BELEDİYE365 9.04.2025 08:26:09 0
Mamak Belediyesi’nden Kadınlara Destek “Üreten Kadınlar Çarşısı ”

Mamak Belediyesi’nden Kadınlara Destek “Üreten Kadınlar Çarşısı ”

Mamak Belediyesi’nden Kadınlara Destek “Üreten Kadınlar Çarşısı ”



Emekle Gelen Güç

Mamak Belediyesi, kadınların üretime katılmasını teşvik etmek ve el emeği ürünlerini değerlendirmelerine olanak sağlamak amacıyla “Üreten Kadınlar Çarşısı”nı hayata geçirdi. Mamak’taki 13 Aile Merkezi’nde çeşitli alanlarda eğitim alan 50 kursiyer, üç gün süren etkinlikte el emeği göz nuru ürünlerini satışa sunma fırsatı yakaladı.

El işi, takı tasarımı, seramik, ahşap boyama, örgü, ev tekstili ve ev yapımı yiyeceklerin yer aldığı çarşı, hem üretici kadınlar hem de vatandaşlar tarafından büyük ilgi gördü. Kadınların sosyal ve ekonomik anlamda güçlenmelerine katkı sağlayan bu etkinlik, çarşıyı ziyaret eden kadınlardan da tam not aldı.

Belediye Başkanı: “Kadınlarımızın Yanındayız”

Mamak Belediye Başkanı Veli Gündüz Şahin seçim vaatlerinden birini daha yerine getirdiklerinin altını çizerek, kadınların emeklerinin kazanca dönüştürecek çarşının Mamak’ın farklı noktalarında da açılacağını kaydetti. Kadın emeğinin ekonomiye kazandırılmasının önemine dikkat çeken Başkan Şahin,  “Kadınlarımızın üretimde yer almasını sağlamak ve onları desteklemek belediye olarak en önemli önceliklerimizden biri. Aile Merkezlerimizde verilen kurslarla kadınlar hem meslek öğreniyor hem de kendilerini geliştiriyor. “Üreten Kadınlar Çarşısı” ile emeklerini görünür kılmak ve gelir elde etmelerine destek olmak istedik. Bu tür organizasyonları artırarak sürdüreceğiz” dedi.

Kadınlar Hem Kazandı Hem Motive Oldu

Çarşıda stant açan kadınlar, ürünlerini satarak aile bütçelerine katkı sağlamanın mutluluğunu yaşadı. Ürettikleri ürünleri sergileme ve satma imkânı bulmanın kendilerine moral olduğunu ifade eden kursiyerler, belediyeye teşekkür etti. Etkinlik boyunca bazı kadınlar sipariş alırken, bazıları da kendi markalarını oluşturma yolunda ilk adımı attıklarını dile getirdi.

Üreten Kadınlar Çarşısı’nda el emeği ürünlerini satışa çıkaran Tenzile Erdoğan Aile Merkezi kursiyerlerinden Betül Özdemir bir gün içerisinde 1000 TL’lik satış yaptığını belirterek, “Bu bana büyük bir özgüven verdi. Artık daha fazla üretmek istiyorum” dedi.  Bir günde 7 yüz liralık satış yaptığını belirten Yeşilbayır Aile Merkezi kursiyerlerinden Şeyda Çelik Ceyhan da “Mekikli dokuma ve iğne oyası kursuna geliyorum. Kursta yaptığım telefon tutacağı ve bileklikler çok ilgi gördü. Ürünlerimin satıldığını görünce gözlerim doldu. İnsan emeğinin karşılığını alınca başka bir gurur duyuyor” dedi. Kendi gücünün farkına vardığını belirten Şafaktepe Konağı Aile Merkezi kursiyeri Güllü Gül de,  “Bu stant bana ait, bu kazanç bana ait. İlk defa kendi ayaklarımın üzerinde duruyorum. Her kadının yaşaması gereken bir duygu bu. Belediye Başkanımıza bize bu imkânı sağladığı için teşekkür ederim” dedi.


Ankara,Mamak Belediyesi
belediye365.com


Denizli Büyükşehir Belediyesi halkla buluşuyor
TÜED'den İGFA'ya anlamlı plaket
DAĞDER Başkan Adayı Fazlı Seyis: “İlk günden itibaren değişim başlayacak”
Bursa Öğretmen Akademileri Gastro İnegöl Mutfağı'nda
6 asırlık gelenek Bursa Yıldırım'da yaşatılıyor
Büyükşehir'den ‘Engelsiz Bursa Buluşması’
Bursa’da ‘özel askerler’ için kına eğlencesi
Bursa Büyükşehir’den Nâzım Hikmet anısına sempozyum
Bursa Osmangazi'de genç sporcuların duatlon heyecanı
ESKİ'nin GES projesi enerji tasarrufu sağlayacak
Erzurum’da Doğu Cephesi Tarihi Alan Başkanlığı kurulacak
Erzurum'dan yenilenebilir enerji atağı
DBB personelinden olası afetlere karşı hazırlık
‘Diyarbakır Gezi Rehberi’ dijital ortamda
Diyarbakır'da engelliler fidan dikerek geleceğe nefes oldu
DBB Genç Kadınlar Voleybol Takımı Türkiye Şampiyonası’na galibiyetle başladı
Denizli Büyükşehir berberlere penuar dağıtımına başladı
Denizli'de 'Geçmişin Altın İzleri' sergiye çıktı
Denizli Büyükşehir Belediyesi halkla buluşuyor
TÜED'den İGFA'ya anlamlı plaket

TÜED'den İGFA'ya anlamlı plaket

DAĞDER Başkan Adayı Fazlı Seyis: “İlk günden itibaren değişim başlayacak”

Bursa Öğretmen Akademileri Gastro İnegöl Mutfağı'nda

6 asırlık gelenek Bursa Yıldırım'da yaşatılıyor

Büyükşehir'den ‘Engelsiz Bursa Buluşması’

Bursa’da ‘özel askerler’ için kına eğlencesi

  • Pazar 16.9 ° / 8.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 21.5 ° / 8.7 ° false
  • Salı 20.1 ° / 7.2 ° Güneşli

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 32 26 1 5 51 83
2.Fenerbahçe 33 24 3 6 51 78
3.Samsunspor 33 17 10 6 12 57
4.Beşiktaş 32 15 7 10 17 55
5.İstanbul Başakşehir 33 15 12 6 6 51
6.Eyüpspor 33 14 11 8 8 50
7.Göztepe 32 12 10 10 13 46
8.Trabzonspor 32 12 10 10 13 46
9.Kasımpaşa 32 10 9 13 -2 43
10.Konyaspor 33 12 14 7 -4 43
11.Antalyaspor 32 12 13 7 -20 43
12.Gazişehir Gaziantep 33 12 15 6 -5 42
13.Kayserispor 32 10 11 11 -10 41
14.Rizespor 32 12 16 4 -12 40
15.Alanyaspor 33 10 15 8 -10 38
16.Sivasspor 33 9 17 7 -13 34
17.Bodrum FK 32 9 16 7 -13 34
18.Hatayspor 32 4 21 7 -31 19
19.Adana Demirspor 32 2 26 4 -51