YAŞAM 26.04.2025 15:58:35 0
Antalya’nın en renkli festivali başlıyor

Antalya’nın en renkli festivali başlıyor

Antalya’nın en renkli festivali başlıyor


Antalya’da Muratpaşa Belediyesi’nin 8-10 Mayıs’ta ilkini düzenleyeceği Çiçek Desenleri Günleri’nde en iyi deseni oluşturmak için yarışacak liseliler için atölye çalışması Sicilya’nın Noto kentinden gelen çiçek ustalarının rehberliğinde yapıldı.

ANTALYA (İGFA) - Turizmin başkenti Antalya, yepyeni bir festivalle tanışıyor. Muratpaşa Belediyesi, çiçek festivaliyle milyonlarca turisti İtalyan adası Sicilya’ya çeken ve UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde bulunan Noto iş birliğinde Antalya Çiçek Desenleri Günleri’ni 8-10 Mayıs’ta düzenleyecek. Etkinlik, kentin doğa harikası Ziya Gökalp Kent Parkı’nda gerçekleşecek.

PÜF NOKTASI: İYİ TASARIM, DOĞRU ÇİÇEK

Festival için Noto’dan gelen çiçek ustaları, etkinlikte en iyi çiçek desenini oluşturmak için yarışacak 11 liseden öğrencilerle atölye çalışması yaptı. Noto Usta Çiçekçiler Derneği Başkanı Oriana Montoneri, “Desen yapmaya başlamadan önce iyi bir tasarıma ve doğru çiçeklere ihtiyacınız var. Biz gençlere tam da bunu anlatmak için buradayız” dedi.

Montoneri’nin liderliğindeki ekip, öğrencilere çiçek seçimi, ayıklama, kroki çizimi ve yerleştirme tekniklerini uygulamalı olarak gösterdi. İlk uygulama, Noto’nun ünlü “Infiorata” festivalinden esinlenen bir çiçek yüz motifiydi. Toprak zemin üzerine sarı, yeşil, mavi ve beyaz krizantemlerle; fuşya, pembe ve koyu pembe karanfillerle desenler işlendi.

Kaleiçi Old Town Festivali aracılığıyla yakın ilişkiler geliştirdikleri kentlerden Noto'da geleneksel olarak düzenlenen Çicek Festivali'nin Muratpaşa'da ilk kez Çiçek Desenleri Günleri adıyla düzenleneceğini açıkladı. Kesme çiçekte Türkiye'nin en önemli şehirlerinden birisinin Antalya olduğunu vurgulayan Başkan Uysal, "Antalya'ya çok uygun bir etkinlik. Bölgemiz çiçekçilik alanında hem iklim özellikleri hem de toprak özellikleri açısından çok zengin bir bölge. 11 okulumuz oluşturdukları çiçek desenlerini jürinin beğenisine sunacak. 9 Mayıs'ta herkesi Ziya Gökalp Kent Parkı'na bekliyoruz" diye konuştu.

‘İLK KEZ BÖYLE BİR ŞEY YAŞIYORUM’

Yarışmacı öğrencilerden Ecrin Çetin, “Doğanın içinde, rengarenk çiçeklerle çalışmak müthiş. Bu yarışma, geleceğe kalacak bir anı olacak” dedi.

Bir diğer katılımcı İrem Eski ise “Çiçeklere karşı özel ilgim var. Böyle bir ustalıkla tanışmak benim için hayatımda belki de bir kez karşılaşacağım bir deneyim. Muratpaşa Belediyesi’ne minnettarım” sözleriyle heyecanını paylaştı.

11 LİSE, TEK BİR HAYAL: EN GÜZEL DESENİ YAPMAK

Festival kapsamında düzenlenecek yarışmaya Adem Tolunay Anadolu Lisesi, Antalya Ticaret Borsası MTAL, ATSO Güzel Sanatlar Lisesi, Dr. İlhami Tankut Anadolu Lisesi, Final Akademi, Metin-Nuran Çakallıklı Anadolu Lisesi, Özel Akant Anadolu Lisesi, İstek Lara, Bahçeşehir Koleji Lara Kampüsü, Özel Renk Okulları ve TED Antalya Koleji Özel Lisesi katılacak.

