Tatilin ilk 8 gününde 72 can kaybı
Ümit Uysal'dan 'olağanüstü' geri çekilme!
İzmir Çiğli’de 'Kentsel Su Yönetimi' semineri
Bursa Teknik Üniversitesinde Kızılay Butik açıldı
Edirne Keşan'da CHP’den erken seçim ve İmamoğlu için imza çağrısı
Bu tür pozisyonlar fıtığa neden oluyor!
Kartepe’nin turizm geleceği masaya yatırılıyor
Kocaeli'de sokak hayvanlarına şefkat eli
CHP'de olağanüstü kurultay günü... Üç aday yarışıyor
Bakanımız Sayın Ali Yerlikaya, Bayram Tatilinin 7. Gününde 580 Trafik Kazasının Meydana Geldiğini Açıkladı
Jandarma Genel Komutanlığından "Yorgun ve Uykusuz Şekilde Trafiğe Çıkmayın" Uyarısı
Türk Polis Teşkilatı'nın 180. Yıl Dönümünde, Geleceğin Polisleriyle Bugünün Emniyet Neferleri Bir Araya Geldi
İstanbul'da 'Özgürlük ve Demokrasi Şenliği'nde son gün

İstanbul'da 'Özgürlük ve Demokrasi Şenliği'nde son gün

Sibel Can'dan görkemli geri dönüş

Yüz binlerce insan Türkiye’nin tek karnavalı için Adana'da buluştu

BTÜ’nün iki bölümüne kalite tescili

Antalya'da kız çocuğuna darp iddiaları Bakanlığı harekete geçirdi

Narlıdere’de, ücretsiz meslek edindirme kurslarına büyük ilgi

  • Pazar 17.9 ° / 6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 13.2 ° / 3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 7.3 ° / 1.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 28 22 1 5 40 71
2.Fenerbahçe 27 20 2 5 42 65
3.Samsunspor 29 15 8 6 11 51
4.Beşiktaş 27 13 6 8 14 47
5.Eyüpspor 28 12 8 8 9 44
6.İstanbul Başakşehir 28 12 10 6 7 42
7.Antalyaspor 29 11 12 6 -19 39
8.Göztepe 27 10 9 8 10 38
9.Gazişehir Gaziantep 27 11 11 5 0 38
10.Kasımpaşa 28 9 8 11 -3 38
11.Trabzonspor 27 9 9 9 12 36
12.Konyaspor 29 9 13 7 -7 34
13.Rizespor 28 10 14 4 -12 34
14.Kayserispor 28 8 11 9 -12 33
15.Sivasspor 29 8 14 7 -8 31
16.Alanyaspor 28 8 13 7 -10 31
17.Bodrum FK 28 8 14 6 -11 30
18.Hatayspor 27 4 16 7 -22 19
19.Adana Demirspor 28 2 22 4 -41