YAŞAM 6.04.2025 12:12:49 0
Yüz binlerce insan Türkiye’nin tek karnavalı için Adana

Yüz binlerce insan Türkiye’nin tek karnavalı için Adana'da buluştu

Yüz binlerce insan Türkiye’nin tek karnavalı için Adana'da buluştu


Adana’da Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı için yurt içinden ve yurt dışından yüz binler Adana’ya geldi.

ADANA (İGFA) - Bu yıl 13. kez düzenlenen Nisan’da Adana’da Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı için gelen yerli ve yabancı turistler bir kez daha Adana sokaklarını doldurdu.

“Dünya Çocukları” temasıyla 13 Nisan Pazar gününe kadar sürecek Karnavaldaki insan yoğunluğu nedeniyle hafta sonunda kentin ana sokaklarında yürümek bile zorlaşırken, trafik hem gündüz hem de gece tıkanma noktasına geldi. Karnaval için havayolu ve otobüs şirketleri ek seferler düzenlerken, oteller, restoranlar ve eğlence yerlerinde büyük yoğunluk yaşandı.

Karnaval için yurt içinden ve yurt dışından 150 bin kişinin Adana’ya geldiği kayıtlara yansıdı.

Adanalıların da katılımıyla yaklaşık 1,5 milyon kişiye ulaştı ve hep birlikte Karnaval coşkusunu yaşadılar.

KORTEJ GÖRÜLMEYE DEĞERDİ

Her yıl olduğu gibi bu yıl da Karnavalın “simgesi” durumundaki kostümlü kortej geçişinde herkesin büyük heyecan ve özlemle beklediği kostümlü gruplara bu yıl Rusya, Ukrayna, Japonya gibi ülkeler de birbirinden renkli kostümleriyle katıldılar. Karnavalın ilk yıllarındaki gibi şehir merkezinde ve Adana sokaklarında düzenlendi. Kortejde rengarenk kostümlü binlerce kişi buluşurken, yol üzerindeki evlerde oturanlar balkonlarında bayraklarıyla korteje eşlik ettiler ve coşkuya ortak oldular. 7’den 70’e tüm Adanalıları buluşturan kortejde aylar öncesinden hazırlanan özel kostümler büyük ilgi çekerken, kent  adeta “turuncuya” boyandı.

Korteje katılan gruplar arasından en beğenilenlerin değerlendirildiği bir yarışma ile de dereceye girenler çeşitli ödüller kazandılar. Kortej sonrasında da Simge Sağın Konseri de on binlerce kişiyi coşturdu.

Karnaval Komitesi Başkanı ve Toyota Türkiye CEO’su Ali Haydar Bozkurt, bu yıl 13’üncüsünü düzenledikleri Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı’nın dostluk ve kardeşlik ortamını sağlamak adına çok önemli bir misyon üstlendiğini belirtti. Geçen yıl kent ekonomisine yaklaşık 5 milyar TL’lik bir katkı sağlayan karnavalda, bu yıl ki katılımın çok daha fazla olması ile birlikte tam kapasiteyle hizmet veren oteller ile her tür konaklama tesisleri, cafe ve restoranlar, mağazalar, toptancılar, perakendeciler, bakkallar, marketler, kadın girişimciler, genç girişimciler ile birlikte her ölçekte esnafların da rekor düzeyde gelir elde etmesini beklediklerini söyleyen Bozkurt, "Hedefimiz ve temel amacımız Nisan’da Adana’da olmanın güzelliğini anlatmak. Sadece bir hafta değil Nisan ayının tamamında Adana’nın gezilmeye değer olduğunu anlatacağız. Bu da her açıdan kentimize, bölgemize ve ülkemize olumlu dönüşler sağlayacaktır” dedi.

KARNAVALDA 200’DEN FAZLA ETKİNLİK VAR

Düzenlendiği her yıl on binlerce kişiyi Adana’da buluşturan Türkiye`nin ilk ve tek sokak Karnavalı “Nisan’da Adana’da - 13. Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı” 13 Nisan Pazar gününe kadar 200’den fazla etkinlikle devam edecek. Karnaval süresince 200’den fazla etkinlik gerçekleştirilecek.

“Dünya Çocukları” temasıyla düzenlenen Karnaval, gönüllü etkinlik gruplarının performanslarının yanı sıra, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın “Türkiye Kültür Yolu Festivalleri” işbirliği ile zengin bir içeriğe sahip olacak.



İzmir Bornova’nın köyleri eski statüsüne dönüyor
19 Mayıs Gençlik Festivali Küçükpark’ta başladı
Bilecik Pazaryeri Belediye Başkanı Zekiye Tekin’e önemli görev!
Konya Büyükşehir Belediyespor’da yeni sezon planlaması yapıldı
Pençe Kilit'e 'Yıldırım' düştü! 1 askerimiz şehit!
Türkiye’de süt üretimi yükseliyor! Mart’ta 1 milyon 15 bin ton süt toplandı
Kocaeli zabıtasından market denetimi
Belediye emekçilerine kadına yönelik şiddet semineri
Ticaret'ten tatilcilere kritik uyarı!
728 vergi müfettişi başmüfettişliğe atandı!
BTÜ’nün tıbbi buluşuna uluslararası patent
Başkan Zeyrek: “Görevde olduğum müddetçe 2 ton su, 1 TL olacak”
Edirne’de“Güçlü Şehir” çalıştayı gerçekleştirildi
Eşrefpaşa Hastanesi yeni hizmet binası hızla yükseliyor
Manisa Soma’da maden şehitleri anma töreni düzenlendi
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Meloni ile görüştü
Bilecik Pazaryeri’nde 500 öğrenci Jandarma Komutanlığı'nda!
Ortaokula 'rehberlik' dersi geliyor
İzmir Bornova’nın köyleri eski statüsüne dönüyor
19 Mayıs Gençlik Festivali Küçükpark’ta başladı

19 Mayıs Gençlik Festivali Küçükpark’ta başladı

Bilecik Pazaryeri Belediye Başkanı Zekiye Tekin’e önemli görev!

Konya Büyükşehir Belediyespor’da yeni sezon planlaması yapıldı

Pençe Kilit'e 'Yıldırım' düştü! 1 askerimiz şehit!

Türkiye’de süt üretimi yükseliyor! Mart’ta 1 milyon 15 bin ton süt toplandı

Kocaeli zabıtasından market denetimi

  • Çarşamba 19 ° / 4.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.5 ° / 5.2 ° Güneşli
  • Cuma 24.1 ° / 12.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 33 27 1 5 53 86
2.Fenerbahçe 33 24 3 6 51 78
3.Beşiktaş 33 16 7 10 20 58
4.Samsunspor 33 17 10 6 12 57
5.İstanbul Başakşehir 33 15 12 6 6 51
6.Eyüpspor 34 14 12 8 5 50
7.Göztepe 33 12 10 11 13 47
8.Konyaspor 34 13 14 7 -3 46
9.Trabzonspor 33 12 11 10 11 46
10.Kasımpaşa 33 11 9 13 1 46
11.Kayserispor 33 11 11 11 -8 44
12.Antalyaspor 33 12 14 7 -22 43
13.Gazişehir Gaziantep 33 12 15 6 -5 42
14.Rizespor 33 12 17 4 -13 40
15.Alanyaspor 33 10 15 8 -10 38
16.Bodrum FK 33 9 16 8 -13 35
17.Sivasspor 34 9 17 8 -13 35
18.Hatayspor 33 4 21 8 -31 20
19.Adana Demirspor 33 2 27 4 -54