Gençlerin eserlerini ise alanında uzman bir jüri değerlendirecek. Jüride, Akdeniz Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sibel Paşaoğlu Yöndem, Antalya Peyzaj Mimarları Odası Başkanı Gülsüm Kıldan, Antalya Çiçekçiler Esnaf Odası Başkanı İsmail Bakaç, Muratpaşa Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürü Ziraat Mühendisi Şölen Acar ve Muratpaşa İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilisinden oluşan jüri seçecek.



Dalaman Meclisi’nde fiyat tarife düzenlemeleri onaylandı
Sözcü Karamahmutoğlu'ndan '11 Haziran' daveti
Türkiye Pickleball'da bölge şampiyonaları belli oldu... Finaller Bursa'da
KARTAL BELEDİYESİ’NDEN KURBAN BAYRAMI ÖNCESİ DEV HAZIRLIK
KARTAL’DA ETNİK MÜZİĞİN RENKLİ EZGİLERİ YANKILANDI
Kültür ve sanatta yeni iş birliği
Mobil şebekelerde yeni denetim dönemi... Kapsama haritaları güncellenecek
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Orman varlığı yüzde 30'a ulaştı
Bursa ve Tırnova arasında kardeşlik bağları güçleniyor
Büyükçekmece Meclisi'nde Başkan Akgün'ün gözaltı mektubu okundu
Emine Erdoğan'dan Türk Kızılayı'na kurban bağışı
Mersin MESKİ'ye 2,6 milyon TL 'atık su' cezası!
TİRİLYE, ZEYTİNİN ÇİÇEĞİYLE YENİDEN DOĞUYOR
Niğde Belediyesi’nden Bayram Öncesi Mahalle Temizlik Seferberliği
Cider yolu sorunu 18 yıl sonra çözüldü!
Denizli’de 10 günlük tiyatro şöleni "Deli Bayramı" ile taçlandı
MESKİ, Kurban Bayramı öncesi hazırlıklarını tamamladı
TİRİLYE’DE FESTİVAL COŞKUSU
Dalaman Meclisi’nde fiyat tarife düzenlemeleri onaylandı
Sözcü Karamahmutoğlu'ndan '11 Haziran' daveti

Sözcü Karamahmutoğlu'ndan '11 Haziran' daveti

Türkiye Pickleball'da bölge şampiyonaları belli oldu... Finaller Bursa'da

KARTAL BELEDİYESİ’NDEN KURBAN BAYRAMI ÖNCESİ DEV HAZIRLIK

KARTAL’DA ETNİK MÜZİĞİN RENKLİ EZGİLERİ YANKILANDI

Kültür ve sanatta yeni iş birliği

Mobil şebekelerde yeni denetim dönemi... Kapsama haritaları güncellenecek

  • Pazartesi 24.7 ° / 10.1 ° Güneşli
  • Salı 26.8 ° / 11.8 ° Güneşli
  • Çarşamba 29.2 ° / 13 ° Güneşli

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 35 29 1 5 58 92
2.Fenerbahçe 35 25 4 6 50 81
3.Samsunspor 35 18 10 7 13 61
4.Beşiktaş 35 16 8 11 19 59
5.İstanbul Başakşehir 35 16 13 6 6 54
6.Eyüpspor 36 15 13 8 5 53
7.Trabzonspor 35 12 11 12 11 48
8.Göztepe 35 12 12 11 8 47
9.Kasımpaşa 35 11 10 14 0 47
10.Konyaspor 35 13 15 7 -4 46
11.Rizespor 35 14 17 4 -9 46
12.Kayserispor 35 11 12 12 -11 45
13.Gazişehir Gaziantep 35 12 15 8 -5 44
14.Antalyaspor 35 12 15 8 -23 44
15.Alanyaspor 35 11 15 9 -9 42
16.Bodrum FK 35 9 16 10 -13 37
17.Sivasspor 35 9 18 8 -14 35
18.Hatayspor 35 6 21 8 -24 26
19.Adana Demirspor 35 3 28 4 -58 1